Karbohydrat fordøyelsen: absorpsjon, enzymer, prosess og mer

Hvilke karbohydrater er?

Karbohydrater gir energi til kroppen for å utføre dagens fysiske og mentale aktiviteter. Fordøyelse eller karbohydratmetabolismen bryter ut av sukkermat, også kalt sakkarider. Disse molekylene begynner å fordøye i munnen og fortsette gjennom kroppen som skal brukes til noe, fra normal cellulær operasjon til cellevekst og reparasjon.

Du har sikkert hørt at noen karbohydrater anses å være vurdert & # 8220; god & # 8221; Mens andre er & # 8220; dårlig & # 8221;. Men egentlig, det er ikke så enkelt.

Det er tre hovedtyper av karbohydrater. Noen karbohydrater er tilstede i naturen. Du kan finne dem i hele frukter og grønnsaker, mens andre er bearbeidet og raffinert, og fratatt eller privat om deres næringsstoffer. Her er avtalen:

Typer karbohydrater

De tre typer karbohydrater er:

 • Komplekse stivelser eller karbohydrater
 • Enkle sukker eller karbohydrater
 • fiber

Både enkle og komplekse karbohydrater bryter inn i glukose (også kjent som blodsukker). Et enkelt karbohydrat består av en eller to molekyler sukker, mens et komplekst karbohydrat inneholder tre eller flere sukkermolekyler.

Fiberen, den andre delen, finnes i sunne karbohydrater, men er ikke fordøyd eller dekomponert. Hans Status som vises Å være god for hjertes helse og vektkontroll.

Enkle sukkerarter tilstede i naturen finnes i frukt og meieriprodukter. Det er også enkle og raffinerte enkle sukkerarter som matbedrifter kan legge til matvarer som brus, godteri og desserter.

Gode ​​kilder til komplekse karbohydrater inkluderer:

 • Helkorn
 • belgfrukter
 • bønner
 • Linser
 • Peas
 • poteter

Fiberen finnes i mange sunne karbohydrater som:

 • frukt
 • grønnsaker
 • Helkorn
 • bønner
 • belgfrukter

Forbruket av fibrøse, komplekse og enkle karbohydrater som naturlige kilder som frukt kan beskytte deg mot sykdommer og til og med hjelpe deg med å holde vekten din. Disse karbohydrater inneholder flere vitaminer og mineraler.

Imidlertid er behandlede og raffinerte karbohydrater rike på kalorier, men relativt ingen ernæring. Har en tendens til å gjøre folk fett og de kan til og med bidra til utvikling av forhold knyttet til fedme, som type 2 diabetes og hjertesykdom.

Daglig inntak

Karbohydrater bør kompensere for 45 prosent 65 av ditt daglige kaloriinntak i henhold til American Dietary Retningslinjer.

For en person som spiser en standard på 2000 kalorier om dagen, betyr dette at karbohydrater kan utgjøre 900 til 1.300 av disse kaloriene. Dette tilsvarer ca 225-325 gram om dagen. Imidlertid, L’karbohydratinntaket varierer i henhold til individuelle behov.

Hvordan karbohydrater fordøyes?

All maten du spiser går gjennom fordøyelsessystemet slik at det kan brytes ned og brukes av kroppen. Karbohydrater foretar en tur som starter med rekruttering i munnen og slutter med eliminering av tykktarmen. Mange ting skjer mellom inngangspunktet og utgangspunktet.

1. Munnen

Begynn å fordøye karbohydrater når maten treffer deg din munn. Saliva utskilles av spyttkjertlene fuktet maten mens du tygget.

Saliva frigjør et enzym som kalles amylase, som starter prosessen med nedbrytning av sukker i karbohydrater du spiser.

2. Magen

Derfra, svelg maten nå som har blitt tygget i mindre stykker. Karbohydrater reiser gjennom esophagus opp til magen. På dette stadiet er maten indikert som en chimo.

Magen din produserer syre for å drepe bakterier i chimoen før han ser på neste trinn i digriftens reise.

3. L’mykt tarm, bukspyttkjertel og lever

Kimoset passerer deretter fra magen til den første delen av Gruntarm, kalt duodenum. Dette betyr at bukspyttkjertelen utløser bukspyttkjertelen amylase. Dette enzymet bryter av kimoset i dextrin og maltose.

