Kampanje om leukemi leukemi

Del på PinterestFoto: Kdoherty12 | Youtube

Når livet gir deg sitroner… ta en bit og film det for YouTube. Det er slik ordtaket går, ikke sant?

Det er hvis du er Chris Betancourt, 21, og Dillon Hill, 19, bestevenner og grunnleggere av Lemons for Leukemia, en kampanje i sosiale medier som tar sikte på å øke bevisstheten om beinmargsregisteret.

På slutten av 2017 ble Betancourt diagnostisert med kronisk myeloid leukemi. Uten benmargstransplantasjon fortalte legene Betancourt at han bare var ett år gammel.

Da han hørte nyheten om vennen sin, bestemte Hill seg for å ta en pause fra college og hjelpe vennen hans å leve de dagene til det fulle. De to skrev Betancourts ønskeliste, alt han ønsker å oppnå mens han er i stand til, som et veikart for deres eventyr og mål.

«Da vi nylig hadde den telefonen for første gang og ble diagnostisert på nytt, sa han at han var redd for ikke å kunne oppleve noen ting i livet som vi alle har tenkt å gjøre, så vi bestemte oss for å lage en ønskeliste. og dokumenter hvert eneste øyeblikk, «sa Hill»God morgen Amerika. «» Jeg kunne ikke sitte i et klasserom mens han potensielt var døende.»

Venner finner mange fantastiske begivenheter og de første tingene de kan gjøre sammen – fly et fly, knuse gitarer, være på TV – og dokumenter hvert av deres eventyr på siden deres Én liste, ett liv og dem Youtube-kanal.

I tillegg til å krysse av i boksene i listen, håper duoen imidlertid å kunne redde noen liv i prosessen og også å gjøre drømmene til andre kreftpasienter til virkelighet.

Spis en sitron, redd et liv

Lemons for Leukemia sosiale medier-kampanje inviterer deltakerne til å ta en bit (eller juice) av en sitron, filme reaksjonene deres på det rynkete ansiktet, dele det på sosiale medieplattformer og utfordre andre til å gjøre det samme.

«Først fikk jeg ideen på grunn av den sure smaken som cellegift etterlater i munnen min,» sa Betancourt til Healthline. «Det er ingen hyggelig opplevelse, men du må bare bite.»

Målet med kampanjen er å øke bevisstheten rundt benmargsdonorregisteret og oppmuntre folk til å registrere seg for å bli donorer. Det er en enkel handling, men den kan redde noens liv, muligens Betancourts.

For å bli donor kan du registrere deg online hos Nasjonalt benmargsdonorprogram.

Et gratis sett med kinnputer vil bli sendt til deg. Du vil samle en prøve og returnere settet til registeret. Hvis du blir matchet med noen i registeret, vil du gjennomgå en poliklinisk prosedyre for å trekke ut benmargen for donasjon.

1. mars bestemte Hill og Betancourt seg for å fullføre en ønskeliste («Sett en verdensrekord») og legge til så mange navn som mulig i registeret. Utfordringen deres ble hørt av mer enn 3700 mennesker, som virkelig var verdensrekord for det største antallet donorregistreringer på en dag.

Ettersom ordet om utfordringen fortsetter å spre seg og videoer av folk som spiser sitroner deles, får listen enda flere navn og oppmerksomhet. Skuespiller og komiker Danny DeVito også nylig sluttet seg til Betancourt for noen biter av sitron.

«Vi begynte med å tigge og nesten betale vennene våre for å filme seg selv med en sitron,» sa Hill til Healthline. «Vi hadde ikke forventet at det skulle eksplodere så raskt. Det er utrolig.»

Kraften til veldedighetskampanjer på sosiale medier

Hvis manuset til Lemons for Leukemia høres kjent ut, er det fordi det er det.

Bygger videre på suksessen til mange andre veldedighetsvideokampanjer som ALS Association’s Ice Bucket Challenge, som har samlet inn mer enn 100 millioner dollar for organisasjonen sprer stuntkampanjer seg i sosiale mediers verden.

Faktisk er de ganske vanlige, noe som betyr at de ikke alltid er veldig vellykkede.

«Et stort antall virale videoer produseres i selskapets markedsavdelinger og publiseres i natura på daglig basis. Andre er forestilt av individer som håper å bli virale «, Daniel Levine, trendekspert og hovedtaler, sa han til Healthline. «Hvis noen uker ser det ut til at en lykkes. Mens mange kjellerbedrifter og YouTubere prøver å definere formelen for viral suksess, er det på slutten av dagen som å markedsføre ethvert produkt: gjør ditt beste og håp på et løft fra markedet.».

Autentisitet er et element av suksess, sa Michelle Kubot, markedsdirektør for Ambrosia behandlingssenterog ikke alle har det.

Kampanjer som Lemons for leukemi når imidlertid en følelsesmessig topp med folk basert på den autentiske oppfordringen og responsen til kampanjen.

«Sitroner mot leukemi trosset oddsen fordi det ikke bare var en kopikampanje. Det var 100 % autentisk, sa Kubot til Healthline. «De fleste av våre sosiale medier-feeds er dekket av smilende bilder som er iscenesatt og filtrert til de nesten representerer virkeligheten. Autentisitet skiller seg derfor ut og det er ikke autentisk å kopiere andres vellykkede kampanje. Å ha en utfordring bare for å ha en utfordring vil ikke gi resultater «.

Kanskje det er det som skiller leukemi leukemi i en verden med skjeggløse måneder, sminkefrie selfies og utfordringer med å spise varm saus.

Det er en kampanje født av et umiddelbar behov – en kamp med benmarg kan redde livet til Betancourt – men det er også et større initiativ.

Jo mer folk vet om registeret, jo flere vil registrere seg. Hver potensiell giver er et potensielt liv reddet, og en annen dag kan noen merke ting av ønskelisten sin.

For øyeblikket prøver Betancourt og Hill å gjøre dette rekruttere Dwayne «The Rock» Johnson å løfte vekter – nummer 13 på listen – og holder løftet om å gi tilbake.

«Vi ønsker å hjelpe andre kreftpasienter med å eksperimentere med ting fra ønskelisten deres,» sa Hill. «Vi har noen interessante ting i pipelinen.»