Karithet smør for ansiktet: Fordeler for hudpleie og hvordan du bruker den

Beskrivelse

Shea smør er fett hentet fra valnøtter av’Karité Tree. Det er hvit skitten eller elfenbenfarge og har en kremaktig konsistens som strekker seg lett på huden. De fleste Karité Butter kommer fra aksler i Karité i # 8217; Vest-Afrika.

Høye konsentrasjoner av fettsyrer og vitaminer gjør Karité smør til en ideell kosmetisk ingrediens for å myke huden. Karitè Butter har også antiinflammatoriske og helbredende egenskaper. Bruk shea smør på kroppen, spesielt på ansiktet, kan myke, tone og berolige huden.

Karité smør fordeler for ansiktet ditt

Anti-inflammatoriske og helbredende egenskaper

Karitè Butter har Staten vist har omfattende antiinflammatoriske egenskaper. Rødhet og ansikts hevelse kan bli roet av å bruke karitésmørprodukter.

Mligningseiendommer

De rike valnøttoljene i sheasmøret kan trenge inn i huden, og skape en jevn og myk barriere som tetter fuktighet. Denne fuktighetsgivende effekten kan vare flere timer.

Anti-aging egenskaper

Det har også blitt rapportert at Karitè Butter har anti-aging egenskaper. Hvis det er sant, er den nøyaktige mekanismen ikke kjent og kan være relatert til fremme av kollagenproduksjonen eller nedgangen i kollagenforringelse som allerede er tilstede.

Hvordan bruke karité smør på ansiktet

Den enkleste måten å bruke karitésmøret til ansiktet er å kjøpe en krem ​​som inkluderer Shea Smør fra en naturlig matbutikk, et apotek eller en nettbutikk.

Shea smør kan brukes direkte til ansiktet før du går i dvale. Påfør krem ​​med Shea Butter som en del av hudpleie rutinen om morgenen kan ta litt & # 8216; av tid til å bli vant til. Fettsyrer og oljer i Shea Butter kan gjøre det vanskelig å bruke sminke.

Du kan også lage en ansiktsmaske med karitésmør og mange andre ingredienser. Vask ansiktet først med en rensende krem ​​eller varmt vann.

For å lage masken, bland sammen:

  • 1 spiseskje rå honning
  • 3 eller 4 dråper Vinaccioli olje
  • 1 ss ren sheas smør

Bland godt og spred det på ansiktet. La masken posere fra 10 til 12 minutter før du forsiktig rengjør ansiktet ditt med varmt vann og en myk klut for å få de beste resultatene.

Vær forsiktig med disse ansiktsmasker som de kunne fremme akne hvis du er utsatt for det.

Bivirkninger og risiko

Karitè Butter er en utrolig lav risiko-aktuell ingrediens. Allergiske reaksjoner på Shea Butter er sjeldne.

Selv allergiske mennesker med valnøtter av trærne, familien som valnøtter tilhører, har lav risiko for reaksjon på karitésmøret på ansiktet. Forskerne mener at dette skyldes at Karité-nøtter inneholder noen av proteinene til valnøtter som utløser allergier.

Men dette betyr ikke at det ikke er noen risiko i # 8217; bruk den. Gitt konsistensen av Karité smør, er det sannsynlig å være komedogen.

Noen nettsteder på Internett hevder at Shea Butter ikke er kommetogen eller har en & # 8220; lav komedogen evaluering & # 8221;. Det er ikke klart hvor denne testen er avledet siden det ikke er noen studier tilgjengelig for å støtte denne utsagnet.

L’American Academy of Dermatology støtter ideen om at sheas smør kan hindre porene og forårsake akne til. Dette gjelder spesielt hvis du har akne trend hud.

Ta bort

Shea smør er en bevist fuktighetskrem for huden din. Det er mange hudpleieprodukter, på en rekke prisklasser som inneholder shea smør som en av de viktigste ingrediensene.

Karitè Butter har beroligende og anti-aging egenskaper som kan gjøre huden jevnere og redusere aldringen.

Imidlertid kan rent shea smør på ansiktet ditt forårsake kutane utbrudd. Selv bruken av noen produkter som bare inneholder en lavere prosentandel av Shea Butter kan føre til akne.