Katastrofeadferd: Årsaker, tilkobling til angst og behandling

COS’er den disadative oppførselen?

Den disadative oppførselen er de som hindrer deg i å tilpasse seg nye eller vanskelige forhold. De kan starte etter en viktig forandring av livet, en sykdom eller en traumatisk hendelse. Det kan også være en’vane du tok en øm alder.

Du kan identifisere disadactive oppførsel og erstatte dem med andre mer produktive. Ellers kan de føre til følelsesmessige, sosiale og helseproblemer. Hvis ting går ut av kontroll, C’det er behandlingen. En kvalifisert terapeut kan hjelpe deg med å finne bedre måter å reagere på livsutfordringer.

Vi undersøker noen typer disadactive oppførsel og tegn du bør se etter en behandling.

Disadactive psykologi

Kanskje du gjorde alt for å unngå noe. Kanskje du går tom for et rom, eller du skrek i tomrummet. Vi passerte alle. Når dette er din eneste måte å håndtere stressfaktorer, kan det være et problem.

Den disadative oppførselen påvirker mennesker i alle aldre og bakgrunner. Nøkkelen er å gjenkjenne det og arbeide for å endre det.

Adaptiv og disadaktiv oppførsel

Livet går sjelden som forventet. Foran et hinder kan vi tilpasse eller ikke. For øyeblikket er det ikke nødvendigvis et bevisst valg. Det kan være en midlertidig reaksjon før vi har sjansen til å tenke på det.

Adaptiv oppførsel er å velge å løse et problem eller minimere et uønsket resultat. Du kan gjøre noe du ikke nødvendigvis vil gjøre eller finne en måte å komme seg rundt. Du tilpasser deg omstendighetene.

For eksempel kan en grådig leser som mister utsikten tilpasse seg å lære blindskrift eller kjøpe lydbøker. Finn en måte å fortsette å nyte bøkene.

Ugunstig oppførsel ville ikke gjenkjenne tapet av syn eller behovet for en endring. Det føles ute av kontroll og smertefullt å tenke, så ingen handling gjennomføres. Ender med å miste noe han liker.

Eksempler på disadaktiv oppførsel

Usedyktig oppførsel som disse kan bli en selvdestruktiv modell:

Å unngå

Unngå en trussel eller frakobling i seg selv med ubehagelige situasjoner, er ofte det beste trekket, spesielt for midlertidige ting du ikke har kontroll. Når du kontinuerlig unngå noe du ikke bør, er det en disadaktiv oppførsel.

Anta at du har sosial angst, men arbeidet ditt krever at du blandes og sosialiserer regelmessig. Hvis du tar’å late som en sykdom eller komme seg ut av skjult fra bakdøren etter 5 minutter, står du ikke overfor problemet.

Adaptive atferd består av å søke hjelp til den sosiale angsten, prøve en behandling av eksponering eller finne en mer egnet jobb.

Andre unnvikende atferd inkluderer:

 • Ikke opprett en visuell kontakt under samtalen
 • snakk for flatt eller i det hele tatt
 • Ikke still spørsmål når du trenger mer informasjon

Ta ut

Ikke c’det er ikke noe galt med deg hvis du foretrekker tid alene til sosiale aktiviteter. Ikke c’det er ikke noe galt med # 8217; bue fra en fest for å unngå å møte din ex.

Når devitasjonen er din referansestrategi, trekker du faktisk fra # 8217; sosial interaksjon. Vurder universitetsstudenten som bruker videospill for å unngå å registrere seg i klubber eller møte nye mennesker. Spill er en distraksjon og gir midlertidig lindring fra # 8217; angst.

Lang sikt, unngår ikke å forbedre håndteringsfunksjonene. Invitasjoner slutter å komme, l’angst vokser og resultatet er isolasjonen.

Passiv aggresjon

L’Passiv aggressivitet er når du uttrykker negative følelser indirekte i stedet for frontally. Du sier noe, men du forstår virkelig en’andre. Dine virkelige følelser er sammenflettet i dine handlinger.

For eksempel ønsker partneren din å bli hjemme og avbryte middagsavnet. Vent på deg i uker, så denne turen deg. I stedet for å uttrykke skuffelse, smil og si det er greit.

Senere, visp dørene og du klager over ikke-relaterte ting. Du er sint, men du er nærmere for å gjøre dine følelser forstått.

Autolesionism

Noen mennesker står overfor stressende hendelser Hersimal, som:

 • Kutt, skrape eller brenne huden
 • Samle skorper eller sår
 • rive hår, øyenvippe eller øyenbryn
 • Auto-hitting eller banging hodet
 • Nektet å ta de nødvendige medisiner

Dette kan gi midlertidig lettelse, men forverrer bare problemene og kan potensielt skade helsen din.

Sinne

Angst er en «8217; normale følelser. Sinne som gir deg en «8217; konstruktiv handling er nyttig.

