Kirurgi for endometriose

Endometriosen betyr at stoffet som normalt vokser på den indre fôr av livmorplanter i andre deler av # 8217; Abdomen. Out-of-Seat-stoffet kan forårsake symptomer som smerte som kan oppstå under menstruasjon, seksuelle relasjoner eller intestinale bevegelser. Å ha endometriose kan også gjøre graviditeten vanskeligere.

Behandlinger kan lindre smerte og øke unnfangelsen sjanser. Men det kan være vanskelig å vite hva du kan forvente fra kirurgi, og hvis det er eller ikke den riktige avgjørelsen for deg. Her er noen svar på spørsmålene du måtte ha på kirurgi for endometriose.

Hvilke behandlinger brukes til endometriose?

Legene bruker to hovedbehandlinger for endometriose: medisin og kirurgi.

For noen kvinner med små symptomer, er smertestillende midler som ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproser (Aleeve) tilstrekkelig til å sjekke symptomene. For andre kvinner kan hormonene i en prevensjonspille eller en intrauterin-enhet (IUD) forhindre veksten av endometriet. Kirurgi er aldri et første svar.

Når jeg skal vurdere kirurgi?

Legen kunne råde deg med kirurgi hvis du lider av alvorlig endometriose som er veldig smertefullt, og hvis medisin ikke har hjulpet. Kirurgi kan også være en «8217; alternativ hvis du prøvde å bli gravid, men du lyktes ikke. Fjerner endometrial stoff Det kan øke sjansene dine å bli gravid.

Undergo kirurgi er en viktig beslutning, spesielt hvis du vurderer en’hysterektomi, som fjerner livmoren og muligens eggstokkene. Uten Ovaie og Utero, kan du ikke bli gravid.

Snakk om alle dine alternativer med legen din. Veier fordelene og ulemperne av hver. Det er også nyttig å få en annen mening.

Hvilke typer operasjoner brukes til å behandle endometriose;?

Legene utfører to hovedtyper av kirurgi for å behandle endometriose:

 • Konservativ kirurgi fjerner endometrisk vev så mye som mulig, men bevarer reproduksjonsorganene (eggstokkene og livmoren). Når legen utfører denne prosedyren gjennom små snitt, kalles det laparoskopi. Laparoskopi kan også brukes til å diagnostisere endometriose.
 • L’Hysterektomi behandler den mest alvorlige endometriosen. Kirurgen fjerner livmoren og kanskje livmorhalsen og eggstokkene. Hvis du gjennomgår denne intervensjonen, vil du ikke lenger være i stand til å bli gravid.

Hva skjer under intervensjonen?

Hver prosedyre utføres annerledes.

Du må kanskje forberede seg om en dag før / nr. 2217. For eksempel, dagen før’intervensjonen kan legen be deg om å ta en medisin for å fullstendig tømme L & # 8217;.

Under laparoskopi:

 • Du vil være smertefri under generell anestesi.
 • Din mage vil være full av gass for å hjelpe kirurgen til å se alle «8217; # 8217; Abdomen.
 • Kirurgen vil utføre noen små graveringer i nærheten av Umbelic. De vil sette inn en opplyst søker i A’gravering. De kirurgiske instrumentene vil bli satt inn i de andre åpningene.
 • Kirurgen vil bruke en kniv, en varme eller en laser for å fjerne organs endometrial vev så mye som mulig som eggstokk, blære, eggleder og rektum. En prøve av dette stoffet kan gå til et testlaboratorium. Kirurgen vil også fjerne noen arrvev i disse organene.
 • Til slutt vil kirurgen lukke dine snitt.

Du bør være i stand til å gå hjem samme dag på dagen for & # 8217;.

A’hysterektomi fjerner livmoren og kanskje livmorhalsen. Du kan også sende inn en operasjon for å fjerne eggstokkene og egglederøret, som kalles ovariektomi.

& # 8217 kirurgi; hysterektomi kan utføres på forskjellige måter:

 • Abdominal. Kirurgen utfører en gravering på bunnen av bassenget og fjerner livmoren og andre reproduktive organer gjennom denne gravering.
 • Vaginal. Kirurgen fjerner livmoren og livmorhalsen gjennom skjeden. Ikke c’det er gravering.
 • Laparoskopisk. Kirurgen utfører noen små graveringer gjennom magen. Livmoren din og kanskje livmorhalsen og eggstokkene fjernes gjennom disse snittene.

Du kan kanskje gå hjem samme dag på’laparoskopisk hysterektomi. Men friluftsoperasjon krever vanligvis en nattsykehusopptak.

Hva du kan forvente etter operasjonen;

Du vil ta deg raskere etter en laparoskopisk inngrep som etter en «8217 åpen hysterektomi. Dine aktiviteter kan være begrenset for de to første dagene eller ukene etter prosedyren. Spør legen din når du kan gå tilbake til å kjøre, jobbe og trene. En komplett utvinning fra en’hysterektomi kan ta fra fire til seks uker.

Etter laparoskopi, kan du ha skulder smerte. Dette skyldes at gassen er fanget i magen. Smerte bør forsvinne innen to eller tre dager.

Etter å ha hatt en’hysterektomi, vil du ikke lenger ha syklusen. Hvis du har fjernet eggstokkene, vil du starte overgangsalderen. Dette betyr at du kan oppleve effekten av overgangsalderen, som hot blits, vaginal tørrhet og tap av bein tetthet. Snakk med legen din om å administrere disse og andre overgangsaldersymptomene.

Risiko fra kirurgi

Kirurgi for å kurere endometriose er trygt. Men, som all kirurgi, kan du ha risiko, for eksempel:

 • blødning
 • infeksjon
 • Nerveskade og Vicin Blood Vessels
 • en unormal forbindelse mellom to organer i # 8217; Abdomen (fistel)

Ring legen din dersom du har et av disse symptomene etter intervensjonen:

 • Rødhet, hevelse eller drenering av pus fra graveringsstedet
 • Feber øvre 101 ° F (38 ° C)
 • Sterk blødning fra skjeden eller fra graveringsstedet
 • smerte som er seriøs eller blir mer intens

Kirurgi kan kurere endometriose?

Kirurgi kan lindre smerte og laparoskopisk kirurgi kan potensielt Hjelpe deg med å bli gravid. Men det bryr seg ikke nødvendigvis om endometriosen, selv om du har en’hysterektomi. Hvis det forblir av endometrisk vev i # 8217; magen, kan du fortsatt ha symptomer.

L’endometriose kan gjenta etter operasjonen;. I 20 hundre prosent 40 av kvinner som har gjennomgått konservativ kirurgi, returnerer symptomene innen fem år. Det gjenværende stoffet kan vokse og det er umulig å fjerne hver celle av vev ut av sted.

Sannsynligheten for at en gjentakelse oppstår, avhenger av alvorlighetsgraden av kirurgen og kirurgenens kapasitet for å fjerne det meste av endometrisk vev under prosedyren. Fjerning av eggstokkene er mer kan lindre langsiktige symptomer, Fordi det stopper hormonelle oscillasjoner som stoffet reagerer på. Men når eggstokkene fjernet, vil du være i overgangsalderen, og dette kan føre til overgangsaldersymptomer. Vurder disse fordelene og ulemperne når du bestemmer deg for å gjennomgå kirurgi for endometriose.