Kaloriforbrenning: Beste tid på dagen

Vår indre biologiske klokke følger ikke nødvendigvis klokken på veggen. Og for noen mennesker kan dette føre til vektøkning.

Del på PinterestKroppen din forbrenner automatisk flere kalorier på bestemte tider på dagen, men det er usikkert om trening kan øke det. Getty bilder

Noen av kroppens funksjoner fungerer på autopilot.

Dette inkluderer forbrenning av kalorier.

Det spiller ingen rolle om vi holder oss oppe hele natten eller sovner ved middagsbordet, kroppen vår har en intern tidsplan som sier at vi skal forbrenne mesteparten av kaloriene sent på ettermiddagen og tidlig kveld og minst tidlig om morgenen.

Dette er resultatene av en ny studie, som konkluderte med at folk forbrenner omtrent 10 prosent flere kalorier fra 4:6 til XNUMX: XNUMX, enten de går fri fra jobb og kommer hjem til middag eller bare står opp for å starte en nattskift.

Men det viktigste kan være om timene vi forbrenner færre kalorier.

Du trenger færre kalorier for å fortsette fra 04.00 til 06.00, men hvis du er våken og spiser på grunn av nattskift eller en uregelmessig timeplan, blir ikke disse kaloriene brukt opp og lagres i stedet, forklarer Jeanne Duffy. PhD, en av studiens forfattere og en nevroforsker ved Brigham and Women’s Hospital og en førsteamanuensis ved Harvard Medical School i Massachusetts.

Dette betyr at personer med disse programmene har en større risiko for vektøkning.

«Leksjonene vi kan lære av dette er at folk liker skiftarbeidere som er oppe hele natten eller som ikke spiser på dagtid, eller folk som har veldig forskjellige tidsplaner – og det betyr å spise til veldig forskjellige tider, spesielt tidlig om morgenen eller sent på kvelden, kan dette bidra til vektøkning, sa Duffy til Healthline.

Innvendige kroppsklokker

Årsakene til disse toppene og fallene i kaloriforbruket er kroppens indre klokke, som ikke nødvendigvis er kalibrert på eksterne klokker.

Duffy forklarer at den interne klokken vår må synkronisere litt med omverdenen hver dag.

Dette skjer hovedsakelig ved eksponering for sollys, men også delvis gjennom en syklus med faste hver natt og spising på dagtid.

«Vi tror denne typen rytmer har utviklet seg fordi de er nyttige for oss,» sa Duffy. «De lar kroppen vår forutsi hendelser som skjer regelmessig og dermed forberede seg på dem».

En av de faste hendelsene er slutten av den nattfasteperioden, også kjent som frokost.

Så om morgenen får den indre klokken din bukspyttkjertelen til å fungere slik at den kan produsere insulin som vil hjelpe kroppen din å omdanne sukkeret i maten til energi som den kan bruke.

Hvis du spiser frokost til forskjellige tider på dagen eller noen ganger hopper over den helt, «kan det gjøre dine indre rytmer mindre presise og mindre i stand til å forutse,» sa Duffy.

Brenn kalorier automatisk

I sin forskning ønsket Duffy å måle hvordan disse interne klokkene – eller døgnrytmene – påvirker mengden kalorier vi inntar uten å prøve.

Det vil si måten kroppen vår forbruker kalorier mens vi pumper blod, puster og nynner mens vi hviler.

Duffy sier at disse autopilotoperasjonene representerer 60 til 70 prosent av energien vi forbrenner i løpet av en dag.

«Vi ønsket å forstå om det (mengden forbrente kalorier) er det samme, uavhengig av når du måler det eller om det varierer med tiden på dagen,» sa Duffy.

Så kidnappet hun og hennes kolleger syv mennesker i et vinduløst, klokkeløst laboratorium, isolert fra omverdenen.

De forsøkte deretter å kaste deltakernes interne klokker ved å flytte søvn- og våkentiden tilbake fire timer om dagen.

Tanken var at disse avbruddene ville ha tvunget de interne klokkene til deltakerne til å forstå klokkeslettet på egenhånd, uten krykker av dagslys eller tid til å legge seg eller spise regelmessig.

Dette ville avsløre den sanne biologiske dag og natt.

Med sensorene målte de kroppstemperaturen og ut fra dette utledet de antall forbrente kalorier. De fant at temperaturene var lavere i løpet av den dype biologiske natten og høyere rundt 12 timer senere.

Men du kan få den biologiske natten eller sen ettermiddag til å skje på et annet tidspunkt hvis du for eksempel har jobbet nattskift i årevis?

Duffy er skeptisk til at det ville være mulig.

Selv folk som jobber sene vakter jobber – eller prøver – ofte etter en mer normal timeplan på fridager, sier han.

Dette forhindrer at de interne klokkene endres permanent.

Også, å komme hjem om morgenen etter å ha jobbet hele natten betyr at du sannsynligvis er utsatt for sollys, det største signalet til våre interne klokker som bør tilbakestilles for å starte den biologiske dagen.

Den er bare innebygd.

Tidspunkt for øvelsen

For personer med kvelds- eller natttidsplaner kan dette bety vektøkning.

Det fungerer også den andre veien?

Disse resultatene betyr at det vil være best å trene sent på ettermiddagen og tidlig på kvelden, når kroppen vår er klar til å forbrenne mange kalorier?

Det vet vi ikke ennå, sier Duffy.

Hun og kollegene hennes studerte hvileenergiforbruk.

Energiforbruket ved trening kan følge de samme mønstrene eller kan være uavhengig av disse døgnrytmene.

Det er mulig, sier han, at du kan forbrenne samme mengde kalorier mens du trener, uavhengig av tid på døgnet eller hvilken tid kroppen tror det er.

Det er også mulig for kroppen å bruke lengre tid på å behandle et måltid på forskjellige tider av dagen.

Kanskje energien til en tidlig frokost tar lang tid å nå musklene, og nøyaktig samme måltid sent på ettermiddagen gir deg en umiddelbar energiboost.

Eller kanskje ikke.

Dette er det neste spørsmålet Duffy og teamet hans ser på.

Bunnlinjen

Folk som jobber nattskift eller har stadig skiftende tidsplaner kan ha større risiko for vektøkning, ifølge en ny studie.

Dette er fordi våre interne klokker har en tendens til å konsumere flest kalorier fra 4: 6 til 4: 6 og minst fra XNUMX: XNUMX til XNUMX: XNUMX, konkluderte forskerne.

Holder vi oss oppe sent og spiser når kroppen forbruker færre kalorier, lagres kalorier i stedet, noe som kan føre til vektøkning.