Katarro gul, brun eller grønn: hva det betyr

Fordi slemmen endrer farge

Katarren er en type slim som produseres i brystet. Generelt produserer ikke åpenbare mengder katarro med mindre du er syk av forkjølelse eller har noen andre grunnleggende medisinske problemer. Når du hoster Catarr, er det et sputum. Du kan merke en annen farge sputum og spør hva fargene betyr.

Her er din guide til de forskjellige forholdene som produserer katarr, fordi det kan være av forskjellige farger og når du skal se en lege.

Hva de forskjellige fargene i katarroen betyr?

Rhinittallergisk ✓ Bronkitt ✓ ✓ ✓ ✓ Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (COPDO) ✓ Cystisk Fibrose ✓ ✓ Fungininfeksjon ✓ Gastroøsofageal reflukssykdom (GTIR) ✓ Pulmonal absess ✓ ✓ ✓ Lungekreft ✓ Pneumokonierer ✓ ✓ ✓ Pneumokokoner ✓ ✓ ✓ Pulmonal emboli ✓ Bihulebetennelse ✓ Røyking ✓ Tuberkulose ✓

Hva betyr grønn eller gul katarre?

Hvis du ser grønn eller gul katarr, er det vanligvis et tegn på at kroppen din kjemper med en & # 8217;. Fargen kommer fra hvite blodlegemer. All’begynnelsen, kan du legge merke til gul katarro som deretter utvikler seg til grønn katarr. Endring skjer med alvorlighetsgraden og varigheten av potensiell sykdom.

Grønn eller gul katarr er vanligvis forårsaket av:

Bronkitt: Dette starter vanligvis med en tørr hoste og på slutten litt & # 8216; av lys eller hvit katarro. Over tid kan du starte Tossire Yellow og Green Catarro. Dette er et tegn på at sykdommen kan utvikle seg fra viral til bakteriell. Hoste kan vare opp til 90 dager.

Lungebetennelse: Dette er vanligvis en komplikasjon av et annet respiratorisk problem. Med lungebetennelse kan du hoste med gul, grønn eller noen ganger blødende katarro. Symptomene dine vil variere i henhold til hvilken type lungebetennelse du har. Hoster, feber, kuldegysninger og kortpustethet er vanlige symptomer på alle typer lungebetennelser.

Bihulebetennelse: Dette er også kjent som brystinfeksjon. Et virus, allergier eller til og med bakterier kan forårsake denne tilstanden. Når det er forårsaket av bakterier, kan du legge merke til gul eller grønn slim, nasal overbelastning, postnasal drypp og trykk i sinushulene.

Cystisk fibrose: Dette er en kronisk lungesykdom hvor slimet akkumuleres i lungene. Denne sykdommen påvirker ofte barn og unge voksne. Det kan forårsake en rekke katarrefarger fra gul til grønn til brun.

Hva betyr brun katarro?

Du kan også vurdere denne fargen i utseende & # 8220; Rusty & # 8221;. Brun farge betyr ofte gammelt blod. Du kan se denne fargen etter at katarren din ser rød eller rosa.

Den brune slem er vanligvis forårsaket av:

Bakteriell lungebetennelse: Denne form for lungebetennelse kan produsere grønnbrun eller rustfarget farge.

Bakteriell bronkitt: Denne tilstanden kan produsere rusten brun sputum når den utvikler seg. Selv kronisk bronkitt kan være en mulighet. Du kan være mer utsatt for å utvikle kronisk bronkitt hvis du røyker eller ofte blir utsatt for røyk og andre irriterende stoffer.

Cystisk fibrose: Denne kroniske lungesykdommen kan forårsake rustfarget sputum.

Pneumokoner: Innånding av forskjellig støv, som kull, asbest og silisose kan forårsake denne uhelbredelige lungesykdommen. Kan forårsake brunt sputum.

Pulmonal Abscess: Dette er et hulrom fullt av Pus All’lungene interiør. Det er vanligvis omgitt av infisert og betent stoff. Sammen med hoste, natt svette og tap av appetitt, vil du oppleve en hoste som gjør en brun eller blodstripet sputum vises. Denne slemen lukter også dårlig.

