Kan man bruke Fungoral i ansiktet?

Kan man bli kvitt seboreisk eksem?

Seboreisk eksem er ikke farlig, men kan oppleves som skjemmende. De to vanligste behandlingene er soppdrepende krem og kortisonkrem. Disse brukes ofte hver for seg, men ved behov kan legen forskrive en kombinasjonsbehandling. Et enkelt kjerringråd er å bruke desinfeksjonssprit på området to-tre ganger daglig.

Er Fungoral på resept?

Dette legemidlet er reseptfritt. Likevel må Fungoral brukes riktig for å oppnå best mulig resultat.

Hvordan ser seboreisk eksem ut?

Seboreisk eksem sees som flassende og rød hud, gjerne litt fet flass. Det oppstår ofte i hudfolder, ved nesevingene, rundt munnen eller steder det er hår, slik som i hodebunnen, ved øyevippene, i underlivet. Man kan også ha det i lysker og flere andre steder.

Hva forverrer seboreisk eksem?

Seboreisk eksem (bildet) kan forverres av stress og søvnmangel.

Hvordan bruke Fungoral krem?

Fungoral krem påføres tynt, vanligvis 1-2 ganger daglig i 3-4 uker. Fortsett behandlingen i noen dager etter at symptomene på soppinfeksjonen har forsvunnet. For å unngå å smitte andre, bør du ha eget håndkle og sengetøy.

Hvordan bli kvitt perioral dermatitt?

Perioral dermatitt er et utslett rundt munnen med en fri sone nærmest munnen. Behandling av tilstanden er vanligvis antibiotika, og man bør unngå bruk av fete kremer og kortison.

Hvordan bli kvitt eksem i ansiktet?

Behandling av eksem. Det viktigste i behandling av eksem er god hygiene, systematisk krem- og salvebehandling, å forhindre tørr hud, unngå kløe, redusere irritanter og unngå kjente utløsende matvarer. Sol og saltbad har god effekt på mild og moderat eksem. Kortisonkrem er imidlertid nødvendig i de fleste tilfeller.

Er seboreisk eksem kronisk?

Seboreisk eksem (også kalt seboreisk dermatitt) er et skjellende kronisk eksem som rammer hudområder med mange talgkjertler. Seboreisk eksem er ikke farlig, men kan være skjemmende og plagsomt. I starten er huden bare rød og irritert, men så kommer det flass og hudskjell som er gule og fete eller hvite og tørre.

Kan man bruke balsam etter Fungoral?

KAN MAN BRUKE BALSAM ETTER FUNGORAL SJAMPO? Ja, det går fint.

Hvordan bli kvitt sopp i huden?

Behandling. Ringorm behandles vanligvis med soppmiddel som smøres på utslettet. Det finnes flere reseptfrie soppmidler i kremform som du får kjøpt på apoteket, som klotrimazol, mikonazol og terbinafin. Noen av disse kremene markedsføres for fotsopp, men kan også brukes mot ringorm på kroppen.

Hvordan bli kvitt psoriasis i hodebunnen?

Milde utslag av hodebunnspsoriasis kan behandles med sjampo som kjøpes på apoteket. Hvis du har tykke skjell, bør du oppsøke lege. Før behandling igangsettes må du først fjerne de tykke skjellene (avskjelling). For å løsne flasset, smøres hodebunnen først inn med salisylhårolje (5-10 prosent).