Keramider for lær og hår: 14 Vanlige spørsmål om fordeler, bruk, bivirkninger

Hva er ceramidene?

Ceramidene er en klasse av fettsyrer kalt lipider. De finnes naturlig i hudceller og sminke 50 prosent av det ytre laget av huden (epidermis).

Mens ceramidene er kjent for deres rolle I utviklingen av hjernen og nervesystemet har de fått stor interesse for hjertet av hudpleie for deres potensielle fordeler for hudhelse. Andre kosmetiske bruksområder inkluderer sjampo, deodoranter og sminke.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan huden din kan dra nytte av det, hvordan du velger de riktige produktene og mer.

Hva gjør for huden din?

Ceramidene består av langkjedede fettsyrer som binder til andre viktige molekyler for å fremme cellulær funksjon.

Ceramides bidra til å skape En barriere for å hindre permeabilitet. Dette blokkerer fuktigheten i huden, som bidrar til å forhindre tørrhet og irritasjon. Kan også Bidrar til å beskytte Din epidermis fra miljøskader.

Disse fordelene kan ha anti-aging effekter. Tynne linjer og rynker er ofte tydeligere når huden er tørr. Blokkering av fuktigheten kan minimere utseendet.

Hvis huden min allerede er sammensatt av ceramides, fordi de også skal brukes i hudpleie?

Selv om menneskelig hud er naturlig etablert av Ceramides, går disse fettsyrene tapt over tid. Dette kan forårsake en matt og tørr hud. Du kan være i stand til å minimere disse effektene ved å integrere huden din med ekstra ceramid.

Hvilke typer hud og forhold drar nytte av # 8217; legge til ceramider?

Det er ikke klart hvis keramidnivåene som er tilstede i naturen i huden din, er relatert til risikoen for å utvikle visse forhold i huden under. derimot, Undersøkelser antyder at folk som har eksem eller psoriasis har mindre keramider i huden.

Selv om ytterligere søk er nødvendig, er det grunn til å tro at bruken av hudpleieprodukter som inneholder ceramid kan bidra til å berolige Relatert irritasjon og gi en’ytterligere barriere for visse tilfeller av tørr hud.

Du kan også dra nytte av flere ceramider hvis du har moden hud.

Hudprodukter er å foretrekke sammenlignet med mat eller keramidtilskudd?

Ikke c’det er et klart svar på dette. Folk som har visse hudforhold det kan være mer sannsynlig Dra nytte av Ceramide-kosttilskudd, da de håndterer den underliggende tilstanden fra det indre. Aktuelle produkter som inneholder ceramid kan være mer hensiktsmessig for tørr og alderen hud.

Typer av produkter og keramidrutiner

Produktvalg vil avhenge av hudtype. For eksempel, hvis du har tørr hud, vurderer den en krem ​​som inneholder ceramid. Creme og salver inneholder mer fuktighet og kan være mindre irriterende Hvilke lotioner.

Det nøyaktige punktet du inkluderer Ceramides i hudpleie-rutinen, avhenger av hvilken type produkt du bruker.

Fuktighetsgivende kremer og kremer brukes som det siste trinnet om kvelden eller umiddelbart før du bruker solbeskyttelse om morgenen. De fungerer godt selv for å fange fuktighet hvis de brukes umiddelbart etter dusj eller bad.

Ceramides er også tilgjengelige i noen hudvaskemidler. Disse brukes to ganger om dagen.

Fordi pakken er viktig?

Når det gjelder Ceramides, er ikke alle produktpakker de samme.

Søk produkter i ugjennomsiktige og hermetiske flasker og rør. Krukker og lignende emballasje eksponerer det meste av produktet til lys og all bruk i hver bruk. Denne utstillingen kan gjøre produktet ineffektivt over tid.

Vær også oppmerksom på produktutløpsdatoer.

Hva skal jeg se etter når jeg velger et produkt?

C’mer enn en type keramid tilgjengelig på markedet.

Hvis du er ute etter et produkt for å behandle tørr og irritert hud, kan du se etter en som er Inneholder ceramides 1, 3 eller 6-II. Ceramids 2 og 3 De er mye brukt i produkter designet for ansikt og nakke.

Ceramide kan også vises i produkter som SPHINGOSINE. Dette er en kjede av aminosyrer som inkluderer ceramid som en av sine molekyler.

Hva er forskjellen mellom syntetiske og naturlige ceramider?

De eneste «naturlige» ceramidene er de som allerede er tilstede i huden din.

Ceramides i de fleste hudpleieprodukter er syntetisk produsert. Dette gjør ikke stor forskjell når det gjelder kvalitet eller effektivitet. Så lenge ceramidene blir gjenopprettet, kan huden din ha nytte av det.

Hvis du er ute etter en måte mer & # 8220; naturlig & # 8221; For å indusere produksjonen av keramid i huden din, vurder tillegg av sunne fettstoffer til kostholdet ditt. Ceramides kan også være funnet det i:

 • Søte poteter
 • soya
 • korn
 • ris
 • korn

Ceramides kan kombineres med andre ingredienser for hudpleie for å få maksimal effekt?

L’bruk av ceramider i kombinasjon med andre ingredienser for hudpleie kan hjelpe deg med å få bedre de ønskede resultatene. For maksimal fordel, se etter rekonstittende produkter med ingredienser som:

 • Antioksidanter
 • Peptider
 • retinol

C’er noen risiko for bivirkninger?

Aktuelle ceramider anses generelt som trygge. Selv om det ikke er noen søk eller rapporter som dokumenterer bivirkninger, utfører du alltid en oppdateringstest for å bestemme hvordan huden din vil reagere.

Å gjøre dette:

 • Påfør en liten mengde produkt Alle & # 8217;. Underarmen;.
 • Vent 24 timer.
 • Hvis du begynner å prøve rødhet, kløe eller annen irritasjon, vask det berørte området og avbryt L & # 8217;.
 • Hvis sikkerhetsvirkninger ikke utvikler, bør produktet være trygt å bruke andre steder.
 • Hvilke resultater du kan forvente?

  Som hvert nytt hudpleieprodukt, kan Ceramides ta tid til å avsløre sine komplette effekter.

  Selv om kremer og lotioner kan ha en umiddelbar fuktighetsgivende effekt, kan anti-aging aspekt ta uker å manifestere. Alt avhenger av omsetningshastigheten på hudceller. Du kan begynne å merke en mer brus og polert hud innen tre-seks måneder med konstant bruk.

  Og ceramidene for hår?

  Noen ganger er keramider også lagt til sjampo og balsam. Fungere som en fil Conditioning agent, Blokkerer næringsstoffer og styrker hele hekken av håret.

  Hvis håret ditt er ekstremt tørt eller skadet, kan Ceramide Hair Products hjelpe til med å gjenopprette sitt generelle utseende.

  Bunnlinjen

  Ceramide hudpleieprodukter kan bidra til å integrere den naturlige produksjonen av keramid av huden din.

  De er hovedsakelig brukt til å gjenopprette fuktighet og minimere L’irritasjon. De kan også spille en rolle i behandling av eksem og psoriasis.

  Hvis du vil bruke ceramidene til å berolige en tilstand av huden nedenfor, snakk med legen din eller en annen helsepersonell før & # 8217;. Kan svare på eventuelle spørsmål du har, og kan gi deg råd om produktvalg eller alternative alternativer.