Hva betyr hvitt slim?

Du kan eksperimentere med hvitt slem med forskjellige helsemessige forhold.

Den hvite katarringen er vanligvis forårsaket av:

Viral Bronkitt: Denne tilstanden kan starte med hvit katarr. Hvis det utvikler seg i en’bakteriell infeksjon kan føre til gul og grønn katarro.

GERD: Denne kroniske tilstanden påvirker fordøyelsessystemet ditt. Kunne få deg til å hoste med en tett og hvit sputum.

KOL: Denne tilstanden fører til at luftveien krymper og lungene produserer overflødig slim. Kombinasjonen gjør det vanskelig for kroppen din blir oksygen. Med denne tilstanden kan du eksperimentere med hvitt sputum.

Kongestiv hjertesvikt: oppstår når hjertet ditt ikke er effektivt pumpet til resten av kroppen din. Væsker akkumuleres i forskjellige områder som fører til Ivhema. Væsken samles i lungene og kan føre til en økning av den hvite sputum. Du kan også føle kortpustethet.

Du bør umiddelbart konsultere en lege hvis du har problemer med å puste.

Hva betyr det svart katarro?

L’Black Sputum kalles også Melanetsis. Se svart katarro kan bety at du har innåndet en høy mengde noe svart, som kullpulver. Det kan også bety at du har en soppinfeksjon som trenger medisinsk behandling.

Den svarte katarren er vanligvis forårsaket av:

Røyk: Røyker sigaretter, sprekk, eller andre stoffer kan bringe til svart sputum.

Pneumokoniasis: En bestemt type, svart lungesykdom kan forårsake svart sputum. Det påvirker hovedsakelig kullarbeidere eller noen andre har en hyppig eksponering for kullpulver. Hosten med svart sputum kan også ledsages av mangel på pust.

Svampinfeksjon: En svart gjær kalt Exophala Dermatidis forårsaker denne infeksjonen. Dette er en sjelden tilstand som kan forårsake svart katarr. Oftest slår folk som har cystisk fibrose.

Hva betyr lett slim?

Kroppen din produserer klart slim og katarre på daglig basis. Det er mest full av vann, proteiner, antistoffer og noen oppløste salter for å smøre og fukte luftveiene. En økning i lys slim kan bety at kroppen din prøver å finne et irriterende stoff, som pollen eller en slags virus.

Den lyse slem er vanligvis forårsaket av:

Allergisk rhinitt: Dette kalles også nasal allergi eller noen ganger hayfeber. Gjør kroppen din til å produsere mer nasal mucus etter l’eksponering for allergener som pollen, urter og ugress. Dette mucus skaper postnasal drypp og kan få deg til å hoste med lett slem.

Viral Bronkitt: Det er en Bronki i lungene i lungene. Begynn med lys og hvit katarr og hoste. I noen tilfeller kan du oppdage at slim utvikler seg i en gul eller grønn farge.

Viral Pneumonia: Denne form for lungebetennelse er forårsaket av en infeksjon i lungene i lungene. De første symptomene inkluderer feber, tørr hoste, muskelsmerter og andre influensalignende symptomer. Du kan også se en økning i lys slem.

Hva betyr rød eller rosa katarre?

Blod er sannsynligvis årsaken til en rød katarroskygge. Rosen regnes som en «8217 en annen nyanse av rødt, så det kan også indikere at C & # 8217, det er blod i katarren din, bare mindre.

Den røde eller rosa katarroen er vanligvis forårsaket av:

Lungebetennelse: denne lungeinfeksjonen kan forårsake rød sløv mens du går videre. Det kan også forårsake kuldegysninger, feber, hoste og brystsmerter.

Tuberkulose: Denne bakterielle infeksjonen kan overføres av en person til den polstrede personen. De viktigste symptomene inkluderer hoste for mer enn tre uker, Hoste med blod og rød sløv, feber og natt svette.

