Katter og astma: Hva er forbindelsen?

Del på Pinterest

Hva er linken?

Katten din kan være en av dine beste venner. Men katter kan også være en av de viktigste kildene til å utløse årsaker til astma, som død hud (hår), urin; urin eller spytt. Åndedrett en av disse allergene kan utløse allergiske reaksjoner som forårsaker astmasymptomer.

Og katten din trenger ikke engang å være rundt for å utløse en reaksjon. Disse allergene svinger ofte i luften i hjemmet ditt og # 8211; festet til pulverpartikler & # 8211; og land på møbler, gardiner og tepper. Hvis katten din deler en seng med deg, kan allergener være i arkene dine og tepper i mange år, selv om du vasker dem regelmessig.

Å gi opp din elskede feline venn er ikke en «8217;? Du er ikke alene: Mange foretrekker å ta forholdsregler for å behandle deres symptomer og kilden til allergener i stedet for å gi kattungen til adopsjon.

Dette er akkurat det vi vil håndtere her: Som du kan starte en behandlingsplan og gjøre endringer i livsstilen for å takle allergisk astma forårsaket av katten din.

Cos & # 8217; er den allergiske astma?

Først og fremst er det verdt å vite hvordan allergisk astma er forskjellig fra andre typer astma.

L & # 8217; astma oppstår når luftveiene er betent. Airways bærer luft i lungene gjennom luftrøret (eller luftrøret) og bronkioler, som absorberer oksygen i blodet gjennom lungene. L & # 8217; astma kan ha ulike årsaker, inkludert kroniske allergier, å ha foreldre med astma eller ha en infeksjon på 8217;. En re-utnyttelse av astma kan forekomme uten varsel eller om utsatt for utløsende faktorer som stress eller overdreven innsats på grunn av den fysiske øvelsen.

L & # 8217; allergisk astma, eller allergisk-indusert astma, oppstår når luftveiene er betent etter eksponeringen for et allergen. Ca 60 prosent Noen lider av astma i USA den har denne typen. Ifølge astma og allergi grunnlag av Amerika, om 30% av personer med allergi lider av hundallergi eller katter. Tvilling av folk Allergier mot katter i forhold til hundallergi.

Det er lettere å vite om du har denne typen astma hvis du merker symptomene dine under allergi årstider, som vår og # 8217; høsten når pollen er på høye nivåer, eller når du er direkte utsatt for å utløse faktorer som kattens hår eller noen kjemikalier.

Synderne

Katter kan produsere mange allergener som kan utløse symptomene på # 8217; astma, inkludert:

 • Dander. Døde hudflak som stammer rundt svette kjertlene i en katt kan flyte i luften, holder seg til støvpartikler og inhaleres.
 • Spytt. Proteiner som albumina eller Felis domesticus 1 (fel d 1) De beveger seg til huden på katten når de rengjøres med språket. Disse proteinene kan komme inn i huden din eller feste på håret som inhaleres.
 • Urin. Protein Fel D 1 er også lokalisert i # 8217; katten av katten. Dette kan utløse symptomene på # 8217; astma hvis du nærmer deg for mye og den inade den.

Noen vanlige symptomer på allergi og astma relatert til katter kan omfatte:

 • Vedvarende hoste
 • Følelse av undertrykkelse til brystet
 • puster raskt
 • Føler seg ut av pusten
 • klø
 • Briste av utslett
 • squamous lær
 • en rennende nese
 • Øye kløe
 • Øyeåring
 • Brystkroflisting
 • brast i elveblest
 • Hevelse i tungen, ansiktet eller munnen
 • Airway hevelse som gjør det vanskelig å puste (anafylaksi)

Diagnose

Legen kan være i stand til å diagnostisere kattelaterte allergiske astma som beskriver symptomer og # 8217; hjemmemiljø. Hvis symptomene bare oppstår når du er nær katten din eller hjemme, hvor det er sannsynlig at allergener er i et stort antall, kan det gis en diagnose.

Ytterligere eksamener kan være nødvendig hvis legen din ikke kan begrense årsaken til symptomene. Legen din kan gi deg råd til en hudtest, blodprøve eller både for å finne årsaken til allergi.

