Kalkemidler av KOL og deres forhold til stress

Beskrivelse

Når vi snakker om stress, snakker vi vanligvis om psykisk stress. Alle føler seg stresset noen ganger. Men C’det er en forskjell mellom kortsiktig akutt stress og kronisk langsiktig stress. Akutt stress kan være nyttig, forbereder oss på & Escape & # 8221; foran en trussel. Noen hormoner frigjøres for å forberede kroppen ALLE’eksplosiv handling. Kroppen vender tilbake til normalitet etter at trusselen er forsvunnet.

Mange mennesker føler seg imidlertid stresset på en mer kontinuerlig basis. Denne kroniske stresset kan påvirke kroppen på negative måter. Kronisk stress kan svekke immunforsvaret, for eksempel. Stressede mennesker føler seg ofte engstelige, irritable eller deprimert. Kronisk stress kan også forårsake hyppigere rehabilitering av symptomer på kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL). Av denne grunn er det viktig å lære å håndtere stress.

Gjenkjenne de tingene som forårsaker stress i livet ditt

Stressadministrasjon gjelder hvordan man reagerer på stressfaktorer, hendelser eller situasjoner som forårsaker stress i livet ditt. Det første trinnet for å håndtere stress er å gjenkjenne dine stressfaktorer. Å leve med COPD kan være stressende, fordi det tvinger deg til å gjøre endringer i livet ditt. Andre ting som kan forårsake stress inkluderer endringer i:

 • forhold
 • Økonomiske situasjoner
 • okkupasjon
 • Sovevaner
 • Seksuelle relasjoner
 • Livssituasjoner
 • Evnen til å utføre ordinære oppgaver

For å lære mer: Bekjempe stress for å leve med en kronisk sykdom »

Å ha KOL eller enhver kronisk sykdom kan være følelsesmessig stressende, vekker bekymringer om din langsiktige fremtid og for familien din. Det er normalt å føle seg deprimert, opprørt og overveldet noen ganger. Disse følelsene kan forverre KOL-symptomer. Føler seg stresset kan forverre mangelen på pust, som igjen kan få deg til å føle deg mer engstelig.

Disse endringene ville være stressende selv for den sunneste personen. Dessverre for folk med KOL, kan stress utløse en forverring, så det er viktig å lære å gjenkjenne ting som kan forårsake stress i livet ditt. På denne måten kan du ta tiltak for å redusere disse stressfaktorene eller endre reaksjonene dine til dem. Snakk om dine utfordringer og bekymringer med de som er nær deg. Be om hjelp når det er mulig, og unngå situasjoner som kan forårsake stress.

Lær å slappe av: Åndedrettsteknikker

Etter å ha identifisert ting som kan utløse stresset, kan du lære å dempe stress før det forårsaker en rehabilitering. Ifølge COBD-stiftelsen er en effektiv metode for å redusere stress, bruke pusteteknikker.

Ruffled leppe puste

Ruffled Lip Puste er en teknikk som vil hjelpe deg med å sakte pusten og pusten din mer luft til hvert pust. Det er et spørsmål om å ta hensyn til pusten, puste dypt og sakte og puster sakte og bevisst:

 • Begynn bevisst å slappe av skuldrene muskler. Stille eller sitte med ryggen rett og slipp skuldrene dine, mens du lukker skulderbladene.
 • Inhalerer gjennom neseborene i 2 sekunder.
 • Streng leppene dine som deg selv for å slå av en flamme.
 • Pust ut sakte gjennom leppene. Dette bør ta 4 sekunder.
 • Gjenta.
 • Mage puste

  Mage puste er en potensielt nyttig annen pusteteknikk. Det kan være nødvendig å benytte seg av # 8217; en legehjelp til å lære denne teknikken:

 • Mens du sitter eller ligger, legg en hånd på brystet mitt. Sett den andre hånden på # 8217; Abdomen.
 • Inspirere fra neseborene.
 • Føle magen opp, mens du prøver å holde brystet stoppet.
 • Pust ut sakte.
 • Gjenta.
 • Lær å slappe av: Visualisering, yoga og bevisst meditasjon

  Ulike teknikker er utviklet for å hjelpe deg med å redusere stress og invertere effektene av # 8217;. Forskning tyder på at disse praksisene kan bidra til å redusere stress og kan hjelpe kroppen til å bekjempe infeksjoner. Holde stress på et minimum kan bidra til å redusere KOL.

