Kjærlighet, ekteskap og SM: Gå ut med noen med multippel sklerose

C’Det er mye å elske i # 8217; bli forelsket, og mens prosessen for å gå ut med noen spesielle er spennende og berusende, kan det også være fullt av usikkerhet. Det er mange faser å lære om en person, og noen ganger starter banen til intimiteten L’Livslæring med en kronisk sykdom som multippel sklerose (SM).

MS er mest diagnostisert mellom 20 og 40 år, ofte de første årene av avtaler. For de som bor med sykdommen, kan det daglige livet være vanskelig og avtaler har en rekke utfordringer. Som andre viktige og langsiktige potensielle partner, er det beste du kan gjøre, være åpnet, solidaritet og informert.

Ingen vet bedre enn Dan og Jennifer Digmann. Sammen har de kontraktet SM i over 20 år. Jennifer ble diagnostisert i 1997; Dan to år senere. De to møttes på en nasjonal begivenhet på MS, oppdaget en felles tiltrekning for fantasien og musikken til Bruce Springsteen og ble forelsket. Jeg har lykkelig gift i over et tiår. Her er deres tips for å gå ut med noen med SM.

Så, katten er ute av posen, og du lærte at personen du går ut med multippel sklerose. Først av alt, bør du føle deg æret! Det faktum at denne personen har åpnet opp til deg om hans truende indre monster, betyr at du har nådd en ny fasilitetsfase i forholdet ditt. Nå, hva C’er senere?

Hvis du vil vite hva du kan gjøre for å fortsette å skape tillit og fremme forholdet ditt, er det noen mann og kone forslag som begge bor med MS.

Sent, men ikke glemt

Ikke fornærme deg når avtalen din er sen. MS får ofte forberedelsen til å komme ut med å ta mye lengre tid enn det skal.

Lage gaver, ingen utfordringer

Glem øredobber, halskjeder og bånd. En romantisk gave til en person med SM bør være noe som ikke krever stor fingerferdighet.

Netflix og chill betyr akkurat dette

I motsetning til den sosiale Gergal-definisjonen av uttrykket, gå ut med en person med MS betyr bokstavelig talt å se på filmer og hvile, siden tretthet er et vanlig symptom på MS.

Ikke-brillo

Hvis avtalen snubler etter å ha drukket en drink, har det sannsynligvis ingenting å gjøre med Le’være en lett drikker. Dette er MS, som kan forårsake problemer med balanse og gang og påvirke måten folk går på.

jeg må gå

På samme måte, hvis avtalen din ikke er interessert i en annen tur til drinker, er det ikke fordi samtalen er kjedelig. Badet er mer sannsynlig å ringe, da blærproblemene er vanlige med MS.

Det er morsomt å spise klokka 4:30

Ikke at du trenger rabatter for tidlig middag, men du åpner for å starte kvelden før om kvelden. Denne programmeringen bidrar til å bekjempe tretthet av MS.

Bor i # 8217; nå

Unngå å gjøre langsiktige planer, men hvis du gjør det, er det fortsatt fleksibelt. MS er uforutsigbar og kan endres i minutter.

Hvem trenger morsomme parker?

Sjekk før du bestiller en tur for å komme på berg-og dalbane, scrambler og tilt-a-virvel. Folk som har svimmelhet relatert til SM, løper allerede ut.

Oppmerksom på kjærtegnende kinn og varig kyss

Trigeminals neuralgi, eller kronisk smerte langs begge kinnene, kan skyldes MS og kan gjøre din magiske berøring ser ut som en flammende fakkel.

Noen ganger føler de egentlig ikke det

Holding Hands er kjærlig og romantisk, men når avtalen ikke vil ha eller virker litt, er det sannsynlig at hendene dine er følsomme eller bare ufølsomme på grunn av MS.

Det er ikke en rømningsrute. Det er en redningsrute.

Ikke les det når avtalen din ber deg om å sitte nærmere branndøren fordi det blir lettere å gå ut med deg. Setet er mest sannsynlig også det nærmeste på badet.

Husk at du går ut med personen, ikke med sykdommen din

Abbi interesse og nysgjerrighet for MS, men forblir konsentrert på egenskapene som tiltrukket deg til personen først.

A & # 8216; varmt avtale’Det er ikke alltid en god ting

Ekstreme temperaturer kan ha en negativ effekt på folk som bor sammen med MS, så det er bedre å unngå termiske økter, dager på stranden eller turene på skibakkene.

Selv gå seg vill i øynene er ikke alltid bra

Selv dobbeltsyn, øye smerte og blindhet kan være forbundet med MS.