Slik fungerer disse testene:

 • Allergisk hudtest. For denne testen legger legen en nål i huden dekket med en liten mengde allergen. Hvis L & # 8217; område svulmer eller irriterer innen halvparten # 8217; Nå er du allergisk mot det stoffet. Legen kan gjenta operasjonen flere ganger med forskjellige allergener for å måle enheten til allergi.
 • Intradermal hudtest. Denne testen innebærer at legen injiserer en liten mengde allergen i armen. Hvis du bekrefter en Irritation, vil du sannsynligvis være allergisk mot det stoffet. Din hud kan reagere på injeksjonen selv om du ikke er allergisk, så denne testen kan ikke utføres alene for å diagnostisere allergi.
 • Blodanalyse. For denne testen tar legen blodet med en subtil nål og sender prøven til et laboratorium for å teste antistoffene som reagerer på visse allergener. Bortsett fra # 8217; nål som du er satt inn i huden, vil du ikke ha noen reaksjon. Resultatene kan ikke være tilgjengelig umiddelbart, men du vil få en & # 8217; mye mer nøyaktig analyse av hva som forårsaker allergi.

Behandling

De fleste leger vil fortelle deg at den eneste måten sikkert for å begrense eller unngå symptomer på # 8217; allergisk astma fra katten din er å bevege seg bort fra hjemmet ditt. Selv da kan håret bli hjemme i flere måneder senere, og du vil fortsette å manifestere symptomene.

Men hvis dette ikke er et alternativ for deg, er det mange andre måter du kan behandle dine symptomer på:

 • Ta medisiner for allergi. Benk Antihistaminer som Cetirizina (Zyrtec), Difennieramin (Benadryl) eller Lotoradin (Claritin) har en tendens til å fungere bedre.
 • Bruk en inhalator. Legen din kan foreskrive en inhalator som Albuterol (ProAir HFA, Ventolin HFA) for rask lindring fra symptomene. En inhalator kan bare være nødvendig hvis symptomene er lite hyppige.
 • Sub-kraner til allergi slag. Allergi skudd, eller immunterapi, består av injeksjoner som inneholder små mengder katt allergener for å gjøre immunsystemet mer motstandsdyktig mot det. Over tid vil symptomene dine bli mindre alvorlige og hyppige.
 • USA av nesesprayer. Spray som mometason (Nasonex) inneholder kortikosteroider som kan redusere betennelse og andre symptomer.
 • Lag en Saline Skyll. Skyll allergenene fra nesen med varmt vann og salt kan redusere symptomene som hindrer at allergenene kommer inn i luftveiene.
 • Ta natriumkromolynet. Dette stoffet forhindrer immunsystemet i å frigjøre kjemikalier som forårsaker symptomer.

Råd om livsstil

Du kan også endre din livsstil for å begrense Le & # 8217; håreksponering og andre utløsende faktorer i # 8217; astma i katter:

 • Ikke la katten din sove i sengen din. Hold sengen fri for håret for å ha minst ett område uten allergener.
 • Bruk en purifier d & # 8217; air hepa. En purifier D & # 8217; innvendig luft kan fjerne allergener fra luften og resirkulere den rene luften og fri for allergener i ditt hjem.
 • Erstatt tepper. Installer et tre eller laminatgulv for å begrense håret Akkumuleringen. Hvis du vil beholde teppet, erstatt det med en korthåret teppe.
 • USA L & # 8217; støvsuger ofte. Bruk en støvsuger med et HEPA-filter og bærer en støvsikker maske mens du ønsker å forhindre at allergenene kommer inn i luftveiene.
 • Endre klær etter å ha kommet ut med katten din. Endre friske og hårløse klær etter å ha brukt tid med kattungen din for å redusere den mulige eksponeringen.
 • Gjør katten regelmessig. Vanlige bad kan begrense mengden proteiner som forårsaker hår og astma er tilstede på kattens hud.
 • Få en hypoallergenisk katt. Det er ingen katt uten allergener. Men noen katter er avlet De produserer mindre enn genfel d 1. Disse kattene

Når å se en allergiker

Det kan være vanskelig å avgjøre om katter faktisk er kilden til # 8217; allergisk astma. Kattallergener kan kombinere med andre mulige utløserfaktorer for å gjøre symptomene ødelegge for livet ditt. L & # 8217; astma kan også forringes over tid hvis den ikke behandles.

En allergist kan bruke tester til å spesifisere hva som egentlig forverrer symptomene på # 8217; astma og hjelper deg med å bygge immunforsvaret ditt for å tolerere dem. L & # 8217; Immunitet er viktig hvis du vil beholde barnet ditt langsiktige feline.

Bunnlinjen

Katten din kan være din beste venn, men det kan også være kilden til symptomene på allergisk astma.

Hvis du ikke er villig til å skille fra dem for å fullstendig fjerne katt allergener fra ditt hjem, kan du fortsatt holde felteforholdet ditt sterkt. Behandle symptomer, ta med noen endringer hjemme for å begrense allergenene og konsultere en allergiker for langsiktig lettelse.