Kirurgi for Crohns sykdom: Colectomies og Colon Reseksjon

Når endringer i medisin og livsstil ikke hjelper mennesker med Crohns sykdom for å finne lettelse, er kirurgi ofte det neste trinnet. De Crohn’s & Colitt Foundation of America (CCFA) rapporterer at to tredjedeler til tre fjerdedeler av alle mennesker med Crohns sykdom på slutten trenger kirurgi.

Crohns sykdom oppstår når kroppens immunsystem begynner å angripe sitt eget vev, forårsaker betennelse i tarmkanalen. Dette skaper en rekke irriterende og smertefulle symptomer, inkludert hyppig diaré, magesmerter og til og med infeksjoner. Selv om det ikke er kjent kur for Crohns sykdom, går mange til slutt til å remisjon i mange år, vanligvis gjennom medisin eller kirurgi kalt colectomy.

Flere kirurgiske inngrep er tilgjengelige for folk som har Crohns sykdom og colectomies er blant de mest invasive. Under en colectomy deles tykktarmen på ulike nivåer. Hvis det er mulig, vil kirurgen bli med i ileo og endetarmen for å tillate deg å fortsette å passere avfallet uten å måtte bære en ekstern pose.

Hvordan colectomies arbeider

Colektomiene utføres for folk som har sykdommen i Crohn, tykktarmskreft, divertikolitt og andre forhold. Opprinnelig ble prosedyren utført ved å praktisere en gravering i # 8217; magen for å fjerne tykktarmen. Kirurgi utføres nå ofte ved hjelp av laparoskopi og bruker mange mindre snitt. Dette minimerer helbredende tid og reduserer risikoen for komplikasjoner.

Rekonstruksjonen av tykktarmen innebærer fjerning av en del av tykktarmen og tilkoblingen av de resterende seksjonene for å gjenopprette tarmfunksjonen. Vanligvis utføres en delvis colectomy, som involverer fjerning av den interesserte delen av tykktarmen. Hvis du vurderer en colectomy, må du kanskje velge mellom en og # 8217; anastomose, som er en kobling i to deler av tarmen for å opprettholde tarmfunksjonen, og en kolostomi, som er en operasjon der tarmkranen blir gjennomført magen å tømme i en pose. Det er fordeler og ulemper for begge, som kan ta avgjørelsen veldig vanskelig.

Anastomose og kolostomi

A’anastomose innebærer noen risiko. Først, C’er risikoen for å bryte av suturer, noe som kan forårsake infeksjoner og bringe til sepsis. Det kan også være dødelig i sjeldne tilfeller. Selv om en kolostomi er sikrere, innebærer det risikoen. En kolostomi skaper en’produksjon for avføringen som må tømmes manuelt. Noen som har en colectomy, kan være egnet for en vanningskolostomi, som skaper en hette over stoma, eller går ut, holder avfallet alle & # 8217;. De må irrigere det minst en gang om dagen, ved hjelp av en vanningshylse.

Konvolutter for kolostomi

Hvis du har en tradisjonell kolostomi, vil du ha en vedlagt veske. Dette må tømmes eller endres til ulike intervaller i løpet av dagen. Dagens kolostomi konvolutter har mindre lukter og er mer sterile enn tidligere, slik at du kan leve et normalt liv uten å bekymre deg for at andre kjenner din tilstand. Mange leger vil i stedet foreslå en farge analpose, kalt ileoanal bag, som er bygget med undertarmen.

Post-kirurgiske hensyn

Etter operasjonen er det i utgangspunktet nødvendig å opprettholde en dårlig fiber diett for å redusere stress på fordøyelsessystemet. I følge CCFA, Omtrent 20% av pasientene viser en gjentakelse av symptomer etter to år, viser 30% en gjentagelse av symptomer etter tre år og opptil 8217; 80% viser en gjentakelse av symptomer innen 20 år. Ikke alle jubileer tyder på at du trenger en’annen operasjon.

Infliximab (Remicade) kan foreskrives for å unngå å gjenta symptomer. Infliximab er en blokkering av tumor nekrosefaktoren (TNF) som virker for å hindre feilen i kroppens immunsystem. Det har vært vellykket.

Når problemer oppstår etter operasjonen, er det vanligvis i ett partende område av tarmen. Dette kan kreve ytterligere kirurgiske inngrep.

Hvorfor gjør en colectomy?

Med en så høy gjentagelseshastighet, kan du spørre hvorfor du skal sende inn en colectomy. For mange mennesker med Crohn-sykdom som gjennomgår Colectomy, kan deres symptomer være så alvorlige at narkotika ikke hjelper eller kan ha boring eller fistel som krever en umiddelbar oppmerksomhet. For andre mennesker blir beslutningen om å gjennomgå en colectomy tatt etter en lang periode med refleksjon nøye på den.

Mens fjerningen av alt eller en del av tykktarmen sikkert kan hjelpe kortsiktige symptomer, bryr seg ikke kirurgi om Crohns sykdom. Det er ingen kur mot Crohns sykdom akkurat nå. C’Det er bare muligheten for å redusere og administrere symptomer. For noen mennesker blir narkotika for Crohns sykdom en livsstil. For andre kan en colectomy føre til en langsiktig remisjon, selv om en gjentakelse alltid er mulig. Hvis en colectomy også tilbyr den minste mengden lettelse etter år med smertefulle symptomer, kan det være verdt det for noen mennesker.