Kan man trene opp menisk?

Kan man løpe med skadet menisk?

En skade i menisken kan gjøre vondt når du løper. Det kan også hende at det føles som om kneet gir etter eller låser seg. Skaden er plagsom og tidvis smertefull og kan føre til at du ikke får trent eller føre til sykmelding. En ny studie viser at effekten av treningsterapi ved meniskskader er like god som ved kirurgi.

Hvor lang tid tar en meniskskade?

Ved artroskopi og fjerning av en liten del av menisken kan man returnere til idrett relativt raskt. Ofte innen fire uker. Større meniskskader eller tilleggsskader på brusk/ ligament vil forlenge rehabiliteringsperioden.

Hvor lang tid tar det etter meniskoperasjon?

Det tar vanligvis 2-4 uker, men kan ta litt lengre tid for eldre personer eller om det er funnet bruskslitasje i tilslutning til meniskskaden.

Hva er Bøttehankruptur?

Deler av menisken (bøttehankruptur) kan kile seg inn i leddet ved bevegelse og gi mekanisk låsing. Det er da fjærende motstand mot full ekstensjon.

Hvor har man vondt ved meniskskade?

Det vanligste symptomet på akutt meniskskade i kneleddet er sterke, oftest stikkende smerter i kneet – ofte lokalisert til leddspalten på innsiden av kneet.

Hvor lenge på krykker etter meniskoperasjon?

Dersom menisken er sydd, skal du bruke krykker og belaste inntil 20 kg i 6 uker. Noen får ortose (skinne) i 6 uker i tillegg. Dette vil du få informasjon om etter operasjonen.

Hva skal man gjøre når man har vondt i kneet?

Behandling av knesmerter
  1. Smertestillende legemidler som inneholder paracetamol er i de fleste tilfeller førstevalget. …
  2. Betennelsesdempende legemidler vil, ved tegn på betennelse og hevelse, kunne redusere hevelsen på kneleddet og samtidig virke smertestillende.

Hvordan trene etter kneskade?

Har skaden allerede skjedd er det blant annet øvelser som knebøy og utfall som er fine for knærne, sammen med stabilitetstrening på balansepute. Start gjerne treningen med stabilitetstrening i 15 minutter, før du fortsetter økten med styrketrening eller kondisjonstrening.

Hvordan kjennes meniskskade ut?

Smerter etter en vridning eller ved belastning er det vanligste symptomet. Disse smertene sitter mot innsiden av kneet hvis indre menisk skades, og mot utsiden hvis ytre menisk skades. Hevelse i kneet er et annet symptom som noen ganger er tilstede, men en hevelse kommer ikke alltid.

Er sykling bra for menisk?

Det er alltid viktig å være i tilpasset aktivitet. Sykling er en aktivitet de fleste med meniskskade tolererer. Unngå å sitt lange tidsrom på knærne, som å leke med barn på gulvet eller å legge parkett på gulvet uten mange pauser.

Hva er ruptur i menisk?

Den mediale menisken kan bli revet i stykker dersom kneet vris kraftig eller som følge av normal aldring. Uansett så blir resultatet av en revnet menisk, smerte og hevelse i kneet og i mange tilfeller problemer med å strekke ut i kneet. Reparasjon av den mediale menisken innebærer kirurgi.