Klamydia i øyet

Beskrivelse

Chlamydia, ifølge Sentre for kontroll og forebygging av CDC-sykdommer), er den hyppigst rapporterte seksuell overføring bakteriell infeksjon i USA med ca 2.86 millioner infeksjoner som oppstår hvert år.

Selv om Chlamydia trachomatis manifesterer seg i alle bandene D’alder og treffe både menn og kvinner, er mer vanlig hos unge kvinner. De CDC Anslå at 1 seksuelt aktiv kvinne på 20 i alderen 14 og 24 har chlamydia.

Selv om infeksjonen er mer vanlig i # 8217; kjønnsområdet, er det også mulig å kontrakt en «Eye infeksjon fra Chlamydia. Dette er ofte angitt som inkludering eller Konjunktivitt av Chlamydia.

Bilde av klamydia i øynene

Del på PinterestSelv om det ikke er vanlig som viral konjunktivitt, kan Chlamydia forårsake rødhet og hevelse i øyelokk og øyehvit.

Årsaker og symptomer på klamydia i øynene

Konjunktivitt av inkludering og Tracoma er A’bakteriell infeksjon i øyet som kan forårsake hevelse og kløe. Bakterien som forårsaker denne infeksjonen er Chlamydia trachomatis.

Chlamydia trachomatis er en av Hovedårsaker til forebyggbar blindhet I utviklingsland.

Chlamydia trachomatis kan overføres av kontakt, direkte eller indirekte. I begynnelsen kan infeksjonen virke som de første inflammatoriske tracoma symptomene. Imidlertid er det faktisk forbundet med trachomatis chlamydia stammer som forårsaker kjønnsinfeksjonen.

Symptomene på A’øyeinfeksjon fra Chlamydia inkluderer:

  • Øye rødhet
  • irritasjon
  • Puffy øyelokk
  • mucosa sekresjon
  • Laceration
  • fotofobi
  • utvidelse av lymfeknuter rundt øynene

Okular fra klamydia hos nyfødte

Nyfødte kan kontrakt en eye infeksjon fra Chlamidia, siden bakterier kan bytte til barnet fra vaginalkanalen under fødselen. Søket viser 30 prosent 50 av barn hvis mor har en [8217; Chlamidia infeksjon kontrakter neonatal konjunktivitt.

Den beste måten å unngå å overføre A’øyeinfeksjon fra Chlamydia til babyen din er å sørge for at du har blitt behandlet for Chlamydia før fødsel.

Behandling

Clamydia Øyeinfeksjoner kan behandles med antibiotika. Tidlig diagnose er viktig fordi tilstanden kan bli verre over tid. Legen din vil trolig bestemme tilstanden din ved hjelp av en laboratorietest for den spesifikke belastningen.

Behandlingen er generelt effektiv innen få uker, men det er mulig å oppleve tilstanden igjen, selv om du ble behandlet for dette i det siste.

Ta bort

Clamythy infeksjoner er vanligvis forbundet med kjønnsorganer fordi smittsomme bakterier vanligvis overføres av en person til det andre ubeskyttede samleie. Chlamydia trachomatis kan også slå øynene hvis bakteriene kommer i kontakt med dem. Symptomene ligner på det rosa øyet.

Snakk med legen din dersom du tror at du har en «8217; øyeinfeksjon fra Chlamydia. Behandlingen er generelt effektiv i et relativt kort tidsforløp.