Ketones: Eksamen og blod- eller urinbehandlinger

Hva forårsaker høye nivåer av ketoner?

Menneskekroppen fungerer hovedsakelig med glukose. Når kroppen din er kort av glukose, eller hvis du har diabetes og du ikke har nok insulin for å hjelpe cellene dine å absorbere glukose, begynner kroppen å bryte ned fett for å produsere energi. Ketonene (kjemisk kjent som chetoniske legemer) er biprodukter av dekomponering av fettsyrer.

Nedbrytningen av fett som drivstoff og opprettelse av ketoner er en normal prosess for alle. I en person uten diabetes hindrer insulinet, glukagonen og andre hormoner nivåene av keton i blodet blir for høyt. Imidlertid er personer med diabetes i fare for opphopning av ketoner i blodet.

Hvis ikke behandlet, er personer med type 1 diabetes i fare for å utvikle en tilstand som kalles diabetisk ketacidose (DKA). Selv om det er sjeldent, er det mulig at personer med type 2 diabetes lider av DKA selv under visse omstendigheter.

Ketose: Symptomer, skilt og mer »

Hva er symptomene på’Akkumulering av ketoner?

Hvis du har diabetes, må du være spesielt oppmerksom på symptomene som kan forårsake for mange ketoner i kroppen din. Disse inkluderer:

 • en tørket munn
 • Blodsukkernivåer større enn 240 milligram per deciliter (mg / dl)
 • sterk tørst
 • hyppig urinering

Hvis du ikke mottar en behandling, kan symptomene utvikle seg til:

 • forvirring
 • ekstrem tretthet
 • rød
 • En fruktig pust lukt
 • kvalme
 • Han retched
 • mageknip
 • åndedrettsproblemer

Du bør alltid se etter umiddelbar medisinsk behandling hvis ketonnivåene dine er høye.

Hvordan ketoner er testet?

Blod- eller urinprøven for å måle ketonnivået kan gjøres hjemme. Home Test Kits er tilgjengelige for begge testtyper, selv om urinprøven fortsetter å være mer vanlig. Urinprøver er tilgjengelig uten medisinsk resept i de fleste apotek, eller du kan kjøpe dem på nettet.

Du bør teste urinen eller blodet til ketoner når en av følgende forhold oppstår:

 • Blodsukkernivået ditt er høyere enn 240 mg / dl.
 • Du har symptomer på DKA.
 • Du føler deg syk eller sykelig, uavhengig av lesing av blodsukkeret.

For å utføre en urintest, urin i en ren beholder og senk den reaktive stripen i # 8217; urin. For et barn som ikke er vant til potten, kan en forelder vanligvis trykke på pinnen på babyens våte bleie for å teste ketoner.

Strimlene for urintesten inneholder spesielle kjemikalier som endrer farge når du reagerer med ketoner. Du kan tolke testresultatene ved å sammenligne den reaktive stripen med fargetabellen på pakken. Når du har ketoner i urinen, kalles det Chetonuria.

En meter hjemme er tilgjengelig for å teste ketonene i blodet. Denne operasjonen utføres som en glukoseprøve med fingerpinnen. Stag fingeren med en nål og legg en liten dråpe blod i # 8217; testområdet.

Legene anbefaler ofte folk som nettopp har fått en diagnose av diabetes for å teste sine ketoner to ganger om dagen.

Hva mine resultater betyr?

Selv om enkelte tester kan variere, er resultatene for Chetonic Tests merket som følger:

Normal / uten negativitet på 0.6 millimol per liter (mmol / l) fra lav til moderat fra 0.6 til 1.5 mmol / l høy fra 1.6 til 3.0 mmol / l meget høy større enn 3.0 mmol / l

Ring legen din dersom ketonene dine er lave til moderate og leter etter akuttmedisinsk behandling hvis ketonnivåene dine er høye for svært høye.

Hva skjer hvis dine keton nivåer blir for høye?

Ketoner kan gjøre blodsyren din. Syre blod kan forårsake dka. De mest alvorlige effektene av DKA inkluderer:

 • hevelse i hjernen din
 • Et tap av samvittighet
 • Diabetisk koma
 • død

Det er derfor det er viktig å ha en plan D’handling i tilfelle nivået av ketoner blir for høye.

Alkoholisk ketoacidose »

Behandling for høye ketonnivåer

Behandlingen av høye nivåer av ketoner kan hjelpe deg med å unngå ly for DKA. Samarbeide med legen din for å bestemme hva du trenger for å håndtere moderate ketonnivåer. Hvis du ikke klarer å behandle hjemme, eller hvis nivåene dine fortsetter å stige, må du motta medisinsk behandling. Behandlinger kan inkludere:

Erstatning av intravenøse væsker (IV)

Et DKA-symptom er økningen i urinering, noe som kan forårsake tap av væsker. Rehydrater med EV-væsker kan bidra til å fortynne overflødig glukose i blodet.

Elektrolytisk erstatning

Når en person har DKA, har hans nivåer av elektrolytter en tendens til å være lav. Eksempler på elektrolytter inkluderer kalium, natrium og klorid. Hvis en person mister for mange av disse elektrolyttene, kan hans hjerte og muskler ikke fungere også.

Insulin

I en nødsituasjon blir folk vanligvis administrert insulin gjennom en drypp for å forbedre deres evne til å bruke overflødig glukose i blodet for å produsere energi. Dette innebærer generelt testen av glukose nivåer på timebasis. Når ketonene dine og nivået av syre i blodet begynner å gå tilbake til normalt, kan insulinømmet ikke være mer nødvendig, og du bør gjenoppta det normale insulinterapi-regimet.

DKA kan også skyldes en underliggende sykdom, for eksempel A’infeksjon eller alvorlig magesykdom som forårsaker oppkast. I disse tilfellene kan legen også foreskrive behandlinger for den underliggende sykdommen.

Det er måter å forhindre høye nivåer av ketoner på?

En forsiktig diabetesbehandling er nøkkelen til å forhindre høye nivåer av ketoner. Fortsett som følger for å holde blodsukkernivået og produksjonen av ketoner på et minimum:

Kontroller vanlige blodsukkernivåer

Legen din vil gi deg frekvensen for å kontrollere blodsukkernivået, men det er vanligvis fire til seks ganger om dagen. Du bør sjekke blodsukkernivået oftere i følgende tilfeller:

 • Blodsukkernivået øker.
 • Du har høye eller lave blodsukkersymptomer.
 • Du er syk.

Følg et sunt kosthold

Forvaltningen av Carbohydrater og dosering av insulin er fundamentalt for diabetesbehandling. Pass på at du snakker med din registrerte dietiker hvis du trenger hjelp til å administrere kostholdet ditt.