Kalorier i et egg: Hvit vs. Eggeplommer, protein, kolesterol og mer

Beskrivelse

Egg er en utrolig allsidig mat. Fra skrapt til i en skjorte, er det mange måter å lage et egg på akkurat som du foretrekker.

Jeg er ikke engang bare til frokost. Eggene brukes i en rekke matvarer, inkludert:

 • bakeri produkter
 • Salater
 • smørbrød
 • iskrem
 • supper
 • pommes frites
 • Sauser
 • kasseruole

Fordi du kan spise egg regelmessig, bør enhver person oppmerksom på helse kjenner din strømforsyning.

Heldigvis er eggene sunnere og har færre kalorier enn de fleste tror!

Sammenbrudd av kalorier

Ifølge Department of the United States Landbruk (USDA), handler det om 72 kalorier I et stort egg. Et stort egg veier 50 gram (g).

Det nøyaktige nummeret avhenger av størrelsen på et egg. Du kan forvente et lite egg å ha mindre enn 72 kalorier, og et ekstra stort egg har litt & # 8216; mer.

Her er en generell distribusjon etter størrelse:

 • Lite egg (38 g): 54 kalorier
 • Medium egg (44 g): 63 kalorier
 • Stort egg (50 g): 72 kalorier
 • Ekstra stort egg (56 g): 80 kalorier
 • Egg jumbo (63 g): 90 kalorier

Del på Pinterest

Husk at dette er for et egg uten ekstra ingredienser.

Når du begynner å legge til olje eller smør i en panne for å lage egget, eller Servile sammen med bacon, pølse eller ost, øker kaloriellingen betydelig betydelig.

Hvite mot eggeplommer

C’er en stor forskjell i kalorier mellom L’egg hvite og eggeplomme;. Eggeplommen i et stort egg inneholder om 55 kalorier Mens den hvite delen inneholder bare 17.

Men ernæringsmessige profilen til et egg er imidlertid mye mer enn bare kalori telling.

Egg er en utrolig komplett mat og inneholder en stor mengde sunne næringsstoffer. Som kalorier, ernæringsmessig innhold varierer sterkt mellom eggeplommer og egghvite.

Protein

Proteiner er avgjørende for vekst, helse og reparasjon. Det er også nødvendig å produsere hormoner, enzymer og antistoffer.

Det er 6.28 g protein i et stort egg og 3.6 g er plassert i # 8217; albume. Dette er mange proteiner!

L’Anbefalt kosttilskudd for proteiner er 0.8 g protein For kilo (kg) kroppsvekt.

For eksempel, en person som veier 140 kg (63.5 pounds) trenger ca 51 g protein om dagen. Et enkelt egg vil gi nesten 12% av det daglige proteinbehovet til denne personen.

Du kan bruke den til fingertuppene datamaskin Fra # 8217; USDA til å forstå hvor mange proteiner du trenger hver dag for å holde seg frisk.

fett

Omtrent halvparten av kaloriene til et egg kommer fra fettstoffer. Et stort egg har bare mindre enn 5 g fett, som er konsentrert i Egg Yolk D & # 8217;. Ca 1.6 g er mettet fett.

Eggeplommer; eggeplommer inneholder også sunne omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer bidrar til å redusere kroppen betennelse og kan redusere risikoen for kroniske sykdommer som hjertesykdom, kreft og leddgikt.

De er svært konsentrert i hjernen og har vist seg å være viktig for kognisjon og minne.

Den nøyaktige mengden Omega-3 varierer avhengig av den spesifikke høne dietten som produserte den 8217;. Noen kyllinger er matet med en diett integrert med omega-3 fettsyrer.

I matbutikken, se etter eggene merket som omega-3 eller DHA. DHA er en type omega-3.

Kolesterol

Du har kanskje hørt at eggeplommene; egg har mye kolesterol. L’medium stort egg inneholder 186 milligram (mg) av kolesterol.

Det er en vanlig misforståelse at eggene er / # 8220; Farlig for deg & # 8221; På grunn av kolesterolinnhold. Ikke alt kolesterol er dårlig. Kolesterol utfører faktisk forskjellige vitale funksjoner i kroppen. De fleste kan spise et egg eller to hver dag uten å ha problemer med kolesterolnivået.

Hvis kolesterolet ditt allerede er høyt eller du har diabetes, kan du fortsatt spise egg med moderering (fra fire til seks i uken) uten problemer. Men sørg for at du stadig spiser andre rike matvarer av mettet fett, transfett eller kolesterol.

karbohydrater

Eggene inneholder svært få karbohydrater, med bare 36 g for stort egg. Jeg er ikke en kilde til sukker eller fiber.

Vitaminer og mineraler

En rekke vitaminer og mineraler finnes i eggene.

Vitaminer

Eggene er en god kilde til vitaminer av gruppe B, spesielt vitaminer B-2 (Riboflavina) og B-12 (Cobalamina).

Vitamin B-12 brukes av «8217 organismen for å produsere DNA, genetisk materiale i alle våre celler. Det holder også sunne nerver og blodlegemer fra kroppen vår, beskytter mot hjertesykdom og forhindrer en anemi-type kalt megaloblastisk anemi.

Kun animalske matvarer inneholder vitamin B-12 selvfølgelig. Hvis du er vegetarianer og ikke spiser kjøtt, er eggene en god måte å sørge for at du tar litt og # 8216;.

