Kan navlepiercing være farlig?

Kan jeg bruke pyrisept på piercing?

Pyrisept er en bakteriedrepende løsning for infiserte sår, som ikke er egnet til rens av piercing over tid. Den er syntetisk fremstilt og er ikke skånsom mot huden slik saltvann er. Klorhexidin er en sterk bakteriedrepende løsning som ikke er egnet til å rense en nysatt piercing over tid.

Hvor lang tid tar det før en navlepiercing gror igjen?

Noe av det som gjerne har aller mest å si er derimot lokalisasjonen for piercingen, og navlen er det stedet på kroppen som ofte kan ta lengst tid på å gro. I enkelte tilfeller kan det at inntil 6-9 måneder før såret er helt grodd, men ofte er tilhelingstiden raskere.

Hva kan jeg rense navlepiercing med?

Rens piercingen hver morgen og hver kveld med en mild rensemiddel (anbefaler saltvannsoppløsning/Natriumklorid 9mg) i 1 mnd. Deretter avtar du rensingen men aldri opphør helt med å rense. Bruk en ren Q-Tip dynket med mild renseveske og forsiktig fjern løs skorpe og annet puss fra piercingen og smykket..

Kan man dusje etter navlepiercing?

Man kan dusje, men ikke bade med ny tatovering/piercing. Får du absolutt trangen til å bade i sjø, ferskvann, basseng og badekar, må man bruke vannfast plaster som man får på apoteket. Når tatoveringen er grodd etter 2 uker kan du bade.

Hvor lenge kan man gå uten navlepiercing?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Når man tatt en piercing så er hygiene og stell en viktig investering for at det skal bli fint og det kan ta tid. Hullet må få gro ordentlig, og for navlepiercing kan det ta opp til ni måneder for det er helt grodd.

Hvilken piercing gjør mest vondt?

Den i overleppen gjorde mest vondt, mens den i brystvorten gjorde minst vondt. 4.

Hvor lenge må man vente med å bytte piercing i navlen?

Det er viktig å gå til et studio for å bytte, både for å få riktig størrelse og utforming på smykket, og for å unngå å skade piercingkanalen som holder på å dannes. Man bør ikke bytte selv før piercingen er minst 9-12 måneder gammel.

Hva er best å rense piercing med?

Alle piercinger bør renses 2-3 ganger daglig med saltvannsoppløsning (NATRIUMSKLORID), husk å vaske hendene godt først! Rens ved å fukte Q-tips med saltvannsoppløsning. Rengjør de synlige delene av smykket samt området rundt og pass på at det ikke er skorpe eller annet rusk sittendes fast på smykket!

Hvordan bli kvitt infeksjon i piercing?

Mindre infeksjoner kan behandles med reseptfrie, desinfiserende stoffer som du har på huden (eks. Pyrisept®). Ved hissige infeksjoner kan det være påkrevd med antibiotika. I noen tilfeller dannes en byll som må stikkes hull på og tømmes.

Kan man bruke klorhexidin til å rense piercing?

Fortsett å rense piercinger 2-3 ganger daglig med saltvannsoppløsning eller Pyrisept/ Klorhexidin. Husk å vaske hendene godt først! Rens ved å fukte Q-tips med saltvannsoppløsning, Pyrisept eller Klorhexidin. Det kan være lurt å bruke vanlig flaske, og ikke spray, slik at du får rikelige med væske på q-tipsen.

Kan man ta navlepiercing igjen?

Såvidt jeg vet er det ingenting i veien for å ta en ny piercing, men det kan hende du ikke kan ta den i akkurat det samme hullet, men rett ved siden av. Det er fordi det dannes arrvev der hullet har grodd.