Kan lukkemuskelen opereres?

Hvordan opererer man spiserørsbrokk?

Operasjonen tar sikte på å trekke overgangssonen spiserør/magesekk ned igjen i bukhulen og beholde den der. Operasjonen utføres med kikkhullsteknikk i narkose. Volvat tilbyr operasjonen i Bergen og den utføres av våre erfarne spesialister i gastroenterologisk kirurgi.

Hvordan bli kvitt refluks?

Behandling av refluks og spiserørsbetennelse
 1. Spis små og regelmessige måltider.
 2. Unngå fete, store måltider og å spise rett før leggetid.
 3. Vektreduksjon hvis du er overvektig.
 4. Unngå klær og belter som strammer.
 5. Unngå arbeidsstillinger der du må sitte framoverbøyd over lengre tid.
 6. Slutte å røyke.

Hvordan virker protonpumpehemmere?

Protonpumpehemmere reduserer syresekresjonen ved å blokkere den pumpen som transporten hydrogenioner (H+-ioner) ut i magesekken (ventrikkelen) i bytte mot kaliumioner (K+-ioner). Denne pumpen kalles H+/K+-ATPase. Dette er det siste steget i kroppens produksjon av magesyre. Effekten kommer etter et par dager.

Hvor lenge varer refluks?

Prognose. De fleste barn slutter å gulpe opp maten før de er 18 måneder gamle, og de færreste trenger omfattende behandling. Det er veldig sjelden refluks fører til komplikasjoner, men noen barn kan få én eller flere av følgende problemer: blødninger og smerter i spiserøret.

Hva gjør lukkemuskelen?

Lukkemuskel er en ringformet, glatt eller tverrstripet muskel som ved sammentrekning lukker eller innsnevrer en kroppsåpning. Anatomisk betegnes slike muskler som sfinktermuskler.

Hva er stille refluks?

Stille reflux er tilbakestrøm av mageinnhold som ikke gir typiske symptomer som halsbrann, magesmerter og smerter i brystet. I Europa har så mye som 30 til 40% av befolkningen problemer med dette. I USA mener man at 100 millioner mennesker plages med en eller annen form for reflux.

Kan refluks være farlig?

Refluks er ubehagelig, men ikke farlig. Hvis du har tilbøyelighet til refluks, er det en livsvarig lidelse, selv om de fleste har perioder uten symptomer. Mange må i perioder behandles med medisin for å unngå de plagsomme symptomene.

Kan man operere spiserørsbrokk?

Operasjon: Hvis lidelsen ikke forsvinner, og du har mye ubehag, kan man velge å operere deg for å gjenetablere lukkefunksjonen. Hvis du må opereres i full narkose, er det viktig at du opplyser om at du har spiserørsbrokk, da det ellers kan renne mageinnhold fra spiserøret ned i lungene under bedøvelsen.

Hva man bør unngå ved spiserørsbrokk?

Vær forsiktig med denne maten
 • Fete matvarer.
 • Kaffe, te, og annen koffeinholdig drikke.
 • Kullsyreholdig drikke.
 • Syrlige drikker.
 • Tomatholdig mat og drikke.
 • Løk, kål, erter, bønner og andre luftdannende matvarer.
 • Peppermynte.
 • Sjokolade.

Er spiserørsbrokk farlig?

Det finnes forskjellige typer brokk. Det klassiske spiserørsbrokket er det i midten, og er også mest vanlig. Paraøsofagealt hernie er en type spiserørsbrokk som kan være farlig og bør vurderes med tanke på operasjon.

Hva trigger refluks?

De vanligste årsakene til magesyre-refluks er:
 1. Lav magesyre. …
 2. Å spise for fort, tygge for lite uten å gi kroppen sjans til å henge med og fordøye maten skikkelig. …
 3. Overspising, som overbelaster fordøyelsessystemet og fører til press og stinnhet i magen.