Kan man trene styrke når man har tennisalbue?

Hvordan ser en tennisalbue ut?

Tennisalbue kjennes ut som en sviende smerte og ømhet i muskelfestet på utsiden av albuen, og strekker seg fra benet på utsiden av albuen og nedover underarmen. Hvis du er plaget med tennisalbue vil smerten kunne bli verre hvis du klemmer på musklene, og musklene vil også kjennes stramme og knudrete ut.

Hva hjelper mot betennelse i albuen?

Ved bakterieinfeksjon behandles det med antibiotika. Går ikke hevelsen tilbake, bør betennelsesvæsken i slimposen tappes ut ved hjelp av nål og sprøyte. Ofte sveller slimposen fort ut igjen, og tappingen må gjerne gjøres flere ganger. En stram bandasje rundt albuen vil bidra til at mindre væske dannes på nytt.

Kan ikke strekke ut albuen?

Tilstanden kalles da osteochondritis dissecans. Dette frie benlegemet eller benfragmentet kan komme i klem mellom leddflatene i albuleddet og både forårsake smerter og låsninger. En låsning betyr at leddet ikke kan strekkes helt ut eller bøyes maksimalt.

Hva er lateral epikondylitt?

Epikondylitt er en smertetilstand i albuen som skyldes overbelastning av senefester, vanligvis som følge av gjentatte, ensidige bevegelser. Tilstanden finnes i to forskjellige varianter: Tennisalbue, lokalisert på yttersiden, kalles på fagspråket lateral epikondylitt.

Hvordan trene opp albuen?

Bøy albuen på den vonde armen 90 grader, samtidig som du holder albuen inntil kroppen. Vend håndflaten opp og hold denne stillingen i 5 sekunder. Deretter vender du håndflaten sakte nedover og holder denne stillingen i 5 sekunder. Gjør dette i 2 sett med 15 repetisjoner i hvert sett.

Kan man trene når man har senebetennelse?

Dette kan ta noe tid. Det er viktig at du ikke er helt inaktiv, men beveger og belaster så mye som du kjenner at senen tåler uten å bli verre. For de som trener aktivt kan det bety at de må trene mindre eller finne andre treningsformer i en periode.

Hvorfor eksentrisk trening?

Eksentrisk trening kan bygge muskler raskere og øke din naturlige forbrenning eller metabolisme. Eksentrisk trening kan gi bedre fleksibilitet, redusere risiko for skader og åke ytelsen innenfor mange forskjellige idretter.

Hva hjelper trykkbølgebehandling for?

Trykkbølgebehandling benyttes mot senebetennelse, eller rettere sagt senelidelser (tendinopatier). Dette er smerte og irritasjon rundt muskelens sene, og senens innfestning til skjelettet (periostet). Trykkluft går gjennom en pistol som gir 2000 slag i løpet av 4 minutter.

Hvordan trene bort senebetennelse?

For å reparere senevevet, må du trene. Ro og smertestillende/ betennelsesdempende medikamenter vil ikke fjerne problemet. – Treningen her skal gjerne gjøre litt vondt, det hjelper ikke med for lette vekter. Men det er viktig med riktige øvelser og veiledning fra kompetent personell.

Hvorfor har man vondt i albuen?

De vanligste årsakene til smerter i albuen er daglige ensidige og repeterende bevegelser. De vanligste belastningslidelsene er såkalt tennisalbue og musearm. Tennisalbue er en overbelastning i festet til musklene fra underarmene på utsiden av albuen. Musearm er en smertetilstand i både albue og underarm.

Hvordan vite om man har brukket albuen?

Diagnosen. Det oppstår umiddelbart smerte og ofte uttalt hevelse. Man er øm over ytre del av albuen og det er ømt når man trykker på olecranon på baksiden av albuen. Evnen til å strekke ut i leddet er nedsatt (fordi overarmsmuskelen fester på olecranon).