Kardio mot vekter

Hva er den beste trenings typen for meg?

Start en ny treningsrutine krever dedikasjon, tålmodighet og litt «8216; av know-how. Du må også vite hvilken type trening det er bedre tilpasset dine mål.

Mange helseeksperter anbefaler en blanding av aerobic og anaerob trening. L’Aerobic trening inkluderer aktiviteter som å gå eller sykle. L’Anaerob trening inkluderer styrketrening aktiviteter som vektløfting.

Vet hvordan disse typer trening påvirker kroppen din, kan hjelpe deg med å skape en riktig treningsrutine for deg.

Hva er aerobic og anaerobe øvelser?

& # 8220; aerobic & # 8221; betyr <8220; trenger oksygen & # 8221;. L’aerob trening bruker et konstant inntak av oksygen under øvelsen, brenner både fett og karbohydrat for å produsere energi. Øke hjertfrekvensen i lengre perioder. Derfor kalles det ofte Cardio & # 8221;.

Vektløfting og styrkeaktivitet aktiviteter er eksempler på anaerob trening. L’Anaerob trening innebærer en brace av intens bevegelse, brenner bare karbohydrater for å produsere energi. Trenger ikke oksygen.

Hva det betyr noe som en øvelse?

Kjører, jogging, turgåing, sykling, svømming og dans er alle eksempler på aerobic trening. De fleste lagsporter, som tennis, fotball og basketball, er gode aerobic aktiviteter.

L’Anaerob trening inkluderer korte og intense styrking aktiviteter og treningsøkter. For eksempel kan du heve frie vekter, bruke vektmaskiner eller bruk motstandsband. Du kan til og med bruke kroppsvekten din til å motstå aktiviteter som push-ups, lunges og crunches. De er enda korte sprints anaerobiske øvelser og pliometriske øvelser som varer lite.

Hva disse typer trening gjør?

L’Aerobic trening bidrar til å forbedre din generelle fysiske formbehandling hjerte og lunger. Hjertet ditt er kroppens viktigste muskler og trenger regelmessige treningsøkter for å holde seg frisk. L’Vanlig aerob trening kan også redusere risikoen for mange alvorlige forhold, for eksempel diabetes, hjertesykdom og slag. Det kan også støtte vekttap og vektstyring.

L’Anaerob styrke trening kan øke total styrke, tone muskler og øke bein tetthet. Du kan bruke den til å styrke alle dine hovedmuskelgrupper, inkludert ben, hofter, rygg, mage, bryst, skuldre og armer. Det kan også hjelpe deg med å gå ned i vekt: brenn mer kalorier gjennom daglige aktiviteter når du har mer muskelmasse.

Hvordan kan jeg bruke dem til å forbedre helsen min?

Bruk aerob trening for å forbedre ditt generelle nivå av fitness og motstand. Støtter sirkulasjons- og luftveiene og holder kroppen jevnt.

Bruk muskelforbedringsøvelser for å styrke bestemte deler av kroppen din, for eksempel ben, buk, rygg eller armer. Du kan ikke kutte fett fra bestemte kroppsdeler som tar sikte på styrketrening. Men du kan øke din styrke og muskeltonen. L’tvinge trening er viktig for å minimere magert kroppstap observert med aldring.

Hvor mye skal treningen min sist?

Når det gjelder aerob trening, tenk på FITT: Frekvens, intensitet, type og tid. De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Anbefaler å gjøre 30 minutters ekvivalent av aerobic drift av moderat intensitet om dagen, fem dager i uken. Eller 25 minutter med intens aerobic trening, tre dager i uken.

De CDC Anbefaler også å utføre muskelforsterkende aktiviteter minst to ganger i uken. En enkelt serie med 12 repetisjoner for hver muskelgruppe kan være nok til å holde styrken din. Du kan øke serienummeret for å øke muskelmassen. Det er viktig å gi kroppen din tid til å gjenopprette mellom treningsøkter, hviler en eller to dager blant kraftopplæringsøkter.

Hva er formålet med oppvarming?

Oppvarming før’trening kan bidra til å forhindre skader.

Med aerobic trening øker oppvarming gradvis hjertefrekvens og kroppstemperatur. Å varme opp, American Heart Association antyder å utføre den planlagte aktiviteten på A’lavere intensitet for de første 5-10 minutter. For eksempel, begynn å gå eller jogge hvis du skal løpe. Eller ta en sykkeltur rundt’isolert på en lys rytme før du treffer en terrengsykkelbane.

For styrketrening økter, oppvarmet ved å flytte og forlenge områdene du har til hensikt å nå. For eksempel, gå raskt i noen minutter for å få kroppen til å bevege seg. Derfor strekker seg dynamisk armene før krøllen på biceps eller bakløymuskulaturen før benpressene.

Fordi jeg må avkjøles?

Kjølig ned etter en intens trening er grunnleggende. Hjelp hjertefrekvens og kroppstemperatur gradvis tilbake til normal. Stopp plutselig kan få deg til å føle deg dårlig eller til og med svak.

Å friske opp, vurder å gå i noen minutter til hjertefrekvensen returneres til normal. Så ta litt & # 8216; tid til å strekke seg. Stretching kan bidra til å forhindre melkesyreakkumulering og kan bidra til å redusere muskelstivhet og kramper etter trening.

Rehydrering er også en viktig del av kjøling, uavhengig av hvilken type trening du har gjort. Pass på at du drikker vann før, under og etter treningen. Du kan også rekonstruere din energi med sunne snacks som kombinerer karbohydrater og proteiner.

Bedre sammen

L’Aerobic og anaerob trening har begge fordelene sine. Inkludere aerobic og styrketrening aktiviteter i din vanlige treningsrutine vil gi deg det beste fra begge verdener.

Variere treningsøktene dine kan hjelpe deg med å opprettholde en interessant øvelse. Kan hjelpe deg med å nå dine fitness mål litt & # 8216; raskere. For eksempel, prøv en blanding av forskjellige aerobic, for eksempel kjøre, fotturer, sykling og dans. Dedikere forskjellige styrketreningsøkter til forskjellige muskelgrupper. Dette vil gi dem tid til å gjenopprette blant treningsøkter.

Inkluder en rekke aerobic aktiviteter og styrketrening i rutinen din, kan hjelpe deg med å oppnå treningsmålene dine raskere.