Derfra, begynner veggen av’tynntarmen å produsere laktase, saccarasi og maltase. Disse enzymer bryter videre sukker i single-sukker eller enkelt sukkerarter.

Disse sukkene er de som endelig absorberes i # 8217; mykt tarm. Når de er absorbert, behandles de enda mer av leveren og lagres som et glykogen. Annen glukose beveges gjennom kroppen fra blodet.

L’Insulinhormon frigjøres fra bukspyttkjertelen og lar deg bruke glukose som energi.

4. Kolon

Alt som gjenstår etter at disse fordøyelsesprosessene går til tykktarmen. Det blir deretter brutt ned av intestinale bakterier. Fiber er inneholdt i mange karbohydrater og kan ikke fordøyes av # 8217; organismen. Når tykktarmen og blir deretter eliminert med avføringen.

Medisinske forhold som påvirker måten karbohydrater fordøyes på

Det er noen medisinske forhold som kan forstyrre prosessen med fordøyelse av karbohydrater. Følgende liste er ikke uttømmende, og disse forholdene er generelt sjeldne og genetiske, i den forstand at de er arvet til fødselen.

Galaktosemi

Galactosemia er en genetisk sykdom som påvirker måten kroppen behandler enkelt galaktose sukker, et sukker som er en del av et større sukker kalt laktose som finnes i melk, ost og andre meieriprodukter. Fører til å ha for mye blodsukker, forårsaker komplikasjoner som leverskader, læringsproblemer eller reproduktive problemer.

Fruktose malabsorpsjon

Denne tilstanden har også blitt kalt fruktose matintoleranse. Det slår seg hvordan kroppen bryter ut frukt fruktose sukker og grønnsaker, honning, agave og bearbeidede matvarer. Symptomene inkluderer:

 • kvalme
 • diaré
 • kronisk utmattelse

Mucopolisaccharidosis

Hunter syndrom er en type arvelig sykdom som er klassifisert under mucopolysaccharidosis (parlamentsmedlemmer). Den typisk begynner mellom 2 og 4 år og er forårsaket av et manglende enzym som ikke bryter opp karbohydrater. Fysisk kapasitet, A-aspekt, mental utvikling og funksjonen til kroppene kan alle påvirkes av denne lidelsen.

Pyruvat metabolismeforstyrrelser

Underskuddet av Pyruvat Dehydrogenasis er en type arvelig sykdom som er klassifisert under Pyruvat-metabolismeforstyrrelser. Forårsaker en akkumulering av melkesyre i blodet.

Symptomene kan allerede starte barndom. De inkluderer:

 • sløvhet
 • knappe kraft
 • rask pusting
 • Lav muskel tone
 • Anomale okulære bevegelser

Symptomene kan bli verre etter karbohydratrike måltider.

Bunnlinjen

Kroppen trenger karbohydrater til å fungere skikkelig. En diett rik på sunn hele maten bør gi deg nok drivstoff til å møte dagen din.

Pass på at du inkluderer en betydelig mengde komplekse karbohydrater, for eksempel frukt og grønnsaker, generelt mellom 900 og 1.300 kalorier hver dag. Tydeligvis vil denne mengden variere basert på # 8217; høyde, vekt og aktivitetsnivå. For dine spesifikke behov for karbohydrater anbefaler vi deg å snakke med en dietitian.

Andre forslag

 • Sammen med frukt og grønnsaker, fyll tallerkenen med integrert frokostblandinger i stedet for raffinerte frokostblandinger. Disse komplekse karbohydratvalgene inneholder flere nøkkelfibre og næringsstoffer, for eksempel gruppe B-vitaminer.
 • Se meieriprodukter med tilsatt sukker. Lavt fett melk, oster og yoghurt gir kroppen og de nødvendige proteiner til kroppen, så vel som andre vitaminer og mineraler uten kaloribelastningen.
 • Den inkorporerer flere bønner, erter og linser i dagen din. Disse belgfrukter gir ikke bare komplekse karbohydrater, men skryter også imponerende mengder protein, folsyre, kalium, jern og magnesium uten mye fett.
 • Les etikettene dine. Du leter alltid etter tilsatt sukker, spesielt i bearbeidede matvarer. Du bør sikte på å få mindre enn 10 prosent av kalorier hver dag med tilsatt sukker eller enkle karbohydrater.