Kan man få dekket briller av arbeidsgiver?

Hvordan vet man at man trenger databriller?

Behovet for databrille styres primært av alderen, og forekommer oftest pga. aldersrelatert langsynthet. Det er derfor vanligvis personer over 40 år som vil ha behov for en spesialtilpasset databrille der hvor egne lesebriller blir for sterke i forhold til arbeidsavstandene.

Hva er forskjellen på lesebriller og databriller?

Svar: Databriller er brilleglass spesielt tilpasset arbeid ved dataskjerm. Fordi dataskjermen gjerne befinner seg lengre unna bøker e.l. anbefales databriller fremfor lesebriller. Disse brillene gir skarpere nærsyn og lindrer trøtthet, hodepine og stiv nakke.

Er Terminalbriller skattepliktig?

Nesten hver femte brillebruker kan ha rett til databriller betalt av arbeidsgiver, De som jobber foran dataskjerm og har behov for egne briller til å se på skjermen – såkalte terminalbriller – skal nemlig få dette gratis og skattefritt av arbeidsgiver.

Er databriller skattepliktig?

Databriller er for mange et veldig viktig jobbverktøy. Det er også noe du kan få dekket av arbeidsgiver helt skattefritt. I utgangspunktet er det slik at alle fordeler du får gjennom arbeidsforholdet som har pengeverdi regnes som skattepliktig inntekt.

Hvem har krav på støtte til briller?

Personer med øyetilstander eller sykdom/lidelse som går utover synet kan i særskilte tilfeller få støtte til briller eller kontaktlinser. I tillegg kan personer som har økt risiko for å utvikle amblyopi, eller som har utviklet amblyopi, søke om briller/kontaktlinser til forebygging eller behandling.

Hvem får dekket databriller?

Arbeidstakere som jevnlig jobber ved en dataskjerm har rett til å få synsundersøkelse og databriller dekket av arbeidsgiver. Arbeidstilsynet presiserer at dette ikke gjelder bare typiske kontorplasser, men også andre typer skjermer. Det kan være alt fra skjermer på industrimaskiner til kassaapparat.

Hvor ofte kan man få dekket databriller?

Vi får også spørsmål om arbeidsgiver kan sette en grense for hvor ofte man kan få nye databriller, enten fordi databrillen er ødelagt eller ikke dekker behovet lenger. Her er det etter vår mening ikke mulig å sette en eksakt grense på f. eks. 3 år, fordi behovet kan endre seg.

Hva er briller med Blålysfilter?

Glassene i briller med blålysfilter er dekket med et filter som absorberer deler av det blå lyset som sendes ut fra skjermene dine. Brilleglassene våre absorberer så mye som 30% av de blå lysstrålene fra skjerm og har en herdning som er enkel å rengjøre, motstandsdyktig mot riper og som motvirker reflekser.

Hva er Terminalbrille?

Kjært barn har mange navn – en databrille, terminalbrille eller pc-brille – er rett og slett en brille tilpasset avstanden til skjermen din. Optikere anbefaler at avstand til skjermen er mellom 60 og 70 cm. Derfor hjelper det ikke å bruke lesebriller pga at de som regel er tilpasset til 40-50 cm.

Hvor mye koster det å ta synstest?

Synstesten som gir øynene

Vi vil at synet ditt skal være godt så lenge som mulig og derfor har vi utviklet en øyeundersøkelse som kontrollerer alle aspekter ved øyehelsen din. Vår synstest KomplettSyn koster 685 kr – scroll videre ned for å lese mer om hva den omfatter.

Hva er Livsstilsglass?

Med livsstilsglass ser du klart på nært hold og opptil 4 meter, altså det du trenger innendørs. Med livsstilsglass kan du strikke, lese en bok eller se på nettbrett samtidig som du ser på TV, du kan skrive notater samtidig som du følger med på et lerret og du unngår å holde hodet i en unaturlig vinkel.