Karbohydrater i pølsen: Ulike typer undersøkt

Fra Cajun Andouille til Chorizo ​​på Bratwurst er pølser verdsatt i mange kulturer rundt om i verden.

Mens alle typer varierer i sine ingredienser, er de fleste en kombinasjon av hakket kjøtt, fett og krydder. Som et resultat er mange pølser rike på proteiner og ofte anses lavt i karbohydrater.

Imidlertid kan du bli overrasket over at noen pølser også inneholder kilder til karbohydrater fra tilsatte ingredienser som aromaer og bindemidler.

Denne artikkelen undersøker karbohydratinnholdet i ulike typer pølse.

Del på Pinterest

Grunnleggende forestillinger på pølsen

Pølsen er et kjøttprodukt som generelt er basert på rødt kjøtt, som biff og svinekjøtt, eller fjærfe, inkludert kylling og kalkun (1).

Selv om de er rike på proteiner, er de ofte også rike på fett, siden fett bidrar til å opprettholde fuktig kjøtt under matlaging (1).

For eksempel, 3.5 gram (100 gram) svinekjøttpølse inneholder om (2):

 • Kalorier: 268
 • Fett: 18 gram
 • Mettet fett: 7 gram
 • Protein: 27 gram

I tillegg til kjøtt og biprodukter kjøtt inneholder pølser ofte aromaer tilsatt av ingredienser som urter, krydder, grønnsaker og frukt. Blandingen blir deretter malt og støpt i masker ved hjelp av et foringsrør eller kjøttboller.

Innholdet i pølsene varierer avhengig av kjøttet eller kombinasjonen av kjøtt, samt eventuelle tilsatte ingredienser. I USA er innholdet i pølsene regulert av mat- og drugadministrasjonen (FDA).

Nedenfor er noen eksempler på standarder for ulike produktetiketter (1):

 • Frokostpølser. De er laget av kjøtt og biprodukter av kjøtt og ikke mer enn 50% av fett i vekt.
 • Friske svinekjøttpølser. Disse kan ikke inkludere svinekjøtt biprodukter og har ikke mer enn 50% av fettene i vekt.
 • Italienske kjøttpålegg. Disse erfarne eller ikke-gamle pølser inneholder minst kjøttet eller en kombinasjon av kjøtt og fett. Det totale fettinnholdet kan ikke overstige 35% av det ferdige produktet.

Italienske kjøttpålegg må også inneholde salt, pepper, fennikel og / eller anis og ikke mer enn 3% vann. Andre ingredienser, som hvitløk, løk eller paprika, er valgfrie (1).

Siden pølser holdes med metoder som inkluderer krydder, salting, røykering og tørking, tørking, anses som arbeidet kjøtt (1).

Som et resultat, C’er noen bekymring i å spise dem, siden det arbeidet kjøttinntaket har vært knyttet til økt risiko for ulike kroniske sykdommer (3).

Kilder til karbohydrater i pølsene

Siden pølsene består hovedsakelig fra hakket kjøtt og biprodukter av kjøtt, kommer alle karbohydrater som er tilstede i mat fra ingredienser som aromaer og bindemidler (4).

Mange pølser inneholder krydder, som gir svært få karbohydrater. Imidlertid er noen varianter naturligvis smaksatt ved hjelp av frukt, sukker eller ost, som alle inneholder variable mengder karbohydrater.

Andre vanlige karbohydratkilder inkluderer bindemidler. Ingredienser som breadcrumbs og potet mel hjelp med konsistens og hindre at kjøttet skal være sprø (5).

Andre vanlige bindemidler inkluderer lentil mel, soya mel, vitale hvete gluten og mais sirup. Noen av disse ingrediensene er rikere enn karbohydrater enn andre.

For eksempel inneholder mais sirup ca. 30 gram karbohydrater for 2 spiseskjeer (30 gram), mens gluten av hveteveven har bare 4 gram karbohydrater for 1/4 kopp (30 gram) (6, 7).

Samlet sett påvirker typen bindemiddel (I) og mengden og typen aromaer det endelige innholdet i produktkarbohydrater.

Hvor mange karbohydrater er i ulike typer pølser?

Fordi typen aromaer og tilsetningsstoffer kan variere avhengig av produktet, er den beste måten å vite hvor mange karbohydrater i pølsen du prøver å kjøpe, å lese L’ernæringsmessige etikett.

Imidlertid inneholder følgende liste vanlige typer pølser og en omtrentlig mengde karbohydrater som finnes i 3.5 gram (100 gram) av hver (8):

 • Andouille Pølse: 3 gram
 • Biff pølse: 0 gram
 • Bratwurst: 3 gram
 • Frokostpølsebånd (gris eller Tyrkia): 1 gram
 • Beef patties med pølse til frokost: 3 gram
 • Kyllingpølse: 4 gram
 • Chorizo: 2 gram
 • Italiensk pølse: 4 gram
 • Polsk pølse (kielbasa): 5 gram
 • Pork pølse: 0 gram
 • Salami: 6 gram
 • Tyrkia pølse: 3 gram
 • Vienna Pølse (Frankfurter): 2 gram

Som du kan se, inneholder de fleste pølser små mengder karbohydrater, med den høyeste salami, siden det ofte inneholder mais sirup og maisstivelse som bindende midler (9).

Selv pølsene smaksatt som kyllingpølse på Johnsonville’s Apple, som inneholder tørkede epler, mais sirup og stokksirup, har bare 6 gram karbohydrater for 3.5 gram (100 gram) (10).

Derfor, selv om den inneholder tilsatte ingredienser, er pølsen fortsatt en’lavt karbohydratalternativ.

Bunnlinjen

Pølsene er laget med hakket kjøtt, vanligvis biff, svinekjøtt eller kylling, og inneholder en håndfull ingredienser til AROMATIZE og konsistens.

Selv om disse ingrediensene kan legge til små mengder karbohydrater til produktet, er pølsene generelt en «8217; alternativet rik på protein og dårlig karbohydrater.

Imidlertid anses pølser som kjøttarbeid fungerte og kan være rik på mettet fett. Som et resultat bør de være begrenset i et næringsrikt og balansert kosthold.