Kalorier og helse til Thanksgiving-middag

Thanksgiving kan handle om familie, fotball og Thanksgiving.

Men det handler også om kalkun, kake og alt annet innredning.

Som et resultat starter ferievektøkningssesongen den fjerde torsdagen i november.

Hvor mange kalorier vil du spise denne Thanksgiving?

Vel, det avhenger av om du går tilbake i sekunder (eller tredjedeler), hvordan kalkunen tilberedes og om du er en fan av alkohol eller ikke.

Men vi brøt opp et mulig Thanksgiving-måltid, komplett med kalkun, tilbehør, to typer kaker og to sprit.

Thanksgiving-kaloribombesammenbrudd

Hel kalkun, kjøtt og skinn, kokt, stekt189 søtpotetmos på boks258 hjemmelaget melkepotetmos237 hjemmelaget stekt kalkun189 gryte med grønne bønner111 hermetisert blåbærsaus 40 fransk rundstykke105 brødfyll386 Gresskarpai316 Potetkakekrem1001 pisket rødvin

Totalt antall? Omtrent 2715 kalorier.

Amy Jamieson-Petonic, en registrert ernæringsfysiolog og autorisert kostholdsekspert ved University Hospitals Cleveland Medical Center, sa at et stort Thanksgiving-måltid sannsynligvis vil ha mange flere kalorier enn nødvendig i en enkelt økt.

«Det kan være nesten dobbelt så mye kalorier noen trenger for en dag,» sa han.

De anbefales mengden kalorier per dag for kvinner er mellom 1600 og 2400 kalorier. For menn er det mellom 2000 og 3000 kalorier.

Effekten på kroppen din

Forskere kan faktisk måle belastningen alle disse kaloriene tar i kroppen rett etter et måltid.

«Det er en belastning på kroppen. Det forårsaker en enorm økning i blodsukkeret, som har en tendens til å føre til at insulin frigjøres fra bukspyttkjertelen, sa Jamieson-Petonic til Healthline.

Han sa også at denne tilstrømningen av mat kan forårsake frigjøring av visse proteiner som øker betennelsen i kroppen.

«Hvis du spiser et fettrikt måltid, forårsaker det en økning i disse inflammatoriske proteinene … og alle disse andre skurkene som virkelig gjør mye skade på kroppen vår,» sa Jamieson-Petonic. «Vi kan bokstavelig talt se skade på en ultralyd innen en time etter å ha spist et usunt måltid».

Cleveland Clinic påpeker også at studier tyder på at å spise et stort måltid kan øke risikoen for å få hjerteinfarkt 26 timer etter å ha spist.

«Forskere tror dette kan være fordi å spise øker nivåene av hormonet noradrenalin, som kan øke blodtrykket og hjertefrekvensen,» forklarte Cleveland Clinic-tjenestemenn i deres egen portal.

Så er det vekten

Å spise et overdrevent måltid én gang vil sannsynligvis ikke føre til permanent vektøkning.

Men hvis det bare er begynnelsen på den tunge spisesesongen, kan det bety å legge på seg noen ekstra kilo ferie som blir vanskelig å miste på det nye året.

«Når du har å gjøre med alle disse ekstra næringsstoffene, må kroppen bestemme seg for å bruke det som drivstoff eller lagre det som fett,» sa Jamieson-Petonic.

Ifølge en studere, folk veide rundt 0.5 % mer 10 dager etter jul enn 10 dager før.

«Jeg prøver ikke å være en trist, trist type jente her, men å spise denne maten og denne typen mat kan forårsake negative helseeffekter over tid,» sa Jamieson-Petonic.

Ikke overraskende la Jamieson-Petonic til at folk flest ikke vil føle seg bra etter å ha spist et så stort måltid.

«Å spise så mye mat får folk til å føle seg nedslitte og late,» sa han.

Hvordan lage en sunnere Thanksgiving

Men hvis du vil forstå hvordan du kan nyte Thanksgiving uten å skade kroppen din, har Jamieson-Petonic noen forslag.

Først, vær aktiv i ferien, sa han.

På Thanksgiving kan det være nyttig å løpe under et kalkuntrav eller til og med ta en tur rundt i nabolaget.

«Det første jeg vil anbefale er å starte ferien med aktiviteten,» sa han. «Det vil øke stoffskiftet. Det vil hjelpe deg å bufre noen av de ekstra kaloriene.

Han anbefaler også å spise en sunn frokost.

«Hvis du ikke spiser frokost, har du en tendens til å spise flere kalorier på Thanksgiving lunsj eller middag,» sa hun. «Så å ha en god frokost vil også hjelpe.»

Hvis du har ventet hele året på gresskarpaien eller favorittfyllet ditt, trenger du ikke gi det opp, sa Jamieson-Petonic. I stedet anbefaler hun å prioritere det som er på tallerkenen.

«Vi sier alltid til folk, hvis det ikke er fantastisk, ikke spis det,» sa han. «Hvis det er noen favorittmat du spiser en gang i året, nyt dem definitivt.»

Samlet sett håper Jamieson-Petonic at folk vil gjøre en innsats for å fokusere på familien i stedet for feriematdelen.

«Takkefest betyr å være takknemlig for det vi har. Det handler ikke om hvor mange kalorier jeg kan konsumere i dag, «sa han.