Kjønnsguide med endometriose

Jeg er Lisa, en 38 år gammel kvinne som har blitt diagnostisert med endometriose i 2014. Denne diagnosen har vendt opp ned i verden min. Til slutt hadde jeg svar på mine alvorlige menstruasjonskramper og ofte smertefullt sex. Sexet bæres ofte til kramper som ville vare i noen minutter, på timer eller dager.

Etter min diagnostiske inngrep i juni 2014 gikk jeg ut av seks måneder med hormonbehandling som gjorde min libido tørr og dø, en super sunn tid. Da mannen min og min mann var intime, skapte kroppen min ikke noe naturlig smøremiddel. Og også med tilsetning av smøremiddel, ble sex fortsatt veldig smertefullt.

Etter at min ordning av denne terapien er over, ble jeg utsatt for 18 måneder med en kontinuerlig prevensjonspille for å regulere mine hormoner i håp om at han også kontrollerte min endometriose. Min ikke-eksisterende libido forble, dessverre, ikke-eksisterende. Kroppen min var i stand til å begynne å produsere sitt smøremiddel. Kjønnet var fortsatt smertefullt, men det kan ha vært delvis på grunn av retur av endometriosen. Så jeg led en annen eksisjonsintervensjon i september 2016.

Fra det øyeblikket begynte jeg en tur for å finne en måte å nyte sex igjen. Ikke misforstå meg & # 8211; Noen ganger er sex fortsatt smertefullt & # 8211; Men det har sterkt forbedret seg.

Her er noen forslag jeg har prøvd i mitt liv som kan hjelpe deg også.

Snakk med partneren din

La din partner vite at du føler smerte under rapporten. Mange kvinner med hvem jeg snakket føler smerte selv bare i # 8217; handling av å være begeistret.

Kommunikasjon er veldig avgjørende for et utmerket forhold. La partneren din vite at sex er smertefullt eller du er ivrig at det kan være smertefullt.

Hvis du allerede er i # 8217; handling av horisontal dans og blir smertefull, ikke å være redd for å fortelle dem å stoppe. Kanskje du lærer å ta en pause fra # 8217; Sex fysisk handling og finne andre måter å uttrykke Quell’intimitet: pomiciate, tunge kosninger, oralsex eller kosninger.

Snakk med legen din

La legen din vite at du lider før, under eller etter kjønn. Smerte er ikke normalt. Det er mange mulige forklaringer på hvorfor sex er smertefullt for deg. Kan ikke engang være endometriosen, men en’annen tilstand. En diagnose kan være utgangspunktet for mindre smertefull seksuell samleie.

Legen kan foreslå kegeløvelser, forskjellige seksuelle stillinger, strekker, bekkenbunns terapi eller til og med l’bruk av dilatatorer for å lette vaginalkanalen. Sex kan være en pinlig samtale å ha med noen som ikke er din partner. Men leger har hørt alt, og jeg er der for å hjelpe deg.

Ikke vær redd for å eksperimentere

Vi har alle hørt om Kama Sutra, med alt som bøyes frem og tilbake for å nå Nirvana. Jeg sier ikke at du må bøye seg i et menneskelig pretzel for å finne en posisjon som er takknemlighet, men ikke å være redd for å eksperimentere med stillinger.

Hvis dyp penetrasjon er det som gjør vondt, vil du kanskje unngå & # 8220; doggy stil & # 8221; Og prøv noe som den seksuelle posisjonen og # 8220; skjeen & # 8221;. Videre diskuterer mange elektroniske ressurser seksuelle stillinger som begrenser dyp penetrasjon og kan lindre smertefulle symptomer.

Andre kvinner fant lettelse med puter under sex som passer under bunnen av ryggen eller brystet. Finn stillingene som fungerer for deg. Og ha det gøy å gjøre det!

Mer fuktig er bedre

Selv om forsendelser l’bruk av smøremiddelet, vet jeg at det virkelig gjør forskjellen i mine smertestillende nivåer. Noen forsøk og feil kan være nødvendig, men finn et passende smøremiddel for deg.

C’er det gode gammeldags normale smøremiddelet, men det er også smøremidler oppvarming, tingcolano og til og med ufølsom. Vær imidlertid forsiktig, siden noen smøremidler ikke er beregnet for bruk med kondomer. Pass på at du leser den fine utskriften.

Lag en allergisk test med noe smøremiddel. Dette er A’område du ikke vil dele i A’allergisk utbrudd. Hvis smøremiddelet ikke forårsaker en reaksjon når en PO & # 8216 gnides; på armen innen en dag, så skal den være trygg. Hvem har en veldig sensitiv hud i det området bør velge naturlige smøremidler, hypoallergenisk uten tilsatte aromaer.

Hvis du bruker kondomet for sikkert sex eller for å hindre graviditet, unngå petroleumsprodukter, da de kunne bryte kondomet.

Og hvis du bor i en stat hvor cannabisprodukter er lovlige, synger mange kvinner å sang lodges av smøreoljer som inneholder cannabidiol (CBD). Men vær så snill, kontakt legen din før du prøver dem!

Elsker seg selv

Hvis du leser denne artikkelen, har du kanskje vært der: det øyeblikket du ikke føler deg i stand til å uttrykke deg seksuelt uten å prøve smerte. Eller du trekker helt fra # 8217; å være seksuelt intimt på grunn av smerte.

Og dette begynner å veie ned. Du kan tenke mindre om deg selv, og tenke på å være uverdig eller tenke på å være en fryktelig person. Vennligst prøv å vende om som rynket. Det kommer til det uansett straffen & # 8211; alt. Du er vakker innvendig og utvendig. Sex er ikke alt.

Det er håpet at smerten din vil forsvinne. Selv om han ikke gjør det, er du fortsatt fullt ut å uttrykke din kjærlighet & # 8211; til andre og deg selv.

Lisa Howard er en bekymringsløs tretti år gammel California som bor sammen med mannen sin og katten i den vakre San Diego. Behandle lidenskapelig den Utero i blomst Blog- og støttegruppe for endometriose. Når den ikke sensibiliserer P’endometriose, fungerer i et advokatfirma, koser på sofaen, streiker, gjemmer seg bak sitt 35 mm kamera, det går tapt i den sekundære veiene i ørkenen eller fungerer i et brannhengende tårn.