Kiwi Allergi: Symptomer, Utløsende faktorer og mer

Beskrivelse

Kiwi, også kalt kinesisk plugg druer, er en sunn og farget lagt til din daglige diett. Det vil si, med mindre du er allergisk mot kiwi.

I over 30 år har Kiwi vært kjent for å forårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker. Noen mennesker reagerer på frukten og andre har andre allergier mot mat, pollener eller latex som reagerer på en korsfarer måte med kiwi.

Del på Pinterest

Symptomer

Symptomene kan være plassert i munnen eller i andre områder som berører kiwi. Symptomene kan også være mer alvorlige og påvirke hele kroppen.

Milde symptomer inkluderer:

 • kløende til munnen, leppene og tungen etter å ha spist frukten
 • kutane utslett

I de mest alvorlige tilfellene kan symptomene være alvorlige og kan bli farlige for livet. Ring lokale nødtjenester umiddelbart hvis du manifesterer en av disse symptomene etter å ha spist kiwi:

 • Vanskelighetsgrad å puste eller astmasymptomer
 • Hevelse i munnen og halsen
 • Nummenhet av leppene og halsen
 • Sterk magesmerter
 • Svimmelhet og tap av bevissthet
 • Oppkast, kramper eller diaré
 • Blodtrykksfall, kjent som anafylaktisk sjokk

Noen mennesker kan vise symptomer på det som er kjent som oralt allergi syndrom. Dette syndromet fører til at munnen og halsen til en person føler seg kløe og prikkende så snart de spiser en liten mengde kiwi eller en annen mat de er allergiske. Oral Allergy Syndrome kan også forårsake hevelse og utslett.

Risikofaktorer

Hvis du eller noen som vet hvordan man skal lide av latexallergi, øker risikoen for å reagere på frukt som kiwi, bananer og avokado. Dette skyldes at de allergiske forbindelsene som er tilstede i latexen ligner forbindelsene i noen pollens av trær, frukt, nøtter og grønnsaker.

Komplikasjoner

Hvis du har en’Kiwi allergi, er risikoen for å reagere på andre matvarer større. Dette skyldes at noen matvarer deler visse forbindelser som forårsaker allergier. De mest alvorlige reaksjonene som mangel på åndedrag, tap av bevissthet eller anafylaktisk sjokk krever øyeblikkelig medisinsk hjelp, selv om du tar et antihistamin eller bruker et Epipen.

Min sønn kan spise kiwi?

Barn må innføres til nye matvarer sakte. Vent noen dager etter å ha introdusert nye matvarer for å observere mulige bivirkninger. Kiwi er en kjent allergifremkallende mat. Snakk med legen din før du introduserer den til barn, spesielt hvis du har en familiehistorie av matallergi. Barn er mer følsomme enn voksne, men den gode nyheten er at deres følelse av mat kan redusere når de vokser opp.

Hvilken mat kan jeg spise?

Din reaksjon på kiwi kan være i utgangspunktet mild, men det kan bli mer alvorlig når du smaker på frukten.

Hvis du reagerer på den rå kiwi, unngå rå frukt. Matlaging kan inaktivere proteinet som forårsaker allergi som gjør det tryggere å konsumere. Hvis allergien din er seriøs, kan du være bedre i alt sammen.

Det er seks forskjellige varianter av kiwi, og du kan ha en annen reaksjon, avhengig av hvilken type kiwi du er utsatt. Noen kiwi er av en strålende grønn og andre er gyldne. Det kan være enkelt å bytte kiwi for en annen frukt i en «8217 salat eller dessert. Hvis du har en’allergi, sørg for at du vet utseendet på de forskjellige varianter, slik at du kan gjenkjenne det i maten du spiser.

Her er noen forslag som hjelper deg med å minimere risikoen for allergisk reaksjon:

 • Vær forsiktig når du spiser fruktsalater, frukt smoothies og frukt iskrem. De kan ofte bli forurenset av kiwi.
 • Informer din familie, venner og # 8217; gjest på matallergi-restauranten. Forurensningen av mat kan forårsake alvorlige reaksjoner i svært allergiske mennesker, slik at alle som lager mat, bør bruke forsiktighet for å unngå utilsiktet krysskontaminering.
 • Les etikettene, selv om du allerede har kjøpt artikkelen. Oppskriftene endres og de nye ingrediensene kan være bare de som er allergiske.
 • Vær forsiktig når du spiser bananer, avokado og kastanjer. En’Kiwi allergi øker risikoen for å være allergisk mot disse andre matvarene.

Leter du etter hjelp

Hvis du legger merke til kløe til munnen din etter å ha spist rå kiwi, sørg for en avtale med legen din. Hvis du har en Pollen allergi, spesielt hvis du er allergisk mot bjørk pollen, kan legen din sende deg en mer kompleks serie med allergiske tester, inkludert kiwi.

Legen din kan råde deg til å holde noen antihistamin-stoffer. Hvis din allergi er seriøs, vil legen råde deg til å alltid bære en epi-penn med deg.

Outlook

Noen mennesker kan reagere på frukt som kiwi hvis de er allergiske mot pollen eller latex. Andre kan ha en’kiwi allergi alene. I begge tilfeller kan symptomene være små eller alvorlige.

Fordi å ha en’kiwi allergi kan gjøre deg allergisk mot andre frukter, valnøtter og grønnsaker, sjekk dine reaksjoner etter å ha spist ulike matvarer, så du vet hva du skal unngå.

Lev med A’matallergi betyr at du må:

 • Les etikettene.
 • Spør hvordan maten var forberedt.
 • Vær klar til å si nei i tilfelle tvil om ingredienser.

Du vil kanskje ta med et matallergiskort med deg når du spiser ute. Dette kortet kan brukes til å enkelt informere servitøren din og matlagingspersonalet på allergi. Utdanning andre på matallergi vil alle gjøre alle mer oppmerksomme, og det håper, vil redusere sannsynligheten for allergi episoder.