Kjære kollega som pasient

Du passerer en av disse dagene?

Jeg deler din smerte. Nei, egentlig, jeg vet. Jeg har nettopp re-dukket etter en enorm glød, ikke bra, veldig stygg.

Jeg satser på edelstenleddene dine, klem eller klart pulsere. Jeg vedder på at du er sliten & # 8211; ikke c’det er et ord for den slags tretthet som kan forårsake.

Åh, og før det går for langt unna, spiller HLA-B27 en klokke?

Jeg trodde det kunne.

Hva med uveitt, iritis, sacroileite, entesite, costocondritis? Åh, og hvordan kunne jeg glemme cifosi?

Nå snakker vi det samme språket! Jeg sannsynligvis, og du kunne gå videre i flere timer. Dette er en av grunnene til at jeg håper du fant en gruppe mennesker med hvem du kan snakke om samliv med som & # 8211; I person, online eller til og med via post. Og hvis du er som meg, vil dine støttefellesskap føles som en familie.

Og familien vår vokser. Kanskje du har ankyloserende spondylitt i to måneder. Kanskje du har hatt det i 50 år. Men en ting er sikkert: Du er ikke alene i din erfaring. Og selv om det kan virke som den gode nyheten er at med den gode nyheten er det med bevisstheten, blir det lettere å finne andre som har sykdommen.

Som er en konstant kamp, ​​men vi er noen av de sterkeste menneskene på planeten. De fleste mennesker ville ikke overleve en dag i vår hud & # 8211; For himmelen Amor, jobber vi med daglige smerternivåer i samme arenaer av fødsel, fibromyalgi og ikke-terminal kreft. Gå videre, hev deg tittelen: Du er bare superhuman å bli overlevd.

Det er ingen kur for som. MA & # 8211; C’er en MA & # 8211; Behandlingsalternativer fortsetter å forbedre og utvide og virke veldig forskjellig fra hvordan de var for 25 år siden. Vi har spesialiserte reseptbelagte behandlingsmuligheter som organisk. Nå vet vi at det er nyttig å trene eller trene yoga. Mange bruker kosthold, akupunktur eller massasje for å hjelpe til med å håndtere symptomer. Andre bruker også terapeutisk cannabis. Personlig liker jeg en kombinasjon av noen av disse behandlingene og oppfordrer deg til å jobbe med legene dine for å finne det som passer best for deg.

Sist men ikke minst, vil jeg understreke betydningen av å lytte til kroppen din. Vær oppmerksom på de tingene som utløser deg. Vær forsiktig med kroppen din, men ikke slå deg hvis du er bakover (kroppen din vil ta vare på deg).

Jeg har en «8217; siste forespørsel: Når du er klar, ta en ny pasient med som under din beskyttende fløy og hjelpe ham med å lære hva andre har lært deg.

Og da jeg hilser deg, holder du hodet høyt, hvis du kan, og fortsett å reagere.

Charis er en forfatter og supporter av ankyloserende spondylitt i Sacramento, California. Bor med ankyloserende spondylitt, stor depressiv lidelse, post-traumatisk stressforstyrrelse og to Maine Maine Coon Hairy Cats. Har en blogg opp Becharis.