Kan endre en narcissist? Hva å forvente

Del på Pinterest

Hvis du noen gang har gjort forskning for å avgjøre om noen du kjenner, er en narcissist, har du sikkert møtt mange artikler som bekrefter at narcissister er iboende onde og ikke kan endres.

Imidlertid gjør disse forutsetningene ikke rettferdighet til kompleksiteten til narcissisme. Sannheten er at alle er i stand til å forandre seg. Det er bare mange mennesker med narcissisme ikke ha lyst eller ansikt andre barrierer (inkludert skadelige stereotyper).

Personer med narcissistiske trender kan vise:

 • Flott atferd og fantasier
 • Arroganse og lov
 • lav empati
 • Trenger beundring og oppmerksomhet

Disse egenskapene, men ofte dypt forankret, er ikke alltid permanente. Faktisk, a 2019 Studio antyder at narcissistiske trender naturlig har en tendens til å synke med alderen.

Dette betyr ikke at du må vente på naturen for å ta kurset, skjønt. Hvis noen er klar til å endre, tilbyr terapi en raskere og mer effektiv rute.

Hvordan vite om noen er klar til å forandre seg

Igjen, noen mennesker med narcissistiske tendenser kan ikke ha interesse for endring. Men andre gjør det.

Hvordan avgjøre om du eller noen i nærheten av deg er klar til å endre? Det er ingen og det eneste svaret.

Følgende signaler tyder på at noen er tilgjengelige for å undersøke din oppførsel og utforske måter å skape forandring.

Gjenkjenne andres følelser

Mange tror at & # 8220; narcissism & # 8221; ekvivalent med & # 8220; ingen empati & # 8221;. Mens folk med narcissistiske trender ofte finner det vanskelig å vurdere følelser og prospekter for andre mennesker, Søk fra 2014 antyder at IVATIA, selv om det ofte er lavt, ikke alltid er fraværende.

Folk med narcissisme kan utvikle større empati når de er motiverte til å gjøre det, spesielt når de tar perspektivet til en person som ser ut som selv, eller når de vurderer erfaringene fra sine barn eller andre som idealiserer dem eller setter pris på dem.

Noen som viser kjærlighet eller bekymring for enkelte mennesker, kan være klare til å utforske videre endringer i behandlingen.

Interesse for deres oppførsel

Noen som lurer på fordi de oppfører seg på den måten, kan åpnes på # 8217; utforskning av din oppførsel i terapi. Denne interessen kan bli født etter å ha lest artikler eller bøker om narcissisme, eller når noen understreker deres narcissistiske trender.

Det er mulig at folk med narcissistiske egenskaper fungerer ganske bra i hverdagen. L’Intelligens og presset til suksess kan mate interessen ikke bare for sin oppførsel, men også for andres oppførsel. Dette kan føre til fremgang mot visjonen til andre mennesker som det samme i stedet for lavere.

Tilgjengelighet for å reflektere over deg selv

L’Selvrefleksjon kan være en utfordring for folk som har å gjøre med narcissisme fordi det ødelegger deres beskyttende skall av perfeksjon.

En nøkkelfunksjon i narcissisme er manglende evne til å se blandingen av positive og negative egenskaper som alle mennesker har (kjent som komplette objektrapporter).

I stedet har de fleste med narcissistiske egenskaper en tendens til å se folk, hvis de ble forstått, så helt gode (perfekt) eller helt dårlige (verdiløs). Hvis deres inntak av sin perfeksjon er stilt spørsmålstegn, kunne de frigjøre eller forbli fanget i en spiral av skam og hat for seg selv.

De som kan undersøke og reflektere over negativ oppførsel & # 8211; uten å svare på den personen som kritiserer eller seg selv «8211; De kan være klare for en bredere leting på en & # 8217;.

Dobbelt diagnose

Det er ikke sjeldent at folk med narcissistiske trender opplevde andre psykiske helseproblemer, inkludert depresjon, angst, nervøs anoreksi Og misbruk av stoffer.

Disse andre problemene, i stedet for narcissistiske egenskaper, oppfordrer ofte folk til å lete etter en terapi. Ønsket om å lindre eksisterende følelsesmessig smerte og hindre at fremtidige ulemper kan være en sterk motivator for å jobbe med forandring.

Hva et utseende har behandlingen

Selv om terapi kan bidra til å takle problemer knyttet til narcissisme, fungerer det best hvis det leveres av en terapeut med spesialisert opplæring for å håndtere narcissisme og personlig personlighetsforstyrrelse (NPD).

Det er flere tilnærminger for å håndtere narcissisme, men terapi inneholder generelt disse viktige trinnene:

 • Identifisere eksisterende forsvarsmekanismer
 • Utforsk årsakene til disse håndteringsmetodene
 • Lære og praktisere nye modeller av atferd
 • Utforsk hvordan atferd påvirker andre
 • Undersøke forbindelsene mellom sin interne stemme og måten de håndterer andre på

Nøkkelen til varig fremgang ligger ofte i:

 • hjelpe noen til å se hvordan en positiv endring kan dra nytte av det
 • Ved å hjelpe dem med å utforske årsakene til narcissistiske forsvar uten kritikk eller vurderinger
 • Tilbyr validering
 • oppmuntre tilgivelse og # 8217; selvmedfølelse for å håndtere skam og sårbarhet

Finn den rette typen terapi

Det er noen typer terapi spesielt nyttig for å håndtere narcissisme.

