Kan man sette inn spiral når man er gravid?

Hvor fort kan man bli gravid etter hormonspiral?

Hormonspiraler generelt ser ikke ut til å påvirke fruktbarheten etter fjerning (6-9). Dette bekreftes av de oppdaterte preparatomtalene. Cirka 80% av kvinnene som ønsket graviditet, ble gravide innen 12 måneder etter at levonorgestrel IUD ble tatt ut (3, 4).

Når er man beskyttet etter spiral?

Kvinner med regelmessige menstruasjoner er sikker fra første dag, dersom spiralen settes inn i løpet av de syv første dagene etter påbegynt menstruasjon. Dersom spiralen settes inn utenom dette, skal hun bruke kondom eller avstå fra samleie de første syv dagene.

Skal man kunne kjenne spiralen?

Det er ikke nødvendig at en kvinne som har spiral, driver og kontrollerer om spiralen er på plass. Ofte er det vanskelig å kjenne spiraltrådene og man blir unødig bekymret når man ikke kjenner trådene. Istedet bør kvinnen gå til regelmessige kontroller hos lege for å sjekke at spiralen er på plass.

Hvordan vet man at spiralen sitter feil?

Du kan kontrollere om den sitter på plass ved å stikke en finger dypt inn i skjeden. Hvis spiralen har sklidd ned, vil du kunne kjenne spiralen som en hard pigg innerst i skjeden. Noen får også symptomer i form av økte smerter og småblødninger. Faller ut.

Hvor mye koster det å sette inn spiral?

Spiral er et rimelig prevensjonsmiddel over tid, selv om engangssummen du betaler ved innkjøp kan være kostbar (ofte et sted mellom 400 – 1000 kr for kobberspiral og 1100 – 1400 kr for hormonspiral).

Hva er spiral på engelsk?

Spiral er et prevensjonsmiddel som blir plassert inne i livmoren. Det kalles noen ganger IUD, som er en forkortelse av det engelske begrepet intrauterine device.

Hvorfor blør man etter innsetting av spiral?

Det er svært vanlig å miste menstruasjonen, men det er også vanlig med uregelmessige blødninger når man bruker hormonspiral. Dersom man får uregelmessige blødninger, og samtidig økt mengde utflod, kan det være nødvendig med en gynekologisk undersøkelse for å sjekke om det foreligger en infeksjon.

Kan man bli gravid rett etter fjerning av spiral?

P-piller og hormonspiral hindrer eggløsning, men etter endt bruk skal den ikke påvirke fruktbarheten.

Kan man bli gravid etter å ha tatt ut spiral?

Hei. Hormonene fra din Levonova-spiral er ute av kroppen i løpet av noen dager, og blir ikke «lagret» i kroppen på noe vis. De fleste kommer i gang med mens raskt, og har muligheten til å bli gravid allerede ved neste eggløsning.

Hvor stor er sjansen for å bli gravid på første forsøk?

Man regner med at rundt halvparten blir gravide i den første eller andre prøveperioden. Svært mange vil lykkes i løpet av det første halve året, eller i hvert fall innen ett år.

Hvor lenge blødde du etter spiral?

Det høres ikke unormalt ut å blø fremdeles, det er bare 12 dager siden du satt inn spiralen. Dersom du ikke har feber og/eller har sterke magesmerter, kan du foreløpig se an. Om blødningene vedvarer, kan du ta kontakt med helsepersonellet som satt inn spiralen på deg.