Kan bakteriell vaginose gå av seg selv?

Hvor lang tid tar det før bakteriell vaginose går bort?

Bakteriell vaginose er ikke farlig, og går ofte over av seg selv, men det er ikke uvanlig at det kommer tilbake igjen. Hvor lenge det varer uten behandling er individuelt og varierer veldig, noen har det til og fra over en lang tid, hos andre går det over innen en ukes tid.

Hvordan unngå å få bakteriell vaginose?

Noen får det etter samleie, særlig med ny partner og i begynnelsen av et nytt forhold. En tror at bakteriene i skjeden påvirkes av kontakt med sæd. Kondom kan derfor hjelpe. Det å spyle skjeden gir også økt risiko for å en ubalanse i bakteriefloraen.

Er det farlig å ikke behandle bakteriell vaginose?

Bakteriell vaginose er en infeksjon i skjeden (skjedekatarr). Infeksjonen kan være plagsom, men er ikke farlig. Bakteriell vaginose behandles med antibiotika.

Hvordan vet jeg om jeg har bakteriell vaginose?

Symptomer på bakteriell vaginose

De vanligste symptomene på bakteriell vaginose er gråhvit og tyntflytende utflod som lukter fisk, særlig under menstruasjon og rett etter samleie. Noen kan også kjenne irritasjon og ubehag i underlivet, samt lett kløe og rødhet.

Hvordan behandle Skjedebetennelse?

Behandling. Tilstanden behandles med antibiotika, metronidazol eller clindamycin. Det har vært diskutert om gravide bør screenes for bakteriell vaginose tidlig i svangerskapet, for så å behandle også hvis tilstanden er asymptomatisk.

Hvordan bli kvitt fiskelukt i underlivet?

Bakteriell vaginose kan behandles med antibiotika, enten med stikkpiller, tabletter/krem til skjeden, eller tabletter som svelges på vanlig måte. Målet med behandlingen er å fjerne de bakteriene som gir ubalanse i skjeden.

Hvorfor oppstår bakteriell vaginose?

Årsaken til bakteriell vaginose er en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden. Vanligvis domineres bakteriefloraen av melkesyrebakterier (laktobasiller). Disse bidrar til lav pH og ingen plager fra underlivet. Når balansen endrer seg kan andre bakterier slippe til og symptomene oppstå.

Hvorfor lukter jeg nedentil?

De fleste kvinner opplever at underlivet lukter litt i perioder i livet. Og forklaringen er helt naturlig: Vond lukt i underlivet vanligvis skyldes illeluktende utflod. Den naturlige bakteriefloraen i skjeden kan komme i ubalanse.

Hvordan behandle bakteriell infeksjon?

De fleste bakterielle infeksjoner bør og kan behandles med antibiotika, men internasjonalt er det et økende problem at mange bakterier har utviklet resistens mot tidligere effektive antibiotika. Blant annet takket være relativt fornuftig antibiotikabruk er resistensproblemet i Norge foreløpig av begrenset omfang.

Hvordan behandle sopp i underlivet?

Den vanligste behandlingen mot sopp er stikkpiller til skjeden. I tillegg brukes en krem som skal smøres på huden rundt skjedeåpningen. Spør etter kombinasjonspakning mot sopp på apoteket. Kombinasjonspakningen inneholder både krem og stikkpiller, og fås kjøpt uten resept.

Hvor lang tid tar det før en rift i underlivet gror?

Vevet i underlivet er blodrikt og godt sirkulert, noe som gjør at sår gror raskt. I løpet av en til to uker vil små rifter være grodd. Tilheling av større rifter vil normalt ta tre til fire uker. Det er ikke uvanlig og ha endret følelse (sensibilitet) i underlivet denne perioden.