Ikke vær en helt

For eksempel, hvis personen du avslutter, sliter med å kutte et kylling eller lukke hengslet av jakken på grunn av en nummen korrelert til m, sett deg ned og vær forsiktig, men vent alltid å tilby hjelp. Få ting gjør en person med smoest SM når noen intervenerer og i hovedsak hindrer dem i å utføre en aktivitet på 8217.

Men seriøst: du er også interessant!

Ikke la MS være i sentrum av forholdet ditt og samtalene dine. Du har også interessante perspektiver og erfaringer.

Det er ikke smittsomt

Du kan ikke kontrakt MS fra avtalen din og den intermitterende kløen skyldes ikke smittsomme insekter eller kutane utbrudd. Plutselige riper kan være en sikkerhetseffekt av sykdommen.

Venner med fordeler

Et ordtak om dette gir en helt annen mening hvor mye forholdet ditt nærmer seg ekteskapet. MS kan være en kostbar sykdom for å behandle og ha en helseforsikring på 8217; helseforsikring er virkelig en fordel.

Funksjonalitet overstiger mote

Uansett hvilke hælhøyder som er i Vogue & # 8221; danserne er gode for fasjonable for en kvinne som bor sammen med SM som sliter med å holde balansen på hvert trinn (inspirert av musikk: politiet om 1983).

Ikke spøk om å motta en klem fra SM

Alvor. Det er ikke morsomt. Google.

Angrep!

Ikke vær redd for deg hvis du blir bedt om å skyte personen du går ut. Mange av stoffene som modifiserer sykdommen i SM er injiserbare legemidler, så du kan bli kalt for å hjelpe deg med å administrere en & # 8217;.

L’Ærlighet er nøkkelen

Snakk om noen frykt, spørsmål eller tvil om SM. Det er sannsynlig at avtalen din også har dem. Del disse samtalene gjør at du føler deg som å bekjempe denne sykdommen som et lag. Teamwork kjører drømmen, ikke?

Hva sa du?

Still spørsmål hvis du er nysgjerrig eller forvirret om noe om MS. Det er en del av’Vær ærlig.

Se hva de spiser

Beviset utvikler seg kontinuerlig med hensyn til kosttilskudd og MS. SII-støtte og fleksibel. Som vitenskap øker mer på MS, behandlingsalternativer og ernæringsmessige forslag.

Pust dypt inn

Vær tålmodig med deg selv og med personen du går ut. Livet er uforutsigbart, så vel som MS. Du kan både overta UPS og Bass & # 8230; sammen.

Gjør et annet dypt pust

L’Øvelse er bra for alle. Hold deg aktiv, hold deg i form og engasjert i en passende treningsrutine. Det kan være morsomt for deg og for personen du går ut, og dette er ikke hva det er?

Tilgang til eventyr

Vær oppmerksom på de flytende fysiske evnene til personen som du går ut og sørg for at dine avtaler planer er lett tilgjengelige for ham eller henne. Ring på forhånd for å sjekke at den femstjerners restauranten er helt tilgjengelig for funksjonshemmede (ja, rullestol folk er morsomt oppdatert!) Eller at parkering ikke krever lange turer fra kjøretøyet til døren D’inngang.

Ingen er perfekt

Redusere en PO & # 8216; personen som du ikke når 100 prosent. Og vær ikke så fort i å skylde på MS. De dårlige dagene skjer med alle, uansett om det er en kronisk sykdom eller ikke.

Gjenværende innsiden

Tro på skjønnhet og praktisk takeaway og takeaway mat. Og hvis de tilbys, ta restaurantene med gratis papirplater og plastbestikk for å unngå å måtte vaske oppvasken.

Tro på gratis medisin

Tillit av den helbredende kraften i latter. Livet er for kort til å være seriøs hele tiden.

Forvent din fremtid

Skriv inn rapporten ved å føle at det kan være en fremtid med denne personen. Tro på deg selv og i den personen du kommer ut, og ikke gi MS mer kreditt eller oppmerksomhet enn du fortjener.

Tross alt hadde vi forutsett vår fremtid, og vi har begge MS. Å ja, og vi feiret bare vår 11. bryllupsdag!

Del på Pinterest

Dan og Jennifer Digmann er aktive i MS-fellesskapet som offentlige høyttalere, forfattere og tilhengere. Bidra regelmessig til Deres prisbelønte bloggOg de er forfattere av Til tross for MS, til tross for MS, En samling av personlige historier om deres liv sammen med multippel sklerose.