Kan tenner gi bihulebetennelse?

Når skal man gå til lege med bihulebetennelse?

Lege bør kontaktes umiddelbart hvis du: Har svært sterk hodepine eller stiv nakke. Er lyssky. Har dobbeltsyn.

Hva hjelper mot smerter i bihulene?

Akutt bihulebetennelse er ofte smertefullt, og smertestillende som paracetamol og ibuprofen kan brukes. Å skylle nesen med saltvann kan bidra til at passasjen mellom nese og bihuler åpnes raskere. Bruk av slimhinneavsvellende nesespray eller dråper kan også hjelpe ved akutt bihulebetennelse.

Kan bihulebetennelse gi øreverk?

Mellomørebetennelse er nesten alltid en følge av en betennelse i nesesvelget. De hyppigste årsakene er forkjølelse, betente nesepolypper, influensa, barnesykdommer og bihulebetennelse.

Hvorfor verker tennene?

Årsaker til tannverk

Den mest vanlige årsaken til smerter i tennene er betennelse i tannens nerve, som følge av en eller flere hull i tennene. En annen hyppig årsak er betennelse i beinet ved rotspissen av tannen. Noen ganger kan tannsmerter også skyldes betennelse i tannkjøttet (gingivitt eller periodontitt).

Hvorfor får man vondt i tennene når man er forkjølet?

En bihulebetennelse kommer ofte i forløpet eller forbindelse med en forkjølelse. Symptomene er smerter og tetthet i bihulene, som du finner i panne, kinn og over neseroten. Noen ganger oppleves også smerter i tennene, når betennelsen sitter i de bihulene som ligger nærme tennene.

Når går bihulebetennelse over?

Bihulebetennelse varer oftest 1-2 uker, og man blir normalt helt frisk igjen.

Hvor lang tid tar det før bihulebetennelse går over?

Bihulebetennelse varer oftest 1-2 uker, og man blir normalt helt frisk igjen. Ifølge Helsenorge.no blir omtrent to tredjedeler av de som får akutt bihulebetennelse bra uten noen behandling. Noen får gjentatte bihulebetennelser. Det er også mulig å utvikle kronisk bihulebetennelse.

Kan bihulebetennelse være farlig?

Dersom bihulebetennelsen varer i mer enn tre måneder betegnes den som kronisk. I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlig sykdom som påvirker hjernen og øynene. Lege bør kontaktes umiddelbart hvis du: Har svært sterk hodepine eller stiv nakke.

Hvordan rense bihulene?

Skylling. Man kan i første omgang forsøke å forbedre passasjen ved å skylle med saltvann slik at slimhinnene blir mindre hovne som igjen gjør at drenasjen/passasjen blir bedre. Hvis ikke dette gir tilstrekkelig effekt kan man punktere bihulene med en kanyle og skylle ut betennelsen.

Kan man ha bihulebetennelse uten å være forkjølet?

En bihulebetennelse kommer ofte som følge av en forkjølelse, men trenger ikke gjøre det. I noen tilfeller er betennelsen så mild at man nesten ikke kjenner den, i andre tilfeller er det en svært smertefull tilstand.

Kan man få bihulebetennelse av allergi?

– Det er flere årsaker til bihulebetennelse. Noen ganger er det relatert til allergi, og kan også ha sammenheng med astmatiske lidelser. Pasienter som har dårligere immunforsvar enn normalt er også mer utsatt for bakterievekst i bihulene.