Kan man bli feit av popcorn?

Er popcorn sunt for kroppen?

Fiberet du finner i popcorn er av den helsebringende typen, som minsker sjansen for diabetes og hjerte og karsykdommer, skriver KK. Popcorn inneholder 15 gram kostfiber per 100 gram. I sin naturlige form har det også lavt kaloriinnhold og lavt saltinnhold.

Kan man spise popcorn når man slanker seg?

Selve popcornet som bare er en annen form av maiskjernen, er faktisk svært næringsrik, relativt kalorifattig, og inneholder en rekke viktige næringsstoffer. Popcorn kvalifiserer so høyfeber mat og gir deg 4g fiber per porsjon. Anbefalt inntak av fiber ligger på 25g daglig for kvinner, og 35g daglig for menn.

Hva er sunnest av potetgull eller popcorn?

Popcorn har lenge vært ansett som slankernes potetgull. Og det er ikke uten grunn, fordi det er mindre fett og kalorier i popcorn. Men det betyr likevel ikke at det bare er å hive innpå med popcorn hvis du er en av dem som vil passe vekten. Popcorn inneholder nemlig også mye av de raske karbohydratene.

Er popcorn sunn snacks?

Popcorn er ikke sunt, men hvis du tilbereder det selv, kan det være et sunt alternativ til chips og annen snacks. I de fleste butikker får du kjøpt tørkede maiskorn ganske billig. De er uten noen form for salt eller olje, og du kan poppe dem til popcorn selv i en kjele – uten at du bruker for mye fettstoffer.

Hva kan man bli feit av?

FÅR FOR MYE FETT

Fett har mer enn dobbelt så mange kalorier per gram enn det karbohydrater og protein har, og det fører til at fet mat helt naturlig øker kaloriinntaket. Ta for eksempel enn helmelksbasert yoghurt, som fort kan inneholde dobbelt så mange kalorier som en mager variant.

Hva er den sunneste snacksen?

Grønnsaker: Grønnsaker er sunneste godteriet som finnes. Lag gjerne en god dip med for eksempel kesam som base. Frokostblanding: Godt å bare mumse. Velg en variant med mye fiber og lite sukker.

Hvor mye popcorn kan man spise?

På bildet over ser du en porsjon på 15 gram. Dette gir 70 kcal. For deg som passer vekten bør du ikke overskride denne mengden. På bildet over ser du 30 gram popcorn som er porsjonsstørrelsen som Maarud opplyser på popcorn emballasjen.

Har popcorn mye kalorier?

– Siden popcorn inneholder så mye luft, kan du spise veldig mye uten at du får i deg så mye kalorier. Tre og en halv kopp tilsvarer omtrent 100 kalorier, forteller Dawn Jackson Blatner, ernæringsfysiolg i Chicaco.

Hvilke snacks har minst kalorier?

Her får du tips til 12 snacks-alternativer under 100 kcal:
 • Fryste druer. 99 kcal. 150 gram steinfrie druer. …
 • Hjemmelaget saftis. 0–5 kcal per is avhengig av hvilken sukkerfri safttype du bruker. Bland saft og vann til du får en passe «sterk» saft. …
 • Saltstenger. 90 kcal. …
 • Popkorn. 70 kcal. …
 • Ovnsbakte gulrøtter. 95 kcal per porsjon.

Hvordan poppe popcorn uten fett?

Disse kan du luftpoppe uten å bruke fett.

Slik luftpopper du popkorn:
 1. Hell maiskornene i en robust glasskål, som dekkes med plastfilm. Stikk små hull i filmen, eller la det være hull/luft ute i sidene.
 2. Popp kornene i ca. 2 minutter på full styrke (f. …
 3. Har du ikke en mikrobølgeovn hjemme, kan du prøve luftpopping i kjele.

Hva kan man spise med lite kalorier?

Grønnsaker – mat med lite kalorier
 • Purre: 28 kalorier.
 • Paprika: 26 kalorier.
 • Gulrot : 36 kalorier.
 • Brokkoli: 28 kalorier.
 • Blomkål : 23 kalorier.
 • Selleri: 27 kalorier.
 • Asparges: 22 kalorier.
 • Sukkererter: 42 kalorier.