Kan man få retinol på resept?

Hva er forskjell på retinol og retinol?

Retinol er vitamin A1. Andre navn på retinol er vitamin A alkohol og retinylalkohol. Termen vitamin A brukes av og til spesifikt om retinol. Retinolpalmitat er en ester av retinol og palmitinsyre.

Hva skal man ikke bruke med retinol?

RETINOL + AHAS / BHA

Såfremt de brukes alene! Når de brukes sammen, er de mer sannsynlig å forårsake rødhet og irritasjoner. Og, de kan også gjøre huden din mye mer følsom for sollys. Denne kombinasjonen er et bevis på at for mye av en god ting, er en dårlig ting.

Hva er den beste kremen mot rynker?

Filorga Time Filler Absolute Wrinkles Correction Cream er vår best I test og derfor denne testens vinner som den beste rynkekremen. Dette er fordi den inneholder alt det en rynkekrem skal inneholde – den jevner ut fine linjer og rynker, tilfører fuktighet og gir næring til huden.

Hvordan bli rynkefri?

Det finnes forskning som viser at krem og gel med A-vitaminsyre kan redusere og behandle fine rynker. A-vitaminsyre stimulerer nydannelse og reparasjon av det øverste hudlaget. Et slikt produkt er tretinoin og fås kun på resept. Det brukes vanligvis mot alvorlige kviser og er kun godkjent mot rynker ved solskadet hud.

Hvem kan bruke retinol?

Hvem kan bruke Retinol? Fra du er ca 25 år begynner cellene å jobbe saktere. Det anbefales å være over denne alderen før man begynner med retinol. Det er viktig å bruke riktig serum og/eller krem som er tilpasset din hud, og det må brukes på riktig måte.

Kan man bruke retinol under øynene?

Du kan gjerne bruke en øyekrem med retinol eller vitamin C både morgen og kveld – men pass på å bruke solkrem med høy solfaktor på dagtid. Retinol har en eksfolierende effekt på huden, noe som innebærer at den blir mer sensitiv. Bruk derfor minst SPF 30 når solen er på sitt sterkeste.

Kan man få tretinoin i Norge?

SVAR: Tretinoin (Airol) krem 0,05% har ikke markedsføringstillatelse i Norge, og sikkerhet, kvalitet og effekt er derfor ikke vurdert av Statens legemiddelverk. Forskriver har derfor et særlig ansvar for å sette seg inn i preparatet og bruken av det, før forskrivning til pasienter.

Hva er Retirides?

Retirides er en retinoid-krem (Vitamin A) med god effekt mot rynker og pigmentflekker. Det finnes mange kremer mot rynker på det kosmetiske markedet som har lite eller ingen effekt. Vitamin A-kremer (retinoid) som Retirides har dokumentert effekt, spesielt mot lette rynker, linjer og pigmentflekker.

Kan retinol skade huden?

Noen hudpleieprodukter inneholder vitamin A, også kalt retinol. Dette er et lignende, men mindre virkningsfullt stoff. Alle retinoider kan gjøre huden rød og føre til flassing i et par uker. I tillegg er du mer utsatt for å bli solbrent.

Er retinol bra for huden?

Retinol jobber med huden ved å øke cellefornyelsen, øke produksjonen av kollagen og redusere nedbrytelsen av kollagen som følge av soleksponering. Dermed reduserer den både linjer, rynker og mørke flekker på huden. Retinol kan også bidra til å redusere akne og kviser ved å hindre at døde hudceller tetter porene.

Kan man blande hudpleieprodukter?

Dersom du blander mellom ulike merker kan det hende at virkestoffene i de ulike produktene motvirker hverandre fordi det ulike virkestoffer fra forskjellige merker og produkter, og det har ikke nødvendigvis god effekt på huden din. Det kan også være at de kjemiske sammensetningene reagerer med hverandre.