Kirurgi og brystgjenoppretting

Typer brystkirurgi

Cavity-serien rundt nesepassene kalles bryster. De fleste har en tendens til å tenke på sinussystemet som trinnene bak nesen, men det er også sinushulen bak pannen og øynene. De fleste har totalt åtte sinushulene.

Noen ganger må brystsystemet møte problemer som et fortykkede belegg, polypper (vekst) eller gjentatte infeksjoner. Noen mennesker er født med bryster som ikke har den typiske skjemaet. Alle disse problemene kan forårsake respiratoriske vanskeligheter. Det er tilfeller der den beste behandlingen for brystproblemer er brystkirurgi.

Typer brystkirurgi inkluderer:

  • Funksjonell endoskopisk kirurgi
  • Turbineduksjon kirurgi
  • Sinuplasty ballong
  • Ostial bryst ekspansjonsintervensjon

Hvis brystkirurgi har blitt anbefalt som et alternativ for deg, les å lese for å finne ut hva du kan forvente.

Detaljer om sinusoperasjonsprosedyren

Trinnene under en brystkirurgisk prosedyre er som følger:

  • Du vil bli plassert i lokal eller generell anestesi.
  • Et lite teleskop vil bli satt inn i brystene dine slik at kirurgen kan ha et detaljert titt på hva som skjer mens du arbeider.
  • Legen vil da kirurgisk fjerne blokkene, små seksjoner av bein eller polypper med bryster.
  • Hvis du er i lokalbedøvelse, kan du føle et visst trykk eller føle legen som fjerner ting fra sinussystemet. Dette ligner på støyen du kan høre her mens du er fra tannlegen til å reparere et hulrom.

Noen brystkirurgi bruker en liten ballong for å forstørre brystene under prosedyren. Avhengig av formen på brystene, kan legen også foreslå å reparere retningen av septumet under intervensjonen. Dette kan hjelpe deg med å puste lettere etter helbredelse.

Hvordan forberede seg på brystkirurgi

Vanligvis bør du unngå benk-top-stoffer som L’ibuprofen og # 8217; aspirin i en uke før. I noen tilfeller, som etter en hjertestent, bør folk ikke forstyrre narkotika for lenge. For sikkerhet, spør kirurgen for hvor lenge de vil ha deg ut av stoffene.

Det begynner også å vanne brystpassasjer med en saltvannsspray. Du bør også organisere en overgang til og fra prosedyren. Du vil ikke kunne kjøre hjem.

Potensielle komplikasjoner og risiko for brystkirurgi

Som en hvilken som helst kirurgisk prosedyre, har brystkirurgi risiko.

De alvorlige komplikasjonene i brystkirurgi er sjeldne. Alvorlige blødninger kan oppstå etter operasjonen;. Hvis jeg bløder for mye, kan du trenge en blodtransfusjon. Noen mennesker har syn eller sans problemer; redusert lukt. Enhver ethmoid brystkirurgi innebærer risikoen for å skape et tap i væsken som omgir hjernen. Dette vil kreve ytterligere operasjon for å løse.

Hvis en sterk hodepine som ikke forsvinner, rødhet eller hevelse rundt øynene eller høy feber (større enn 100.4 ° F) Etter intervensjonen må du kontakte legen din. Mest sannsynlig vil de bare se deg for å sikre at det ikke er en «8217; utvikle infeksjon.

Du kan redusere risikoen for komplikasjoner etter operasjonen etter legenes instruksjoner. Du bør også være oppmerksom på aktivitetene dine i de følgende tre ukene.

gjenoppretting

Du trenger ikke å overnatte på sykehuset etter brystkirurgi. Når det er sagt, bør du planlegge å ha noen som følger med deg hjemme fra prosedyren. Du vil ikke kunne kjøre alene.

Etter en brystkirurgi er oppfølgingsbehandling viktig for å sikre at brystene helbreder riktig. Opptil fem dager kan være nødvendig for å være klar for din vanlige fysiske aktivitet. Du bør unngå aktiviteter som øker blodtrykket, for eksempel vektløfting og løping, til du får L’autorisasjon fra legen din.

Medisinering

Under gjenopprettingsprosessen, ta spesielle smertestillende foreskrevet av legen din. Det kan også foreskrives kortikosteroider. Benk-Top-stoffer, som L’Aspirin og # 8217; ibuprofen, kunne forstyrre blodtrykket. Vanligvis anbefales de ikke.

Du må holde brystet fuktet med en saltvannsspray umiddelbart etter intervensjonen. Sprøyten vil unngå dannelse av blodskrust og blokken av brystene mens de helbreder.

Vanlige bivirkninger og beste utvinningspraksis

Mest sannsynlig vil du ha nasal drypp eller blødning slim & # 8211; dette er normalt. Men du må unngå å blåse nesen i 4-7 dager etter intervensjonen. Blås kan skade de delikate nesebrystene mens de helbreder.

Legen kan sette inn nasal omslag på stedet for inngrep og fjerne dem i de følgende dagene. Legen din vil be deg om å planlegge noen postoperative avtaler. Kan kansellere nesepassasjerene dine trygt og nøyaktig.

Kostnader for # 8217; intervensjon

Noen forsikringsplaner kan dekke brystkirurgi mens andre nei. Sinusoperasjon er forskjellig fra en estetisk rhinoplastikk (neseintervensjon). Men korreksjonen av en viderekoblet septum kan fortsatt være en valgfri kirurgi i henhold til retningslinjene for forsikringsselskapet ditt. De fleste forsikringsplaner dekker kirurgi som anses som viktig av legen. Men du må kanskje gjøre litt og # 8216; av undersøkelsesarbeid for å se om du er dekket.

Hvis du bestemmer deg for å gjennomgå en brystkirurgi som ikke er dekket av forsikring, kan kostnadene variere sterkt avhengig av leverandøren og # 8217; valgt sykehus. Ikke vær redd for å spørre legen din hvor mye du bør forvente å betale for intervensjonen. Noen kontorer vil tilby betalingsplaner eller rabatter for betaling av en kontantprosedyre.

Hva å spørre legen din når du vurderer en brystkirurgi

Hvis du vurderer brystkirurgi, spør legen din hvordan din spesielle gjenopprettingsopplevelse ville være. Finn ut av legen din dersom det er visse risikofaktorer i helsehistorien din, som kan gjøre denne intervensjonen mer risikabelt for deg. Du kan også spørre hva som har vært din personlige suksessrate i fortiden med denne typen operasjon.

For noen mennesker er kirurgi L’Siste Absolute Resort, så finn ut om det finnes andre behandlinger du kan prøve før du bestemmer deg for operasjonen.

De fleste som har en brystkirurgi forhold deres symptomer forbedrer seg betydelig senere. De har lettere å puste, mindre infeksjoner og en større følelse av # 8217; lukt. For mange mennesker som gjentas infeksjoner med bryster og pustevansker, er denne intervensjonen verdt minimumsrisikoen som er involvert.