Kjære menn: Her er 9 ting du må sjekke

Du trenger ikke statistikk for å fortelle deg at menn er mer sannsynlig å unngå legen din enn kvinner. Kvinner har faktisk 100% mer sannsynlighet for å se en lege for eksamen, screening og forebyggende helsekonsultasjoner, selv om de har mye mindre sannsynlig å dø for en av de 10 hovedårsakene til døden.

Mange menn går tapt i årene mellom deres barnelege, og når de har sin første skrekk for helse i 50 år, sier han Leslie Schlachter, Mount Director Sinai Menn’Helseprogram. & # 8220; bør ikke skremme deg for å ta deg fra legen.& # 8221;

«Estimate Helse sjekker er forbundet med sunnere menn. Disse besøkene kan også føre til farlige svulster som oppdages snart nok til å redde menneskelivet & # 8220;.

Her er sjekkene som du bør ta tid for nå, slik at du kan ha mer tid, punkt.

Hvert år:

1. Glykemisk kontroll

Årlige kontroller for glukose nivåer er uunnværlige for menn å redusere sannsynligheten for betydelig hjertesykdom & # 8221; sier Schlachter. Diabetes, en kronisk sykdom preget av høye nivåer av blodsukker, øker risikoen for hjertesykdom og andre komplikasjoner som nyrer og erektil dysfunksjon på grunn av nerveskader. Den årlige glukoseprøven representerer den beste metoden for å diagnostisere diabetes før det blir for avansert.

Mange menn med diabetes start og / eller diabetes diagnose kan administreres hensiktsmessig med kosthold og # 8217; mosjon & # 8221; legger til Schlachter. & # 8220; Hvis ledelsen av livsstil med diett og trening ikke er tilstrekkelig, er det muntlige og / eller insulinmedisiner som kan brukes.& # 8221;

2. Hudkontroll

Menn med en familiehistorie av hudkreft, eller som har hatt betydelige solforbrenninger når de var yngre, er høy risiko for hudkreft. Schlachter sier at hudkreft kan slå menn i alle aldre.

«Det er veldig viktig å skaffe årlige hudkontroller fra en dermatolog. Hjemme burde menn beholde D’øye deres i og trang, da milde endringer kan bety om # 8217; Etiology & # 8220; sa. & # 8220; L’Coherent bruk av solbeskyttelse er grunnleggende.& # 8221;

3. PSA-test

En mann i syv vil utvikle prostatakreft. I tillegg til hudkreft er det den vanligste formen for kreft hos amerikanske menn. L’spesifikt prostata antigen, eller PSA blodtest test, sammen med digitale rektale undersøkelser (DRE), er den beste måten å oppdage prostatakreft.

Alle menn i alderen 50 til 70 bør kontrolleres på årsbasis og sagt. & # 8220; Hvis en mann har en familiehistorie av prostatakreft eller en ukjent historie, bør PSA-testen starte alt & # 8217;.& # 8221;

14 ting Legen din vil at du skal vite om hudkreft »

HVER 3 ÅR:

4. Koloskopi

Colonoskopi er en rite av passasje for menn (og kvinner) over 50 år, siden det er der som øker risikoen for kolonkreft. Andre risikofaktorer inkluderer en medisinsk historie med intestinal inflammatorisk sykdom eller en diett rik på animalsk fett.

& # 8220; Hvis en mann ikke har en familiehistorie av tykktarmskreft, bør en screening koloskopi utføres alle «8217, alder på 50. Fremtidige kolonskopene utføres hvert tredje eller ti år, basert på resultatene av hver koloskopi & # 8221; sier Schlachter.

Hvert 4 år:

5. Blodtrykkskontroll og kolesterol

L’Hypertensjon er den første årsaken til slag hos menn og er veldig alvorlig hvis ikke administrert. Høyt kolesterol kan også føre til alvorlige kardiovaskulære problemer, for eksempel infarkt eller slag. & # 8220; Send til en grundig undersøkelse med grunnleggende blodprøve & # 8221; sier Schlachter. Mange lokale apotek er i stand til å kontrollere blodtrykket uten behov for en avtale & # 8221;.

