Kan man bli frisk av lungebetennelse uten antibiotika?

Hvor lenge varer stille lungebetennelse?

Sykdommen kan vare i 3-4 uker og hovedsymptomet er som regel tørrhoste akkompagnert av ellers milde symptomer og beskjeden feber. Alvorlig lungebetennelse kan forekomme, særlig hos eldre, små barn og hos de med nedsatt immunforsvar.

Kan man være ute når man har lungebetennelse?

Røyk øker risiko for en ny lungebetennelse og skader lungene. Unngå å være ute i kaldt vær. Ved smerte og feber kan paracetamol eller ibuprofen hjelpe.

Hvordan avdekke lungebetennelse?

Ved mistanke om lungebetennelse bør man kontakte lege. Legen vil ofte undersøke lungene med stetoskop og kan da høre knatrelyder og endret pustelyd over det betente området i lungen. Ved noen typer lungebetennelse er imidlertid pustelydene normale, dette er blant annet tilfelle ved mykoplasma-infeksjon.

Hva er mykoplasma lungebetennelse?

Hva er mykoplasmalungebetennelse? Det er en infeksjon i lungene med bakterien Mycoplasma pneumoniae. De fleste pasientene har feber, men ikke så høy feber som ved «ordentlig» lungebetennelse.

Hvor lang tid tar det å bli frisk av lungebetennelse?

En lungebetennelse varer som regel i 1-2 uker – deretter er man frisk. Lungebetennelsen bli svært alvorlig, spesielt hvis man er svekket fra før, og man kan dø av lungebetennelse. I sjeldne tilfeller kan lungebetennelse gi blodforgiftning eller meningitt.

Kan bakteriell lungebetennelse gå over av seg selv?

Hoste, kortpustethet og feber er vanlige symptomer. En bakteriell lungebetennelse behandles med antibiotika. Hvis sykdommen skyldes et virus, helbredes den vanligvis av seg selv. Eldre, syke og mennesker med andre sykdommer må ofte pleies på sykehus.

Hvor lang tid før antibiotika virker lungebetennelse?

Lungebetennelser som skyldes bakterier behandles med antibiotika i 7-10 dager. Hvilken antibiotika som velges er avhengig av hvilken type bakterie som mistenkes å være årsaken til lungebetennelsen. Dersom du har fått antibiotika og ikke føler deg bedre etter 2-3 dager, bør du ta kontakt med legen igjen.

Hvordan vet jeg om det er lungebetennelse?

Vanlige symptomer er feber, hoste og tung pust. Andre symptomer kan være: Å føle seg trett og svak. Tungpustet.

Kan man se lungebetennelse på røntgen?

Undersøkelsen gjøres dersom det er mistanke om sykdom i lungene, som lungebetennelse, lungekreft, lungefibrose og emfysem, eller for å følge utviklingen av en lungesykdom over tid.

Hvor lenge på sykehus med lungebetennelse?

Lungebetennelse (pneumoni) er en vanlig infeksjon i norske sykehus. Pasientene trenger så å si alltid antibiotika, men hvilken type og hvor lenge? I den ny-reviderte Nasjonal faglig retningslinjen for bruk av antibiotika i sykehus anbefaler vi 5 dagers behandling ved ukomplisert pneumoni.

Hvorfor får man mykoplasma?

Mykoplasma skyldes smitte med bakterien Mycoplasma genitalium. Smitteoverføring skjer ved direkte kontakt mellom en smittet og en frisk persons slimhinner ved samleie (både vaginalt og analt). Kondom beskytter mot smitte. Man kan smittes indirekte via fingre når man beføler kjønnsorganene eller bytter på sexleketøy.