Øke bevisstheten på & # 039; hiv gjennom verk D & #

Gi en PO & # 8216; historie på hvem du er som kunstner. Når du begynte å lage verk D’Art?

Jeg ble født og oppvokst i Edmonton, Alberta, en by kjent som hjertet av olje og biff i Canada, bygget mellom gressletter og bakgrunnen til de steinete fjellene.

Jeg ble voksne som beundret graffiti på godstog og til slutt begynte jeg å delta i den kulturen. Jeg utviklet en kjærlighet til etableringen av bilder, og jeg fokuserte på å skape kunst etter min diagnose av hiv.

Når du har blitt diagnostisert med hiv? Hvordan det har påvirket deg og ditt arbeid D’Art?

Jeg ble diagnostisert med HIV i 2009. Da jeg mottok diagnosen, var jeg følelsesmessig ødelagt. Opp til det punktet følte jeg meg så beseiret og ødelagt. Jeg følte meg allerede fysisk nær døden som jeg ville se vurderingen av å avslutte livet mitt.

Jeg husker hvert øyeblikk av min diagnose til jeg kom ut av legenes studio. På vei tilbake til foreldrenes hus, kan jeg bare huske følelser og tanker, men ingen av omgivelsene, panoramaene eller følelsene.

Mens jeg var i det’mørkt og skremmende hodeplass, aksepterte jeg at hvis dette var mitt laveste punkt, kunne jeg gå i hvilken som helst retning. I det minste kunne livet ikke gå verre.

Som et resultat kunne jeg få meg ut av det’mørke. Jeg begynte å invitere et liv som overskredet det som virket tungt før.

Hva førte deg til å kombinere arbeidet ditt D’Kunst med meldinger på’HIV?

Min erfaring levde å seile gjennom utfordringer som en hiv-positiv person, og nå som en far, informerer han mye om det arbeidet jeg er inspirert til å skape. Mitt engasjement og mitt forhold til bevegelsene for sosial rettferdighet motiverer også min kunst.

For en periode var jeg mye mer behagelig å få avstandene fra å snakke om’HIV i alt jeg gjorde.

Men på et tidspunkt begynte jeg å utforske dette ubehag. Jeg ville finne meg selv for å teste grensene for min motvillige ved å skape arbeid basert på mine erfaringer.

Min kreative prosess innebærer ofte å jobbe gjennom en følelsesmessig plass og prøve å bestemme den beste måten å visuelt representere det på.

Hvilke meldinger du vil sende til folk som bor med hiv gjennom arbeidet ditt D & # 8217;?

Jeg vil gjerne kommunisere noen av mine personlige erfaringer for å presentere nyansene om hvor frustrasjoner, frykt, utfordringer og kamp for rettferdighet kan være gjenkjennelig, plausible og tråktgjørelig.

Jeg antar at du følger et liv filtrert av det uunngåelige linse i’hjelpemidler, og fra systemene som vår verden har skapt som gjør at dette kan trives. Jeg vurderte hva jeg forlater i håp om at det kan fungere som et sett med verktøy for å forstå hvem de er og hvordan alt dette passer inn i puslespillet i vårt gjensidige forhold i dette livet og utover.

Hvilke meldinger du vil sende til publikum på # 8217; HIV?

Vi er dine venner, naboer, organismer forbundet med en annen veldedighet, den opprinnelige årsaken til båndet, dine elskere, din bedrift, vennene dine med fordeler og dine partnere. Vi er din kamp for bedre helse systemer og å fjerne barrierer for deres tilgang. Og vi er kampen din for en verden bygget uten skam og i stedet full av medfølelse og empati.

Etter sin diagnose av HIV i 2009 ble Shan Kelley inspirert til å oppdage en personlig, kunstnerisk og politisert stemme i sammenheng med sykdom og motgang. Kelley setter sin kunstneriske praksis som en handling mot … apati og overgivelse. Ved hjelp av objekter, aktiviteter og atferd snakker om hverdagen, kombinerer Kelleys arbeid humor, design, intelligens og risikoinntak. Kelley er medlem av Visual Aids Artist og viste jobber i Canada, USA, Mexico, Europa og Spania. Du kan finne ditt andre arbeid på https: // shankellley.com.