Kjemisk ubalanse i hjernen

COS’er en kjemisk ubalanse i hjernen?

Det sies at en kjemisk ubalanse i hjernen oppstår når det er for mye eller for lite av visse kjemikalier, kalt neurotransmittere, i hjernen.

Neurotransmittere er naturlige kjemikalier som bidrar til å lette kommunikasjonen mellom nerveceller. Eksempler inkluderer norepinefrin og serotonin.

Det er ofte sagt at betingelsene for mental helse, som depresjon og # 8217; angst, er forårsaket av en kjemisk ubalanse i hjernen. Hypotesen kalles noen ganger hypotesen av kjemisk ubalanse eller teori om kjemisk ubalanse.

Hvis du lurer på om symptomene du har, er forårsaket av en kjemisk ubalanse, er det viktig å vite at C & # 8217 er litt & # 8216; av kontroversen rundt denne teorien.

Faktisk har det medisinske samfunnet i stor grad refundert denne teorien. Forskere hevder at den kjemiske ubalansehypotesen er mer en retorisk figur. Ikke virkelig fange den sanne kompleksiteten til disse forholdene.

Med andre ord er psykiske helsemessige forhold ikke bare forårsaket av kjemiske ubalanser i hjernen. C’er mye mer for dem.

Hva er symptomene på en kjemisk ubalanse i hjernen?

Forskere på slutten av årene og # 8216; 1950 foreslått for første gang L’ideen om at betingelsene for psykisk helse er forårsaket av en kjemisk ubalanse i hjernen. Søket på epoken fokuserte på rollen som kjemikalier i hjernens lek i depresjon og # 8217; angst.

Disse forskerne har antydet at nivåene under normale nevrotransmittere kan føre til symptomer som:

 • Følelser av tristhet, impotens, ubrukelig eller tomhet
 • Overskytende mat eller tap av appetitt
 • søvnløshet eller sov også
 • rastløshet
 • irritabilitet
 • En følelse av overhengende ruin eller fare
 • lite energi
 • avstand fra andre
 • følelse av nummenhet eller mangel på empati
 • Endrer d’ekstremt humør
 • tanker om skade deg selv eller andre
 • Ikke være i stand til å utføre daglige aktiviteter
 • Føl deg stemmer i hodet ditt
 • Alkohol eller narkotikamisbruk
 • A’konsentrasjon manglende evne

Hva gjør en person har en kjemisk ubalanse i hjernen?

Den eksakte årsaken til psykiske lidelser er ikke klart. Ifølge Mayo Clinic, forskere De tror at genetikk samt miljømessige og sosiale faktorer, som stress eller traumer, har en rolle.

Teorien om kjemisk ubalanse er ikke bevist og er ofte sitert som forklaring på psykiske helsemessige forhold. Sier at disse forholdene skyldes en ubalanse av nevrotransmittere blant nerveceller i hjernen.

For eksempel sies det at depresjon er resultatet av å ha for lite serotonin i hjernen. Men teorien forklarer ikke hvordan disse kjemikaliene blir ubalanserte først.

Som Harvard Medical School Rapporter, det er sannsynligvis millioner av forskjellige kjemiske reaksjoner som oppstår i hjernen på et gitt tidspunkt. Disse reaksjonene er ansvarlige for Dell’humør og generelle følelser av en person.

Det ville ikke være noen måte å fortelle om noen virkelig hadde en kjemisk ubalanse i hjernen på et gitt tidspunkt.

L’mer vanlige bevis som brukes til å støtte teorien om kjemisk ubalanse er effektiviteten av antidepressiva stoffer. Disse legemidlene virker ved å øke mengden serotonin og andre nevrotransmittere i hjernen.

Men bare fordi stemningen til en person kan være høy med narkotika som øker hjernens kjemikalier, betyr ikke at deres symptomer har blitt forårsaket av mangel på den kjemiske stoffet først. Det er også mulig at lave nivåer av serotonin er bare et annet symptom på depresjon, ikke årsaken.

Mange mennesker med depresjon Ikke føl deg bedre Etter å ha blitt behandlet med disse typer narkotika. En studie anslår at nåværende antidepressiva på markedet bare fungerer i omtrent 50 prosent av de med depresjon.

Det er en test for å identifisere en kjemisk ubalanse i hjernen?

Det er ingen pålitelige tester tilgjengelig for å finne ut om du har en kjemisk ubalanse i hjernen din. Sannsynligvis tester ved hjelp av urinen, spytt eller blod for å måle neurotransmittere i hjernen Det vil ikke være veldig presist.

