Kan man bruke salisylsyre hver dag?

Hva skal man ikke blande med retinol?

RETINOL + AHAS / BHA

Såfremt de brukes alene! Når de brukes sammen, er de mer sannsynlig å forårsake rødhet og irritasjoner. Og, de kan også gjøre huden din mye mer følsom for sollys. Denne kombinasjonen er et bevis på at for mye av en god ting, er en dårlig ting.

Hvordan bruke Glycolic Acid?

Bruk: Bruk gjerne på kvelden, ikke oftere enn en gang per dag. Etter rengjøring, fukt en bomullspad med løsningen og stryk over ansikt og hals. Unngå øyekonturen og kontakt med øynene. Skal ikke skylles av.

Hvordan bruke eksfolierende syre?

Anbefalt bruk: Det er viktig å tilpasse eksfoliering til hudtilstanden og noen kan bruke milde syrer daglig, mens andre tolerere det bare 2-4 x uken. Begynn alltid litt gradvis for så å øke etter toleranse. Påfør hver andre eller tredje natt på ren, tørr hud og vent i noen minutter før du påfører resten av hudpleien.

Hvordan bruke Elixir pads?

Elixir Pads kan kombineres med alle Elixir produkter og kan brukes 2-7 dager i uken. Ved hudproblemer- anbefales det å bruke Elixir Pads som en kur og starte gradvis 2-4 x uker og øke til 7 x uken i 2-3 måneder. Etter oppnådd resultat anbefales det å vedlikeholde 2-4 x uken.

Hvordan bruke salisylsyre?

Til kroppen
  1. Salisylsyre fem prosent i vaselin smøres på utslettet om kvelden.
  2. Bades eller vaskes av om morgenen.
  3. Skjellfjerningen forsterkes hvis salisylbehandling etterfølges av basisk hud- og hårvask. …
  4. Behandlingen kan gjentas neste kveld til utslett som fortsatt skjeller.

Hva hjelper salisylsyre mot?

Salisylsyre er en fettløselig BHA-syre som eksfolierer overflaten på huden og løser opp tilstopninger i porene som fører til hudormer, kviser og hvite nupper. I tillegg gir den deg en klarere hud og minimerer utseendet på porene i ansiktet.

Er salisylsyre bra for huden?

BHA er en forkortelse for Beta Hydroxy Acid, og kalles også salisylsyre. Den er eksfolierende, men også betennelseshemmende og derfor veldig god mot akner og problemhud. Den løser opp fett og smuss og fungerer også godt mot grov hud og ujevn pigmentering forårsaket av solen.

Hva kan jeg bruke sammen med retinol?

Retinol fungerer best med en pH-verdi på rundt 5-6 mens c-vitamin foretrekker en pH-verdi på ca. 3.0-3.5, og brukes de sammen vil da pH-verdien til retinol synke og omvendt for C-vitaminet. Det kan derfor være lurt å bruke de annenhver kveld, eller C-vitamin på morgenen og retinol på kvelden.

Kan man blande hudpleieprodukter?

Dersom du blander mellom ulike merker kan det hende at virkestoffene i de ulike produktene motvirker hverandre fordi det ulike virkestoffer fra forskjellige merker og produkter, og det har ikke nødvendigvis god effekt på huden din. Det kan også være at de kjemiske sammensetningene reagerer med hverandre.

Kan man blande retinol og niacinamide?

Retinol + niacinamide

Begge ingrediensene stimulerer også kollagen-produksjon som gir mer fylde til huden. Litt avhengig av produkter, men noen studier viser at det er mest effektivt å påføre retinol først og deretter niacinamide.

Hvordan bruke vitamin C serum?

Hvordan bruker du Vitamin C? Påfør et par dråper på huden hver dag, og masser forsiktig inn i huden. Det trekker bedre inn når huden er nyrenset, og fordi serum er det som trekker lengst ned i hudlaget, er det best å ta det på, FØR man påfører kremer, solfaktor og makeup.