Kinn: årsaker, behandling, forebygging og mer

Hva er kinnene?

Begrepet & # 8220; kinnene & # 8221; Det brukes ofte til å beskrive hudavslapping under haken eller kjeven. Nesten alle utvikler kinn som de alder. Det skjer fordi huden din blir tynnere og mindre elastisk over tid.

Kinnene kan være mindre uttalt i folket som har tykkere hud, mer fett eller mer kollagen i # 8217; området under kinnene og haken. Noen mennesker kan aldri utvikle kinn på grunn av deres gener, miljøfaktorer og livsvalg.

Fortsett å lese for å lære mer om hvorfor kinnene utvikler seg, hvordan du kan redusere sjansene dine for å utvikle dem og hva du kan gjøre for å minimere utseendet deres.

Hva forårsaker kinnene dine?

Tap av elastin og kollagen

Over tid mister kinnets hud og under kjeften mye av sin kollagen og elastin. Kollagen er et protein som utgjør kroppens bindevev. L’Elastin er et annet bindevevsprotein som gjør det mulig for huden å gå tilbake til sin normale form, selv etter å ha blitt strukket.

Da disse proteinene går tapt, mister kinnens hud som omgir munnen sin kompaktitet og spenning. Når dette skjer, gjør tyngdekraften det lavere og gå av i # 8217; området på begge sider av munnen og haken.

Genetikk

Din genetikk kan også avgjøre om du skal utvikle kinnene og hvordan de blir tydelige over tid. Hvis en av foreldrene dine har kinn, er utviklingen mer sannsynlig. Hvis du naturlig har tynn hud eller begrensede mengder kollagen og elastin i huden, kan du begynne å merke kinnene dine snart i livet. Du kan utvikle kinnene som allerede er fra unge eller ventiler.

Miljø- og livsstilsfaktorer

Andre årsaker til kinn kommer fra ditt miljø eller stammer fra dine livsvalg. Disse inkluderer:

Ansiktsuttrykk: L’Hyppig utførelse av visse ansiktsuttrykk kan strekke huden eller nakkehuden.

Vekttap: Når du øker vekten, strekker huden seg for å dekke større kroppsmasse. Hvis du går ned i vekt, kan huden vekke.

Soleksponering: Overeksponering til ultrafiolett stråler (UV) i sollys kan skade hudkollagen. Dette kan gjøre huden publikum før.

Røyk: Nikotin og andre kjemikalier i sigaretter kan skade kollagen og # 8217; elastin. Røyking kan også begrense blodkarene. Dette begrenser blodsirkulasjonen og forhindrer at huden mottar nok næringsstoffer som vitamin A for å holde den sunn.

Bruke datamaskiner eller telefoner: L’Bruke en datamaskin eller se på en smarttelefon i lange tidsperioder, kan miste hudens elastisitet rundt halsen over tid. Disse kinnene ble kalt & # 8220; teknologisk krage & # 8221;.

Hva kan jeg gjøre for å redusere risikoen min?

Du kan utvikle kinn på grunn av faktorer ut av kontrollen din. Men du kan gjøre mye for å hindre kinnene i å utvikle eller gi opp for tidlig.

For å hindre kinnene

 • Unngå å røyke. Kjemikaliene som finnes i sigaretter og andre former for tobakk, kan skade huden.
 • Begrenser eksponeringen mot solen. Du bør alltid bruke solkremet til ansikt og nakke før du går ut for dagen. Gjør det en del av morgenrutinen for å minimere skaden forårsaket av UV-stråler.
 • Begrens skjermtiden. Prøv å holde hodet til et naturlig og komfortabelt hjørne når du bruker en datamaskin eller en telefon for å hindre nakkehuden fra rynke eller lengre. Du kan også beskytte musklene dine ved å pause 10 minutter for hver gang å jobbe på datamaskinen du gjør.

Og hvis jeg allerede har kinn?

Det er flere alternativer for å behandle fallende kinn eller redusere måten som virker som faller eller faller. Kirurgiske prosedyrer, for eksempel nakkeheiser, kan justere huden og få det til å se mindre utbytte. Ikke-kirurgiske prosedyrer, som termasje, lasere og peeling, kan endre sammensetningen av kollagen i huden. Fyllstoffer kan brukes til å camouflere tomme områder rundt kinnene.

Du kan også bruke klær og sminke for å skjule kinnene når du går ut. Hvis du er mer interessert i innenlandske løsninger, fra A & # 8217, se på disse oppgavene for en definert kjeve.

