Kan brokk gå over av seg selv?

Er det farlig med brokk?

Oftest inneholder et slikt brokk fett fra bukhulen og det er da ikke nødvendigvis farlig. Men dersom man får mye smerter i magen, stopp i tarmfunksjonen eller påfallende farge på huden, kan det være inneklemt tarm i brokket. Da kreves det som regel akuttinnleggelse på sykehus og evt. akutt operasjon av brokket.

Kan brokk gjøre vondt?

Et ukomplisert brokk gir som regel lite smerter og kan lett trykkes inn. Dersom brokket setter seg fast (blir innklemt) gir det tildels kraftige smerter, og du kan oppleve symptomer som kvalme og oppkast. I slike tilfeller er det nødvendig å operere, og du bør snarest ta kontakt med lege for å bli innlagt på sykehus.

Hvordan merker man lyskebrokk?

Hovedsymptomet er en kul i eller ved lysken. Noen ganger oppstår det på begge sider samtidig (bilateralt). Kulen kan bli større når du hoster, bøyer deg, løfter noe eller trykker når du er på toalettet. Når du sitter eller legger deg ned, kan den forsvinne.

Hva er mellomgulvsbrokk?

Et mellomgulvsbrokk oppstår når den øverste delen av magesekken glir opp gjennom åpningen i mellomgulvet og inn i brysthulen. Symptomer kan variere avhengig av størrelsen og beliggenheten til åpningen, men det kan dreie seg om halsbrann, brystsmerter, raping og svelgevansker.

Når bruke Brokkbelte?

Det finnes flere typer brokk hvor mage- og brokkbelte kan komme til nytte. De vanligste tilstandene oppstår rundt navlen (navlebrokk), i lysken (lyskebrokk), i overgangen til låret (lårbrokk) og brokk kan også oppstå i operasjonsarr (arrbrokk). Dette beltet brukes ved lyskebrokk og gir vedvarende støtte.

Hva er Pungbrokk?

Et pungbrokk er en undergruppe av lyskebrokk, og beskriver en tilstand hvor lyskebrokket (hos menn) har beveget seg fra lysken og helt ned i pungen. Brokket følger da den samme passasjen som testiklene fulgte i fosterlivet, fra bukhulen og ned i pungen – den såkalte lyskekanalen.

Hvorfor bruke Brokkbelte?

HH støtte/brokkbelte er et belte til anvendelse ved brokk rundt stomi og for støtte ved mindre brokk. Kan også benyttes forebyggende for brokk. Kan anvendes på begge sider, har en grå og en sort side. Former seg fint til kroppen, er behagelig å ha på og tørker raskt.

Kan brokk fjernes?

Små brokk som har vart i kort tid, krever vanligvis ikke annen behandling enn at brokksekken fjernes og sys igjen. Ved større brokk må man i tillegg forsterke bukveggen for å unngå tilbakefall. Forsterkningen av bukveggen gjøres oftest ved å operere inn et kunstig nett som tetter igjen det svake punktet i bukveggen.

Når skal lyskebrokk opereres?

En operasjon er eneste behandlingsalternativ for brokk. Hvis det ikke er tegn til avklemming av tarmen, kan legene anbefale at du venter med operasjonen. Hos eldre personer med lite plager kan operasjon helt unngås.

Hva er Stomibrokk?

Hva er et brokk i stomiområdet? Et brokk i stomiområdet oppstår på grunn av en svakhet i bukveggen som gir en utposing av et organ eller en del av et organ (vanligvis tarmen). Svakheten er årsaken til at brokk i stomiområdet oppstår som en utbuling rundt stomien.

Hva er en bukhule?

Buken er den delen av kroppsveggen som ligger mellom brystkassen og bekkenet. Man bruker også betegnelsen «bukhulen», som er omgitt av bukveggen, på tross av at den ikke er noen egentlig hule, men er helt fylt med innvollsorganer. Den gjengse betegnelsen «magen» blir upresis eller feil.