Kan man bli kvitt lichen sclerosus?

Hvordan ser lichen sclerosus ut?

Lichen sclerosus er en kronisk, oftest kløende, hudlidelse som spesielt rammer huden i underlivet. Huden på resten av kroppen er sjelden angrepet. Sykdommen starter oftest som hvite striper i huden, etter hvert kan huden se ut som krøllete, skinnende cellofan.

Er lichen sclerosus kreft?

LS er en kronisk tilstand som ikke betegnes som kreft, men som kan utvikle seg til det hvis ikke sårene heles. LS forekommer som oftest etter overgangsalderen, men kan ramme i alle aldre.

Hva kan bruke mot lichen sclerosus?

Behandling mot lichen sclerosus

Vanlig behandling er å bruke kortisonsalve med virkestoffet klobetasol. Dette får du på resept fra lege. Du bør ikke stoppe behandlingen med mindre legen gir beskjed om dette.

Hvor vanlig er lichen sclerosus?

Lichen sclerosus er en ikke uvanlig hudlidelse, men eksakt forekomst er ukjent. Sykdommen er 10 ganger vanligere hos kvinner enn hos menn. Hos kvinner er debut vanligst midt i livet. Sykdommen kan opptre før puberteten og i småbarnsalder, men dette er sjeldent.

Er lichen planus farlig?

Prognose. Ofte forsvinner symptomene av seg selv etter en periode, men de kan også komme tilbake eller blir kroniske (2). Lichen planus i munnen eller på kjønnsorganer kan muligens gi en litt økt risiko for kreft (2).

Hva hjelper mot rifter i underlivet?

Sår og rifter

Så lenge det ikke er sår som blør, kan det hjelpe at du holder området rent (dusj deg i rent vann to ganger per dag) og smører med en parfymefri olje eller fuktighetskrem som beskytter mot uttørking. Det gjør hud og slimhinner mer glatt og elastisk.

Kan man bruke aloe vera gel i underlivet?

Selv om det ikke er vitenskapelig dokumentert at aloe vera har slik virkning, er det erfaring for at en soppinfeksjon i underlivet kan kureres i løpet av et par uker ved å smøre seg med aloe vera gel morgen og kveld. Neseblødning kan stanses hvis man smører et lite lag av aloe vera gel i neseborene.

Er lichen planus en autoimmun sykdom?

Lichen planus er betegnelsen på de spesifikke hudforandringene som foreligger ved denne tilstanden. Det er en kronisk betennelse, sannsynligvis av autoimmun opprinnelse, som kan lokaliseres til ytre kjønnsorganer.

Hva er LS sykdom?

Lichen sclerosus (LS) er en kronisk hudsykdom som kan gi plager særlig i underlivet (genitalområdet) hos både kvinner og menn. Sykdommen er vanligere hos kvinner enn hos menn. Barn kan også få sykdommen.

Hva er lichen simplex?

Lichen simplex er et kronisk kløende utslett. Kløingen medfører skade på huden og er sentral i utviklingen og opprettholdelsen av utslettet. Betennelsen som oppstår i huden vil igjen kunne forsterke kløen. Det kan ofte være vanskelig å si hva som kom først, kløen eller utslettet.

Kan man kjenne kreft i skjeden?

Symptomer. Symptomene på livmorhalskreft kan variere fra kvinne til kvinne og avhenger av hvor langt sykdommen har kommet. Livmorhalskreft på et tidlig stadium gir ofte ingen symptomer, og kan oppdages når det tas livmorhalsprøve (celleprøve fra livmorhalsen).