Kjemoterapi for Crohn: Methotrexato, 6-MP og infliximab

Beskrivelse

Kjemoterapi innebærer behandling av en sykdom som bruker kjemikalier. Det har vært vellykket lenge i behandlingen av personer med kreft. Noen former for kjemoterapi er også effektive for autoimmune lidelser som Crohns sykdom.

Når de brukes til Crohn, kalles kjemoterapeutiske stoffer noen ganger immunmodulatorer. Dette skyldes at endringen av kroppens immunsystem for å redusere betennelse og andre symptomer.

For folk med Crohns sykdom, kan disse stoffene hjelpe seg selv fra steroider og opprettholde dem i remisjon.

Metotreksat

Metotrexato er en annen populær behandling av Crohn. Det ble opprinnelig brukt til behandling av brystkreft. Metotrexato brukes også som kjemoterapi for lymfom og leukemi. Dosen er betydelig lavere for behandling av autoimmune lidelser.

Methotrexatet administreres en gang i uken ved injeksjon. Blokker celleproduksjon, som gjør det effektivt å kontrollere betennelsen forårsaket av Crohns sykdom. Bivirkningene av metotreksatet inkluderer en reduksjon i blodceller produsert av benmarget.

Dette kan føre til komplikasjoner. Folk som tar metotrexat testes vanligvis regelmessig for å sikre tilstrekkelig blodtelling.

Folk som tar metotrexato, vil ofte motta blodprøver hver annen måned. Disse testene styrer hepatisk og nyrefunksjon. Pulmonal arr er også mulige. Folk kan bli bedt om å være oppmerksom på problemer som vedvarende hoste eller pusteproblemer. Vanlige bivirkninger inkluderer:

  • hodepine
  • kvalme
  • Han retched
  • utmattelse

Personer som bruker metotrexat, må ofte ta en daglig dose folsyre. Dette bidrar til å motvirke noen av medisinens bivirkninger.

Metotrexato bør ikke brukes av gravide med Crohns sykdom. Legemidlet kan forårsake fosterskader eller til og med døden i et utviklende barn.

6 MP

Mercaptopurina, også kjent som 6-MP, er tilgjengelig i tabletter. Det er en av de mest populære kjemoterapi-behandlinger for Crohn. Klassifisert som antimetabolitt, 6-MP interfererer med metabolsk virkning. Antimetabolitter har vært effektive i behandlingen av Crohn.

Imidlertid kan bivirkningene på 6 MP være vanskelig å administrere. Alvorlige bivirkninger inkluderer en midlertidig reduksjon av hvite og røde globale teller. Dette kan øke risikoen for infeksjon og anemi.

Problemer med lever og bukspyttkjertel og bivirkninger av tradisjonell kjemoterapi som kvalme og oppkast kan forekomme.

Infliximab

Infliximab er en TNF-blokkering (tumor nekrosefaktor). Det brukes til å behandle Crohns sykdom fra moderat til grav. I utgangspunktet ble det utformet som et kjemoterapi medikament for kreftbehandling, men var ikke effektiv for kreft.

Legemidlet har vist seg å handle mot autoimmune sykdommer som reumatoid artritt og Crohn. Disse typer narkotika er nå kjent som organiske fordi de handler ved å blokkere noen proteiner som er opprettet av immunforsvaret.

Infliximab administreres gjennom en intravenøs linje (IV) i en medisinsk struktur. Prosessen tar vanligvis flere timer. Han bærer en risiko for kreft på lymfomen, spesielt for unge mennesker. Det innebærer også risikoen for tuberkulose og soppinfeksjoner.

Disse forholdene har noen ganger vært dødelige i mennesker med Crohn.

Noen mennesker har hatt allergiske reaksjoner på infliximab. Noen rapporterte også symptomer som ligner på lupus, inkludert:

  • Bryst eller ledd smerte
  • pust
  • kutane utslett

Hvis du begynner å manifestere disse bivirkningene, kan legen din velge å endre doseringen eller ta av medisinen.

Infliximab bør ikke brukes av personer med visse hjerteproblemer, fordi de kan forverre disse forholdene. Snakk med legen din før du starter infliximab hvis du har hjerteproblemer.