Kan man rette opp tenner uten regulering?

Hvordan rette opp skjeve tenner?

Hvordan fikser du skjeve tenner? Det er aldri for sent med tannregulering, tennene kan flyttes på hele livet. Voksne pasienter velger ofte å bruke usynlig tannregulering med Invisalig eller Incongito. Dette er to typer tannregulering som er usynlig for andre og da mindre skjemmende under behandlingen.

Hvordan fikse tenner uten regulering?

Usynlig tannregulering for voksne

Aarnseth forteller at Invisalign kom på det norske markedet for over ti år siden, og intensjonen er å gi voksne en mulighet til å rette på tennene på en «usynlig» måte – uten å måtte sette på tradisjonell tannregulering.

Hvordan fikse underbitt?

Behandling: Små/moderate underbitt kan behandles med streng og/eller plate. Ved større underbitt må man i tillegg gjøre kjevekirurgi for å flytte den ene eller begge kjevene for å få bittet til å passe sammen. Kjevekirurgi må gjøres når kjevene er ferdig utvokst, vanligvis 17 år hos jenter og 18 år hos gutter.

Hva kan dårlig tannhelse føre til?

I tillegg kan du få hjerteinfarkt, diabetes, sykdom i mage, tarm, lunger og nyrer – og kreft. Som om ikke det var nok gir betennelse i munnen hos mor syv ganger høyere risiko for lav fødselsvekt og prematur fødsel. Det forskes også på om dårlig munn- og tannhelse kan føre til revmatisme og demens.

Hva hjelper mot regulerings smerter?

Det gjør ikke vondt å få på reguleringen, men tennene kan være ømme den første uken etterpå. En vanlig, reseptfri smertestillende tablett 30 minutter før matinntak kan hjelpe deg de første dagene. Etter en uke pleier ubehaget å være over.

Hvor mye koster streng bak tennene?

Hva koster usynlig tannregulering? Prisen på usynlige tannreguleringer kan varierer fra kr 15 000,- og opp til kr 100 000,-. Omfanget av behandlingen du har behov for, om du trenger behandling i én eller begge kjever, og hvilken type usynlig tannregulering du velger, vil påvirke kostnaden.

Hvor lenge er det vanlig å gå med regulering?

Hvor lenge man bruke tannregulering er individuelt, og avhenger av hvor store bittfeil som skal reguleres. Gjennomsnittlig behandlingstid er 2 år, men alt fra seks måneder til tre år er normalt. Noen få trenger også operasjon av kjeven, og da kan man regne med at total behandlingstid vil bli lenger.

Hva er skallfasetter?

Skallfasetter er et tynt lag med porselen som tilvirkes slik at de passer på den synlige overflaten av tanna. De er svært tynne, mellom 0.3 mm til 0.5 mm i tykkelse og svært sterke. De blir satt direkte på dine egne tenner og gir et naturlig utseende som gir jevne, pene tenner.

Hvordan skal bittet være?

Bittet kan være så dypt at fortennene i underkjeven biter opp i tannkjøttet bak fortennene i overkjeven. Overkjevens fortenner kan også bite mot tannkjøttet foran fortennene i underkjeven.

Hva er øvre aldersgrense for tannregulering?

Er det noen aldersgrense for å få tannregulering? Det er ingen aldersgrense. Tenner kan flyttes hele livet.

Hvor lenge må man ha Invisalign?

Invisalign-tannlegen din vil fastslå nøyaktig hvor lang tid behandlingen kan ta, basert på dine spesifikke behov. I gjennomsnitt er behandlingstiden 12–18 måneder,4 men du kan gjerne se resultater i løpet av noen uker.