Menn i alderen 20 eller mer bør gjennomgå kolesterol kontrollere hver 50-xnumx og deretter hvert år etter xnumx årene.

Hver sjanse du får:

6. Ekkokardiogram

Mange dødelige hjerte risikofaktorer oppdages med enkle kolesteroltester og blodtrykksovervåking, i tillegg til vektstyring.

Men hvis C’Det er en familiehistorie av hjertesykdom, eller hvis du allerede har møtt et høyt kolesterol eller hypertensjon, kan ekkokardiogrammer eller hjerteskjema garantere at det ikke er noen signifikant hjertesskader, sier Schlachter.

7. Hepatisk enzymtest

Hepatisk enzymprøven er en del av Standard blodprøver og søker skade på leveren som kan utlede fra ulike kilder, inkludert alkohol: menn, tross alt, drikke mer alkohol av kvinner, i gjennomsnitt.

Det er viktig at menn kontrollerer disse enzymer, siden de kan være høye på grunn av benk-top-stoffer, alkoholforbruk, inflammatoriske lidelser, skjoldbruskkjertel, fedme og litt toksisitet og «8221; sier Schlachter.

8. TSH TEST

Din skjoldbrusk hjelper hver celle i kroppen din, og frigjør hormonene som regulerer metabolisme. Enhver endring i hormonene som produserer kan påvirke en manns liv og forårsake vektøkning, sløvhet, utmattelse eller tretthet. Legen kan utføre en blodeksamen kalt test Dell’stimulerende skjoldbruskhormon (TSH) for å kontrollere skjoldbruskfunksjonen.

«Mange av symptomene på en hyperaktiv eller hyperaktiv skjoldbrusk, dessverre, er symptomer som mange menn føler seg å være» 8216, «8221, sier Schlachter. Men hvis testene viser uregelmessigheter, kan de vanligvis løses gjennom narkotika.

9. Pulmonal screening

Lungekreft er den mest forebyggende for alle svulster. Nitti prosent av hvelvene er i de som røyker. Resten er generelt folk med en genetisk predisposisjon for å utvikle den eller folk som har blitt utsatt for passive røyking eller kaustiske kjemikalier.

Forebygging er grunnleggende, sier Schlachter: & # 8220; lungekreft er ofte utilsiktet tilbakemelding i skanninger som utføres for en alternativ grunn. Lungekreft screening er kontroversielt, siden godt aksepterte skanningskjemaer er høyt strålingsinnhold & # 8220; sa. & # 8220; Lungekrefteksperter undersøker TAC-skanninger ved lavere doser, som kan være fremtiden for lungekreft screening & # 8221;. En årlig brystradiografi anbefales ikke som et skjermverktøy.

Lev en sunnere livsstil

Mellom en medisinsk undersøkelse og den andre, sier Schlachter at det er mange forskjellige måter som menn & # 8211; Vel, alle faktisk & # 8211; de kan forhindre sykdom.

  • Øvelse: Tren tre eller fire ganger i uken, i 30-45 minutter. Inkludere en blanding av kardiovaskulær trening og vekt trening.
  • Balansert kosthold: Følg et fettfattig balansert kosthold og inkluderer en blanding av grønnsaker, frukt, proteiner, fibre, magert kjøtt og komplekse karbohydrater og grenser behandlet mat og tilsatt sukkerarter.
  • Vann: Hold deg hydrert ved å drikke tilstrekkelige mengder væsker.
  • Ingen røyking: nitti prosent av diagnosen lungekreft foregår i folk som røyker. Røyking øker også risikoen for mange andre svulster og kroniske sykdommer.
  • Begrens alkoholforbruk: Unngå overdreven alkoholforbruk.
  • Søvn: Du trenger minst syv timer per natt.