Kjendiser med leddgikt: Phil Mickelson historie

Mysteriet av Golferens smerte Phil Mickelson

Profesjonell Golfer Phil Mickelson trente hardt, forbereder seg på å konkurrere i USA Open 2010 i Pebble Beach. Uventet, hans ledd begynte å skade ham. Det var som om du var slått et håndledd med en hånd, og på en eller annen måte blokkerte han en finger i # 8217; andre. Selv den rette ankelen skadet ham.

Han hadde ingenting å skade, så han tilskrives smerte i mange år med praksis og profesjonelt golfspill. Han trodde det ville ha gått, og så var det.

En morgen, bare to dager før turneringen, våknet Mickelson opp med en slik fryktelig smerte som han nesten ikke kunne komme seg ut av sengen. Nå var det bekymret.

Med støtte og # 8217; oppmuntring til sin familie, han fant en revmatolog. Denne typen lege spesialiserer seg på diagnose og behandling av leddgikt og andre sykdommer i ledd, muskler og bein.

Reumatologen utførte noen tester, så kom på dagen for turneringen og Mickelson spilte. Til slutt fikk han det fjerde stedet på US Open 2010, bare tre McDowell Graeme Shots.

Diagnosen av Phil Mickelson

Når laboratorietester er returnert, oppdaget Mickelson å ha psorialasica artritt (PSA).

Det er mange typer leddgikt. Noen, som slitasjegikt (OA), er forårsaket av Wearing & # 8221; av leddene over tid. Noen typer leddgikt er autoimmune sykdommer, som for eksempel reumatoid artritt (RA). Andre, som den psoriasisartritt, kan ha flere utløsende faktorer.

Genetikken, kroppen, miljøet, virusene og kroppens immunsystem er alle eksempler på faktorer som kan forårsake psoriatisk leddgikt.

Hvordan psoriasis og leddgikt er forbundet?

Psoriasis

Psoriasis er en ganske vanlig kronisk hudsykdom som forårsaker for rask vekst og # 8217; fortykning av nye hudplaster, hovedsakelig på leddene. Hudområdet er dekket med hvite sølvskalaer som kan være pruriginøse eller smertefulle. Et annet symptom på psoriasis er pitted eller smuldrende negler eller negler som har skilt fra den ungueal-sengen.

Psoriasis er genetisk, noe som betyr at det kan sendes ned fra generasjon til generasjon. Det kan være mildt eller alvorlig. Selv om det ikke kan behandles, kan det behandles.

Psoriatisk leddgikt

En amerikansk ut av 20 som har psoriasis, vanligvis i alderen mellom 30 og 50, kontrakter også Ptil. Sjelden ser sjelden ut uten åpenbare tegn på tilstanden til huden og kan være vanskelig å diagnostisere.

Ptil forårsaker betennelse og leddsmerter i hele kroppen. Når hendene eller føttene er involvert, kan det få fingrene til å se ut som pølser, en tilstand som kalles dactilite.

Legene er ikke sikre på hva psoriasis forårsaker og ap. Imidlertid mistenker de at forholdene kan være relatert til immunsystemet og måten den samhandler med miljøet med genetisk følsomhet.

Mickelson tester en biologisk

L’Psoriasis artritt som Phil Mickelson blir behandlet med en rekke stoffer. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) og modifiserende antireumatiske stoffer Sykdommen (DMARD) blir ofte testet først.

Siden Mickelsons psoriasisartritt var så alvorlig, satte hans revmatolog umiddelbart ham på et av de relativt nye stoffene som endret den biologiske responsen. Det var det blokkerende stoffet av tumor nekrosefaktoren (TNF), Etanercept (Enbrel).

Disse stoffene krever vanligvis tid til å jobbe. Noen jobber godt i noen mennesker, men ikke i andre. I tilfelle av Mickelson, gjorde Enbrel jobben, og bærer hans leddgikt under kontroll og redusert smerte og funksjonshemning.

Mickelson gjenopptas banen

Mickelson har returnert til sitt profesjonelle golfspill i flere år takket være tidlig diagnose og behandling av sin psoriasisartritt. Og siden det er en kjendis, har den en rekke og integrert publikum. Mickelson har blitt en vokal supporter for å øke bevisstheten om psoriasics og andre typer leddgikt.

Det er en kontinuerlig prosess

Phil Mickelson vil ha psoriasis og # 8217; psoriasis artritt for resten av livet hans & # 8211; Begge sykdommene er uhelbredelige. Som mange andre former for leddgikt, er det øyeblikk når L’AP Divampa og andre ganger der det forårsaker lite smerte eller funksjonshemning. Det kan til og med gå til fullstendig remisjon.

Ved hjelp av kraftige stoffer for leddgikt som metotrexat og biologiske stoffer som etanercept, en sunn og veldig treningsdiett, bør Phil Mickelson spille golf og # 8211; Og vinn turneringer & # 8211; I lang tid å komme.