Terapiordningen, en nyere tilnærming til behandlingen som har vist seg å ha fordeler for behandling av narcissisme, arbeider for å hjelpe folk med å møte traumer av de første erfaringene som kan ha bidratt til de narsissistiske forsvarene.

Andre gunstige terapier inkluderer:

 • Gestalt terapi
 • Mental basert terapi
 • Psykoterapi fokusert på overføringen
 • psykoanalyse

Dr. Wheeler legger også vekt på betydningen av gruppeterapi for personer med personlighetsrelaterte problemer. Gruppeterapi tilbyr folk L’mulighet til å se hvordan andre oppfatter dem. Det tillater også folk å merke seg hvordan deler av deres personlighet påvirker andre.

Hvordan støtte noen under behandling

Årsakene til personlighetsforstyrrelser er ikke helt kjent, men narkissistiske tendenser oppstår vanligvis som en type selvbeskyttelse.

Med andre ord, mange mennesker med narcissisme hadde en narcissistisk foreldre eller opplevd en slags misbruk eller forlatelse av alle «8217; begynnelsen av livet. Negative meldinger og kritikk som absorberer blir deres indre stemme.

For å forsvare seg fra denne negative stemmen, utvikler de maskuline coping strategier eller narcissistiske forsvar. Måten andre generelt reflekteres hvordan de føler seg om seg selv.

Hvis noen du elsker har valgt å få hjelp til narcissisme, er det noen måter du kan opprettholde det.

Tilbyr oppmuntring og validering

Folk med narcissisme reagerer generelt godt på ros. Vil kanskje gjøre det bra å demonstrere sine evner, spesielt alle «8217; begynnelsen av behandlingen. Din anerkjennelse av innsatsen de gjør, kan motivere dem til å fortsette og øke sjansene for suksess for terapi.

Du forstår når du gjør fremgang

Narcissism Therapy kan ta lang tid og fremgang kan foregå sakte. Du kan merke noen endringer i starten, som forsøk på å sjekke eksplosjonene eller unngå uærlighet eller manipulering. Men andre atferd, som sinne som svar på oppfattet kritikk, kan fortsette.

Arbeide med din terapeut kan hjelpe deg med å lære å gjenkjenne forbedringer og bestemme alene som atferdsendring må finne sted slik at du kan fortsette rapporten.

Lær hvordan beklager atferd er

En del av terapien kan føre til anerkjennelse av problematisk atferd og L & # 8217, lære å gjøre endring. Men personen vil trolig fortsette å ha problemer med å innrømme feilen eller oppriktig be om unnskyldning.

I stedet for å diskutere situasjonen eller si «.

Fallgruvene å unngå

Når du holder et forhold til noen som har narcissistiske egenskaper, husk at psykiske helsemessige forhold ikke rettferdiggjør feil misbruk og annen oppførsel. Din velvære bør forbli din prioritet.

Vær oppmerksom på misbruk

Narcissistisk oppførsel er ikke alltid støtende, men hold øyet:

 • Put-down, Gaslighting og Silent Treatment
 • å ligge
 • De blir sint når de ikke mottar det de ser som de skyldes
 • Gå vill når du føler deg usikker eller ydmyket

Det er aldri galt å ha medfølelse, men ikke la det hindre deg i å merke misbruk eller manipulasjoner. Du kan interessere deg på din partner, men du må også ta vare på deg selv.

Ikke behandle terapi som en mirakuløs omsorg

Terapi kan ha mange fordeler, men det kan ikke være nok å hjelpe deg og din partner støtter et gjensidig tilfredsstillende forhold.

Vær også oppmerksom på at små positive endringer ikke foreslår en total forbedring. Prøv å godta og oppmuntre disse eksemplene på vekst uten å forvente å følge andre med en gang.

Å skyve noen for sterke kan indusere det for å motstå ytterligere endringer, så ofte hjelper det å velge dine kamper.

Du kan velge å ringe opp manipulasjonsforsøk, for eksempel, men la de selvforme observasjonene passere uten kommentarer. Balanse dette med oppmuntringen til deres engasjement kan også ha positive resultater.

Ikke la grensene slippe

Kanskje du allerede har sagt: & # 8220; Hvis du bruker et vulgært språk, går jeg for natten & # 8221;. Etter noen måneder da partneren din tilbød noen hyggelige ord uten kritikk, defordret de deg i A’anledning i løpet av en diskusjon.

Du føler deg utsatt for å miste, siden de går så bra. Men dette kan styrke atferd, som gjør vondt begge. I stedet oppnå deg til dine grenser ved å oppmuntre dem til å opprettholde deres fremgang.

Bunnlinjen

De narcissistiske trender kan forbedre med støtte fra en medfølende og kvalifisert terapeut. Hvis du velger å opprettholde et forhold til noen som arbeider med disse problemene, er det viktig å jobbe med din terapeut for å etablere sunne grenser og utvikle motstandskraft.

Terapi krever betydelig forpliktelse og innsats. Selv under og etter terapi, kan partneren din aldri svare på den måten du håper. De kan kjempe med sårbarhet gjennom livet og fortsette å finne den stimulerende empati.

Hvis de har interesse for prosessen og opprettholder det, kan små forbedringer i deres oppførsel og i følelsesmessig perspektiv føre til en større og varig forandring.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.