Kirurgiske alternativer

Kirurgiske prosedyrer for å redusere kinnene utføres vanligvis på et sykehus eller i # 8217; kontor for en spesialist i estetisk kirurgi. Pass på at du konsulterer kirurgen før du fester avtalen, slik at du kan vite det og være sikker på at det er kvalifisert til å utføre prosedyren.

Nakkeheis eller ansikts ansiktsløftning

Denne intervensjonen inkluderer den generelle anestesien. Gjenoppretting tar noen dager noen dager for noen dager siden.

En nakke løft, også kalt lavere ritidektomi, utføres ved å fjerne fett, stramme muskler og omorganisere huden rundt halsen for å forme kjeften. L’Gravering er vanligvis plassert foran og bak øret, som strekker seg til håret hengende.

I noen tilfeller vil du kanskje gjøre en komplett ansiktsløftning. Denne prosedyren fjerner fett, faste muskler og omorganiserer huden selv på bunnen av ansiktet, slik at nakken og ansiktet virker det samme.

En nakkeløfting koster vanligvis ca $ 4,528, avhengig av forsikringsselskapet. Som med enhver kirurgisk prosedyre, kan risiko inkludere:

 • blåmerker
 • Nerve eller muskelskade
 • Intern blødning
 • Anestesi komplikasjoner
 • Hevelse eller feilheling
 • sepsis

fettsuging

Med fettsuging bruker kirurgen en mikrochannula for å fjerne fett fra hakeområdet. De omforme også huden og kjeften for å hindre fremtidige avkastninger.

Du blir utsatt for generell anestesi for denne operasjonen, og du vil sannsynligvis tilbringe et par uker i noen dager å gjenopprette fra prosedyren. Fettsuging koster vanligvis ca $ 3,200.

Risikoen kan inkludere:

 • blåmerker
 • Nerve eller muskelskade
 • Intern blødning
 • Anestesi komplikasjoner
 • Hevelse eller feilheling
 • sepsis

Ikke-kirurgiske alternativer

Noen behandlinger krever ingen operasjon og kan utføres i en poliklinisk struktur. Disse prosedyrene krever ikke generell anestesi, så generelt har de færre risikoer. Resultatene kan imidlertid ikke være så drastiske.

Thermage Jaw Stramming

Denne prosedyren bruker varme og # 8217; radiofrekvensenergi til et verktøy som heter Thermatip for å feste huden rundt halsen og haken. Kan gjøres flere ganger for å sikre at kollagen i huden forblir tett. Gjenopprettingstiden er minimal og prosedyren kan utføres på en dag.

Denne prosedyren kan koste mellom $ 2000 og $ 3000, avhengig av forsikringsselskapet. Risikoen for komplikasjoner forbundet med denne prosedyren, inkludert infeksjoner, er lave, men kan øke med alderen av Dell & # 8217;.

Dermal filler

Dermal fyllstoffer er laget av et materiale som kalles hyaluronsyre. Dette materialet kan injiseres i nakken og i haken for å fylle kinnene og få dem til å se mindre utbytte. Noen fyllstoffer kan hjelpe kroppen din til å produsere mer kollagen for å holde huden tid.

Kostnaden for dermal fyllstoffer avhenger av forsikringsselskapet ditt og mengden fyllstoffer du trenger. Det er få risikoer forbundet med fyllstoffer over # 8217; infeksjon.

Andre måter å redusere utseendet på

Hvis du ikke er interessert i kirurgiske eller ikke-kirurgiske prosedyrer, men fortsatt vil redusere utseendet på kinnene dine, kan du vurdere muligheten for å endre din personlige stil for å skjule dem. Sminke og # 8217; klær kan hjelpe.

Triks

Bruk forskjellige konturstiler langs haken og nakken kan bidra til å gjøre kjeven linjer mindre tydelig. Du kan se på nettopplæringen eller besøke Macy & # 8217 Makeup Bench; S eller Sephora for å få en demonstrasjon av en person. Skjønnhetsrepresentantene til butikken kan også hjelpe deg med å avgjøre hvilke nyanser som passer for din hudfarge.

Dolcevita og skjerf

Skjerf og turtlenecks tjener ikke bare for å holde seg varm, men også gi dekning. Selv om høyhalsede skjorter eller gensere kan helt skjule kinnene, kan skjerfene være kompliserte. Unngå gjennomsiktige stoffer og velg noe mer strukturert for å gi pålitelig dekning.

Bunnlinjen

Du har mange alternativer for å hindre, behandle og skjule kinnene hvis du ikke er fornøyd. Pass på at du snakker med legen din på’beste alternativet for deg, spesielt hvis du er mer enn 60 år eller hvis du lider av forhold som kan øke risikoen for komplikasjoner etter operasjonen.