Det er ikke nyttig hvis du ofte er sint eller du kommer ut av raseri. Ukontrollert sinne løser ikke problemer. Fremmede andre og hindrer din evne til å kommunisere effektivt.

Nimene av sinne av et barn ville falle inn i denne kategorien. De fleste barn ser til slutt at det er bedre måter å få ønsket resultat.

Bruk av stoffer

Enten det er alkohol, foreskrevne legemidler eller ukonviktede stoffer, kan bruken av stoffer være en type unngåelsesadferd. Det er et problem når du bruker det til å lindre # 8217; angst eller for å slette dine følelser.

Hver flukt fra virkeligheten er midlertidig på det beste av hypotesene. Denne oppførselen kan føre til følelsesmessig og fysisk avhengighet, og skaper en helt ny serie problemer.

Drømmer med maladaptive åpne øyne

Daydreaming er generelt et sunt tidsfordriv. Frigjør ditt sinn og hjelper deg med å løse problemer. Hans verdsatt at den gjennomsnittlige personen har hundrevis av episoder av drømmer med øyne per dag.

Ulempen åpne øyne er når du forplikter deg selv i en stor fantasi i stedet for # 8217; menneskelig interaksjon eller deltakelse i virkeligheten. Disse åpne øynene kan vare timer om gangen og involvere intrikate teksturer og tegn som gjør at du går tilbake. De kan derfor hindre deg i å håndtere virkeligheten.

Hva er den seksuelt disadive oppførselen?

Seksuelt disadativ oppførsel refererer til barn, ungdom eller voksne som forplikter seg til uaktivert seksuell oppførsel, alder eller har potensielt farlige konsekvenser. Dette kan inkludere:

 • ha ubeskyttet sex i en situasjon som krever det
 • sex aggressivitet
 • Gjør ting du egentlig ikke vil gjøre
 • Sette i farlige situasjoner

Årsaker til disadaktiv oppførsel

Det er mange grunner til at du kan danne en maladøs oppførselsmodell. Det kan være at du ikke har hatt gode eksempler på adaptiv oppførsel eller et kaotisk liv har forhindret deg i å utvikle gode håndteringsfunksjoner. Kanskje en kronisk sykdom har blindet deg. Du kan ikke identifisere årsaken.

Traume

Det er L’spedbarns seksuelt misbruk tilkoblet Alle & 8217; autolesionism, ALLE’bruker usikre seksuell oppførsel og oppførsel. Distressed oppførsel kan også komme fra et voksentrauma.

Utviklingsforstyrrelser

TIL Liten studio Publisert i 2010 fant en sammenheng mellom søvnforstyrrelser og disadativ oppførsel blant personer med forsinket utvikling.

Ulempe og angst oppførsel

Forskning & # 8211; Undersøkelser Indikerer at unngåelsen er en disadantaktiv atferdsrespons på frykt og alle «8217;. AvOution-modellen, samtidig som den gir midlertidig lindring, kan øke # 8217;.

Ulempe og autismeadferd

Maladaptive oppførsel, inkludert aggressivitet, ulydighet og utbrudd i IRA, jeg er felles I autistisk spektrumforstyrrelse. Årsakene er ikke klare.

Når å se en spesialist

Skiltene du bør søke hjelp inkluderer:

 • Du sår eller tenker på det
 • Livet går ut av kontroll
 • Du må gjøre med ettervirkningen av et traumer
 • Du har mye stress eller angst
 • Du har tegn på depresjon
 • Dine relasjoner lider

Hvis du bare trenger noen til å hjelpe deg med å løse dine følelser, eller du er ikke sikker, kan du få en profesjonell evaluering. De som kan møte disadaktiv oppførsel inkluderer:

Behandle ulempen

Hvis du falt i en ordning med disadaktiv oppførsel, gjorde du det første trinnet ved å gjenkjenne det. Nå kan du gjøre en bevisst innsats for å endre måten du reagerer på ting på.

Vurder alternativ og mer produktiv atferd for å erstatte de maladaptive. Det vil ta litt og # 8216; av praksis, så det er viktig å glide i # 8217; unngåelse.

Enhver tilstand, som avhengighet eller angst, må adresseres med den aktuelle profesjonelle. Avhengig av omstendighetene kan behandlingen inkludere:

 • Råd om avhengighet
 • Sinne kontroll
 • Kognitiv atferdsterapi
 • Eksponeringsterapi
 • meditasjon
 • Avslappingsteknikker og stressreduksjon
 • snakk om terapi

Ta bort

Den disadative oppførselen er en oppførsel som hindrer deg i å gjøre endringer som er i din beste interesse. Unngåelse, tilbaketrekking og passiv aggressivitet er eksempler på disadaktiv oppførsel.

Når denne ordningen er blitt anerkjent i livet ditt, kan du jobbe for å finne alternative atferd og begynne å sette dem i praksis. Det er også en rekke effektive terapier for å behandle disadaktiv oppførsel og hjelpe deg med å få kontroll og forbedre kvaliteten på livet ditt.