Kan man få dekket kjeveoperasjon?

Hvem kan få kjeveoperasjon?

Kjeveoperasjon og planlegging

Kombinasjonen tannregulering og kjeveoperasjon utføres hos pasienter som er ferdig å vokse og når bittfeilen er så stor (overbitt, underbitt, åpent bitt eller skjevt bitt) at det ikke blir et godt resultat ved å behandle bare med tannregulering.

Hvordan foregår en kjeveoperasjon?

Under opersjonen vil man løsne og flytte kjevene eller deler av kjevene. Man kan operere over- eller underkjeve eller begge kjever samtidig, avhengig av hva man ønsker å korrigere. Når den planlagte forflytningen er gjort festes som regel kjevene med små plater og skruer.

Hva er kjevelås?

Kjevelås er en smertefull og ofte litt skremmende tilstand der man plutselig får smerter og en meget begrenset bevegelse av kjeven. En åpen kjevelås er når munnen er åpen og man ikke klarer å lukke den. En lukket kjevelås er når man kun får åpnet kjeven et lite stykke.

Hvem får dekket regulering?

Mange barn og unge har i dag tannregulering. Barn og unge kan få fra 40 til 100 prosent stønad fra Helfo, avhengig av hva slags behandling kjeveortopeden mener det er behov for. Hvor stor dekningen blir, er basert på fastsatte takster for tannbehandling.

Hvor mye koster tannregulering for voksne?

Gjennomsnittlig pristannregulering for voksne

Tannregulering ved mindre kompliserte feilstillinger kan koste fra 9 000 til 15 000 kr. Skal man behandles med vanlig, fast apparatur på forsiden av tennene, kan dette koste alt fra 20 000 til 38 000 kr.

Hva skal man gjøre når kjeven har låst seg?

Bruk en ispose eller en pose frosne erter, legg den i et kjøkkenhåndkle og kjøl så ned området der det gjør vondt. Du kan ise ned området i ca. 10 minutter. Du kan også forsøke reseptfrie smertestillende medikamenter som Paracet eller Ibux, enten hver for seg eller i kombinasjon.

Hvor mye dekker staten av tannregulering?

Ikke sikkert det blir gratis. Tannregulering har lenge vært dekket av staten. Mellom 40 og 100 prosent av trygdetakstene blir dekket, avhengig av hvor alvorlig tilstanden er. Behandlingen må være påbegynt senest det året pasient fyller 20 år.

Hvor lang tid på oppvåkning etter operasjon?

Hvor lang tid du vil bruke på å våkne ordentlig er avhengig av hva slags narkose du har fått, og hvor lenge operasjonen har vart. Noen ligger bare kort tid på postoperativ avdeling mens andre må ligge der til neste dag.

Hvor lenge er du hoven etter kjeveoperasjon?

De fleste har ikke mye vondt etter operasjonen. Du vil bli litt hoven i ansiktet, men dette går gradvis tilbake etter to til tre dager. Du må være sykemeldt en periode etter operasjonen.

Hvorfor knekker det i kjeven?

I kjeveleddet er det en leddskive (også kalt diskus) som skal skape bedre kongruens mellom underkjeven og tinningbenet på hodeskallen. Dersom denne leddskiven glir eller blir trukket for langt frem har man en såkalt leddskiveforskyvning. Når så en gapebevegelse starter glir denne leddskiven på plass og kan gi et klikk.

Når kjeven går ut av ledd?

Kjeveleddsluksasjon er en tilstand der underkjeven er ute av ledd. Tilstanden oppstår som følge av høyt gap eller traume, for eksempel på grunn av gjesping, latter eller at man har for store gjenstander i munnen.