Kongestiv hjertesvikt (CHF): Dette skjer når hjertet ditt ikke effektivt pumper blod til kroppen din. Utover og # 8217; rosa eller farget sputum, kan du også føle kortpustethet.

Pulmonal emboli: oppstår når L’pulmonal arterie i lungene henger. Denne blokken skyldes ofte en blodpropp som beveger seg et annet sted i kroppen, som benet. Forårsaker ofte blodig eller blodstrålet sputum.

Denne tilstanden er farlig for livet og kan også forårsake kortpustethet og brystsmerter.

Lungekreft: Denne tilstanden forårsaker mange respiratoriske symptomer, inkludert hosten med en fargestoff katarre eller til og med blod.

Kontakt legen din Hvis du produserer mer vanlig slim, har du sterke hoste eller kjente angrep andre symptomer som vekttap eller tretthet.

Og hvis konsistensen av katarren endres?

Konsistensen til katarren din kan endres på grunn av mange grunner. Skalaen varierer fra mucoid (skumig) til mucopurulente til purulent (tett og klebrig). Din katarr kan bli oftere og mørkere med utviklingen av infeksjonen. Det kan også være tettere om morgenen, eller hvis du er dehydrert.

Den lyse slem forbundet med allergier er generelt ikke tett eller klebrig som den grønne sputum sett med bakteriell bronkitt eller svart katarro fra en soppinfeksjon på 8217.

Hva betyr foamy catarrh?

Går over fargene nå: din slem er skummel? A’andre ord for denne tekstur er mucoid. Den hvite og skumete katarren kan være et annet tegn på KOL. Dette kan også endres i gult eller grønt hvis du ender opp med en kontraktsinfeksjon på 8217;.

Det er både rosa og tåpelig? Denne kombinasjonen kan bety at du lider av kongestiv hjertesvikt i et avansert stadium. Hvis du lider av denne tilstanden sammen med ekstrem mangel på pust, svette og brystsmerter, ring lokale nødtjenester umiddelbart.

Når du skal se legen din

Selv om slemmen er en vanlig del av luftveiene, er det ikke normalt hvis det påvirker ditt daglige liv. Det kan være på tide å gå til legen hvis du vet det i luftveiene, halsen eller hvis du begynner å hoste.

Hvis L’Sputum er klar, gul eller grønn, kan du vente noen dager eller til og med uker før du gjør en avtale. Du bør fortsatt sjekke de andre symptomene for å se hvordan sykdommen din utvikler seg.

Hvis du ser noen skyggelegging av rød, brun eller svart katarr eller har du en skumig sputum, bør du umiddelbart reparere en avtale. Dette kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand.

Det kan være vanskelig å selvdiagnostisere hva slags lungeproblem du har. En lege kan kjøre en serie tester, inkludert røntgenstråler og # 8217 analyse; spektakelse for å bestemme årsaken.

Hvis du ikke er sikker på hva som forårsaker fargeendring eller du finner andre uvanlige symptomer, kontakt legen din.

Tilleggsinformasjon: # 8217 Kultur; Sputum »

Hvordan bli kvitt’Spektor

Det er øyeblikk når katarrene er en grunn til å konsultere legen med en gang. Noen forhold som forårsaker Catarr, reagerer bedre på antibiotika, andre stoffer og respiratoriske behandlinger. I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Noen av betingelsene i denne listen er viral, og dette betyr at de ikke svarer på antibiotika. I stedet, for å helbrede deg, spiser du bare godt, hydrater og hviler.

Du kan også prøve tiltak som:

Bunnlinjen

Slim er produsert av åndedrettssystemet som en beskyttelse for lungene dine. Med mindre du har en grunnleggende medisinsk tilstand, kan du ikke merke din sputum. Du kan bare hoste hvis du er syk eller utvikle en kronisk lunge sykdom.

Hvis du gjør det hoste, vær oppmerksom på utseendet. Hvis du oppdager en fargeendring, konsistens eller volum, kontakt legen din for å gjøre en avtale.