Ikke alle nevrotransmittere er produsert i hjernen. Testene som for tiden på markedet vil ikke kunne skille mellom nivåene av nevrotransmittere i hjernen og nivåene av nevrotransmittere i kroppen.

Dessuten endres nivåene av nevrotransmittere i kroppen og i hjernen hele tiden og raskt. Dette gjør disse testene upålitelige.

Diagnose av psykiske lidelser

Mentalhelsemessige forhold blir ikke diagnostisert med kjemiske tester. Ikke engang din behandlingsplan vil bli drevet av disse testene.

Legen din kan bestille blodprøver for å utelukke andre forhold, for eksempel en skjoldbruskkjertelforstyrrelser eller mangel på vitaminer, som kan utløse symptomene på en psykisk helsetilstand.

Hvis ingen underliggende sykdom oppdages, vil du sannsynligvis bli rettet mot en psykisk helsepersonell, for eksempel en psykiater eller en psykolog. De vil gjøre en psykologisk vurdering.

Dette inkluderer en rekke spørsmål om:

 • tanker
 • følelser
 • spise og sovevaner
 • daglige aktiviteter

Hvordan en kjemisk ubalanse i hjernen blir behandlet?

Flere stoffer er tilgjengelige som anses å fungere ved å endre nivåene av noen kjemikalier i hjernen. Disse stoffene endrer dopamin nivåer, noradrenalin, serotonin eller norepinefrin. Noen jobber på en kombinasjon av to andre kjemikalier.

Eksempler på disse stoffene inkluderer:

 • Selective Serotonin Reuptation Inhibitorer (SSRI). SSRI-handlingen ved å blokkere reabsorpsjonen av serotonin. Eksempler er fluoksetin (prozac), paroksetin (paxil) og citalopram (Celexa).
 • Serotonin-norepinephrina (SNRI) Reuptation Inhibitorer (SNRI). Dette inkluderer Duloxetine (Cymbalta) og Venlafaxina (Effexor XR). SNRIS virker ved å blokkere reabsorpsjonen av både serotonin og norepinefrin, noe som fører til en økning i nivåene av disse to kjemikaliene i hjernen.
 • Tricykliske antidepressiva (TCA). Eksempler er L’Imipramin (Tofranil) og Nortriptilina (Pamelor). Jeg tca blokkerer reabsorpsjonen av noradrenalin og serotonin.
 • Noradrenalin-dopamin (NDRI) Reuptation Inhibitorer. The ndris, som bupropion (wellbrin), hindrer hjernen fra reabsorbs noradrenalin og dopamin neurotransmittere.
 • Oksidase Monoamine Inhibitorer (IMAO). Imaos hindrer hjernen å bryte ned noradrenalin, serotonin og dopamin. Disse stoffene, inkludert isokarbossazidet (marplan) og fenelzinen (Nardil), er ikke populære som andre typer antidepressiva.

Når det gjelder psykiske helsemessige forhold, er det sannsynligvis mange faktorer på spill. Det er vanskelig å si om et bestemt stoff vil garantere en kur.

For noen mennesker er depresjon og andre psykiske helsemessige forhold episodiske, noe som betyr at symptomene går og kommer. Narkotika kan være i stand til å hjelpe til med å håndtere symptomer, men uorden kan ta lang tid å gå inn på remisjon. Symptomene kan også gjentas senere.

Mens du tar medisiner for en mental helsetilstand, er ordet terapi teknikker også en «8217; lagt til viktig for din behandlingsplan. Psykoterapi bidrar til å konvertere dine tanker og atferdsmodeller til sunnere modeller.

Et eksempel kalles kognitiv atferdsterapi. Denne typen terapi kan bidra til å forhindre retur av depresjon når du føler deg bedre.

Hva er perspektivet?

Psykiske helsemessige forhold er ikke så enkle som å ha en kjemisk ubalanse i hjernen. Det er få tester som viser at en ubalanse i noen hjernekjemikalier er årsaken til noen form for psykisk helsetilstand.

Hvis du støter på noen av tegn og symptomer på en psykisk helsetilstand, er det viktig å konsultere en helsepersonell for en diagnose.

Ikke nøl med å be om hjelp.

Når en diagnose er oppnådd, må du kanskje prøve forskjellige stoffer eller kombinasjoner av narkotika før du finner det som fungerer for deg.

Din deltakende lege vil ta hensyn til forskjellige variabler for å bestemme en behandlingsplan. Tålmodighet er nøkkelen. Når du har funnet riktig behandling, viser de fleste en forbedring av symptomene innen 6 uker.