  Utsikt

  Displayet er en teknikk som du kan utføre hvor som helst og når som helst. Med bildet som ser et stille og stressfritt miljø, som en rolig vannkanten eller en skogkledd sti. Forestille deg selv i et miljø hvor du er avslappet, kan du begynne å føle deg mindre stresset hvor du virkelig er. Noen ganger er visning ledsaget av guidede bilder. Dette er en stressreduksjonsteknikk der du hører på et opptak av noen som følger med deg gjennom en avslappende scene eller historie. For å gjøre dine guidede bilder arbeid og se, finn et rolig sted hjemme og tilbringe ca 20 minutter ved å bare lytte til et opptak eller slappe av i den stille scenen du ser på.

  Yoga

  Yoga er en gammel praksis som kombinerer bevisst meditasjon, puste teknikker og relativt enkle fysiske øvelser. I motsetning til visualiseringen, som beveger seg bort fra din nåværende situasjon, er bevisst meditasjon en måte å være ekstremt klar over hva som omgir deg: lyder, lukt, alt du føler på den tiden. Målrettede pusteøvelser er måter å øve bevissthet på. De kan være spesielt nyttige hvis du har COPD, siden avslapping understreke under pusten.

  For å teste konsentrert puste, følg disse trinnene:

  • Sitte med rett tilbake, men slapper av kroppen.
  • Inhalere og puster forsiktig gjennom nesen.
  • Fokusere oppmerksomheten på # 8217; Luft beveger seg gjennom neseborene.
  • Se lungene og # 8217; magen som de svulmer og senker hvert pust.

  Gjør det i noen minutter, konsentrere bare å puste. Ikke bekymre deg for å prøve å nå en meditativ tilstand. La alle bekymringer eller tanke gå og kom til tankene dine mens du bare konsentrere deg om inspirasjon og # 8217; stille utånding.

  Gjenkjenne betydningen av søvn

  Å få en tilstrekkelig søvn er viktig for alle. Det er spesielt viktig når du bor med en kronisk sykdom. De fleste voksne krever fra 7 til 9 timers søvn hver 24 timer for å bedre være. Sover betyr ikke bare å føle seg hvile og skinnende. Det er viktig for et sterkt immunsystem. Det bidrar også til å redusere noen av de negative effektene av kronisk stress.

  Noen eksperter anbefaler deg å prøve disse retningslinjene for å oppmuntre en god søvn hver kveld:

  Sov godt

  • Unngår koffein eller l’alkohol om kvelden.
  • Ikke jobbe, se på TV eller bruk digitale medier i sengen.
  • Ikke ta en lur om dagen.
  • Tren om morgenen eller om ettermiddagen, i stedet for like før du går i dvale.
  • Følg et vanlig program for å våkne opp og gå til sengs, selv i helgene.
  • Sove i en frisk, rolig og helt mørk plass.

  Tren for å redusere stress og forbedre søvnkvaliteten

  Selv om COPD kan begrense mobiliteten din, er det viktig å forbli fysisk aktiv og opprettholde den fysiske skjemaet så mye som mulig. Har vist seg at den vanlige øvelsen reduserer symptomene på KOL. Det kan også hjelpe deg med å unngå å bli innlagt på sykehuset gjentatte ganger. Folk som har KOL og forplikter seg til fysiske treningsprogrammer, rapporterer ofte en bedre livskvalitet. L’Trening kan også bidra til å forbedre søvnkvaliteten.

  Behandling av COPDA Rehaustizations

  Selv med den beste stressreduksjonen, er du fra tid til annen bestemt for å få en forverring av KOL-symptomer. Du bør ha en plan D’handling for å møte det plutselige pusten eller et hosteangrep. For noen mennesker, en kortsiktig bronkodilator D’handling kan begynne å lindre symptomer på noen få minutter. For andre, l’å legge til en kombinert inhalator som inkluderer en bronkodilator og et kortikosteroid kan være nyttig i løpet av dagene når rehabiliserer forekommer. Det er også viktig å holde fast og prøve å slappe av.

  For å lære mer: BPCO-stoffer: En liste over narkotika for å lindre symptomene »

  Ta bort

  KOL-gjenvinning kan sikkert øke stresset. Men jo mer du vet hvordan du skal reagere raskt på flammer og redusere stress i ditt daglige liv, vil du gå videre bedre. Hvis du vil lære mer om hvordan du skal håndtere stress, snakk med legen din. Vurder L’ideen om å se en psykisk helsepersonell med arbeidserfaring med folk som har KOL eller andre kroniske sykdommer. Du kan også konsultere leverandører som arbeider i pulmonale rehabiliteringsprogrammer. Disse rehabiliteringsspesialister bør ha gode råd for reduksjon av stress og forebygging, spesielt med noen som handler med KOL.