Egg inneholder også en diskret mengde vitamin A, D og, så vel som folat, biotin og kolin. De fleste vitaminer i et egg, unntatt riboflavin, er i eggeplommen.

Kolinen er et viktig vitamin for den normale driften av alle kroppsceller. Sikrer funksjonene til cellemembraner, spesielt i hjernen. Det er nødvendig i større mengder under graviditet og # 8217; amming.

Et stort egg har alle «8217; 147 mg kolin, Ifølge National Institutes of Health (NIH).

Mineraler

Eggene er også en god kilde til selen, fotball, jod og fosfor.

Antioxidant Selen bidrar til å beskytte kroppen mot skade på frie radikaler assosiert med aldring, hjertesykdommer og til og med til noen typer kreft.

Eggsikkerhet

Egg er en av åtte typer mat som anses som en viktig matallergen. Symptomene på A’allergiallergi; egget som kan vises umiddelbart etter å ha spist en inkluderer:

 • Orticaria på ansiktet eller rundt munnen
 • nesetetthet
 • hoste eller smal bryst
 • kvalme, kramper og noen ganger oppkast
 • A’alvorlig nødsituasjon, farlig for livet og sjeldne kalt anafylaksi

Rå egg anses ikke som trygge å spise. Dette skyldes risikoen for forurensning med skadelige bakterier kjent som Salmonella.

Noen mennesker spiser rå egg, siden risikoen for forurensning fra Salmonella er svært lav i USA. Det kan imidlertid ikke være en risiko som er verdt å kjøre.

L’Salmonellaforgiftning kan forårsake feber, kramper og dehydrering. Babyer, de eldre, gravide og folk med svekket immunsystem driver større risiko for alvorlige sykdommer.

Den beste måten å forhindre at salmonellaforgiftningen er å kjøle eggene som er kjøpt i butikken, så snart du kommer hjem og sørg for at du kokker forsiktig, minst 160 ° F (71.1. f), før du spiser.

Hvis du planlegger å spise rå eller bakte egg, velger du pasteuriserte egg.

Oppskrifter å prøve

Eggene kan tilberedes på mange forskjellige måter. Du kan koke dem i skallet for å lage et kokt egg. Du kan steke eggene, forberede en omelett eller omelett eller bare krympe, i en skjorte eller i saltlake.

Egg kan også brukes i oppskrifter til frokost, lunsj, middag og også til desserter! Her er bare en håndfull utallige måter å lage mat med egg:

Grønn grønnsak omelett

Omelettene er perfekte for en rask middag eller en helgbrunsj. Inkluder grønnsaker som spinat og courgette. Legg ut eggeplommene for en lavt kaloriversjon, som denne oppskriften på den sunne kokken & # 8221;.

Se oppskriften.

Bakt egg i avokado med bacon

Kombinasjonen av egg med avokado er ren lykke. Prøv denne oppskriften på bakte egg i avokado med bacon av «Hvit på rispar» for din neste rike frokost.

Se oppskriften.

Creamy Corn Gratin

Egg er en viktig del av denne gratin crazed mais disposisjon forberedt på forhånd av profesjonell kokk bak bloggen & # 8220; enkelt og delish & # 8221;.

Se oppskriften.

Jalapeno eggsalat

Eggsalater kan vokse raskt. Gå ut fra de bankede stiene med denne krydrede versjonen av det klassiske eggsalatet & # 8220; Homesick Texan & # 8221;.

Se oppskriften.

Sjokoladekake uten mel med 3 ingredienser

Ingen liste over oppskrifter er komplett uten dessert! Sjokoladekake uten mel er fri for gluten og relativt rik på protein. Også, det er bare tre ingredienser i denne oppskriften på & # 8220; Kirbie’S Cravings & # 8221;.

Se oppskriften.

L & # 8217;

Et enkelt stort egg inneholder ca 72 kalorier: 17 i hvite og 55 i eggeplommen. Å spise et stort egg ville representere mindre enn 4% av kaloriene i en 2000 kalori diett.

Eggene er en rik kilde til:

 • protein
 • Choline
 • Gruppe B-vitaminer, inkludert B-12
 • Omega-3 fettsyrer, avhengig av høne dietten

Vitaminer, næringsstoffer og mineraler i egg kan hjelpe deg:

 • Bygge og reparere muskler og organer
 • Forbedre minne, hjernens utvikling og cerebral funksjon
 • Beskytt mot hjertesykdom
 • hindre anemi
 • Vokse hår og sunne og sterke negler

Generelt er den hvite delen av egget den beste kilden til protein, med svært få kalorier. Egg Yolk D’Eggtransportkolesterol, fett og de fleste av de totale kaloriene. Den inneholder også kolin, vitaminer og mineraler.

Hvis du er ute etter en måte å legge til proteiner, vitaminer og sunne fett til kostholdet ditt uten å legge for mange kalorier, er eggene et utmerket valg.

Jacquelyn Det ble skrevet og forskningsanalytiker i helse- og farmasøytisk sektor siden uteksaminert i biologi ved Cornell University. Født i Long Island, New York, flyttet hun til San Francisco etter college og tok en kort pause for å reise til verden. I 2015 flyttet Jacquelyn fra Sunny California til Sunny Gainesville, Florida, hvor han eier 7 dekar og 58 frukttrær. Han elsker sjokolade, pizza, utflukter, yoga, fotball og brasiliansk capoeira.