Kald medisin under amming: det er trygt?

Del på Pinterest

Kulden og # 8217 sesongen; påvirkning kan få deg til å miste sansene. Det er vanskelig å nyte familien og jobbe når du kjemper for at cola nese, hoste, ondt i halsen og andre irriterende symptomer på forkjølelse.

Den gode nyheten er at mange benk-top-stoffer kan lindre symptomer. Noen mennesker går til apoteket nærmest det første kaldtegn. Men hvis du ammer, kan du spørre om du er sikker på å ta forkjølelse medisiner.

Rettsmidler mot benk forkjølelse er generelt trygge under amming, men dette betyr ikke at du bør ta noen form for stoff. Siden stoffene du tar kan passere i morsmelk, vanligvis mindre enn 1 prosent av den antatte dosen: Det er viktig å kontrollere de aktive ingrediensene i alle legemidler for ikke å utsette barnet til et potensielt skadelig stoff.

Sikker medisiner for forkjølelse under amming

Pseudoefedrina og PhenyleFedrine er orale decongestants for behandling av nasal overbelastning forårsaket av forkjølelse, allergier og brystinfeksjoner. Begge ingrediensene er vanlige i counter medisiner og anses trygt under amming. Men selv om det er sikkert, kan disse ingrediensene påvirke amming på # 8217.

Decongestantsene forbedrer symptomene på de kalde tvingende blodkarene i nesen og brystene. Dette bidrar til å åpne nasalpassasjen din og forbedre pusten. Men decongestants kan også påvirke andre deler av kroppen. Disse stoffene kan begrense blodkarene i brystet og redusere blodbanen som er nødvendig for melkproduksjon.

Du bør også være klar over hvordan decongestants kan påvirke barn. Noen barn er ikke irritert av sporene av stoffet i deres melkeproduksjon, men decongestanttene kan forårsake irritabilitet og rastløshet hos nyfødte. Hvis du ikke vil risikere problemer med strømmen av melk eller forårsake rastløshet i barnet ditt, kan du hoppe over en oral behandling og lindre overbelastning med en decongestant nasal spray.

Allergi symptomer følger noen ganger forkjølelse. Heldigvis er antihistaminer trygge selv under L & # 8217;. Men noen stoffer for allergien forårsaker søvnighet.

Antihistaminer med difenhydramin ingredienser og klorfeniramin kan forårsake utelukkende døsighet og langsomhet. L’amming under inntaket av disse stoffene kan gjøre barnet axon. Du kan unngå denne bivirkningen ved å velge ikke-søvnige antihistaminer, for eksempel Latoratadin (Claritin) og Fexofenadin (munter). Men i motsetning til andre antihistaminer hjelper de bare symptomene forårsaket av allergier, ikke nesen som følger med et kaldt virus.

Alvorlighetsgraden av symptomene på kulde varierer fra person til person. Du kan ha muskelsmerter eller trenger en analgetisk for ondt i halsen. Paracetamol, ibuprofen og natriumfelt er trygge alternativer under amming. Hvis du foretrekker å behandle en smertefull sår hals uten disse typer stoffer, kan du lindre symptomene med benkputer eller gurgle.

Hvis du har å gjøre med en irriterende hoste, er hoste sedativer med dextrometorfan ingrediens også sikkert å ta under amming.

Forholdsregler for forkjølelse for forkjølelse under amming

Hvis du tar pads eller kjøper en gurgle for ondt i halsen, må du sørge for at du leser ingrediensene på baksiden eller på siden. Du bør unngå narkotika som inneholder povidon jod. Denne ingrediensen øker jodnivået i morsmelk. Høyere nivåer øker risikoen for forbigående hypothyroidisme i breastfed barn.

Du bør også unngå forkjølelse for høyt alkoholinnhold. Disse inkluderer noen nattavlastningsmedisiner som forårsaker døsighet. Legemidlene med flere ingredienser for å lindre flere symptomer er praktiske, men det er tryggere å ta medisiner for kald ingrediens forkjølelse. Denne forholdsregelen begrenser barnets eksponering mot benk-top-stoffer.

Du kan også begrense barnets eksponering ved å ta doser basert på barnets ammingsprogram, hvis det er mulig. For eksempel kan du mate barnet ditt før en dose og deretter unngå amming i en eller to timer umiddelbart etter hver dose?

En annen måte å redusere barnets eksponering på er å unngå super sterke kalde stoffer som de som bare krever en eller to doser om dagen. Disse stoffene er praktiske fordi du ikke trenger å ta en pille hver fjerde time, men de forblir også i blodet og i tilførselen av melk lenger enn andre typer medisiner.

Husholdningsartikler og naturlige rettsmidler mot forkjølelse

Det er ingen kur for forkjølelsen, men narkotika kan være effektive og hjelpe deg å føle deg bedre. Legemidlene er ikke det eneste alternativet for å forbedre symptomene. Hvis du ikke føler deg komfortabel å ta medisiner for forkjølelse under amming, kan noen hjem og naturlige rettsmidler gjøre sminke.

For å lindre overbelastning naturlig, sørg for at du drikker mange væsker, for eksempel:

 • varm buljong
 • koffeinfri te
 • juice
 • Vann med sitron eller honning

Du kan spise kyllingsuppe for å redusere overbelastning og # 8217; slimakkumulering. Suppevarmen kan lindre en irritert og irritert hals. Bland fra 1/4 til 1/2 teskje salt i 8 gram varmt vann og gurgle også beroliger halsens hals i halsen, samt suger isflak eller godteri uten sukker.

Det er også viktig at du hviler mye mens du kjemper for forkjølelse. Dette kan være vanskelig og forståelig nok, du kan ikke stoppe helt. Men du bør senke og begrense aktivitetsnivået ditt. Hvis du holder deg ganske bra for trening, reduser du intensiteten til treningsøktene dine. Hvile kan styrke immunforsvaret ditt og hjelpe deg med å gjenopprette raskere.

L’Forutsetning om urter og kosttilskudd som vitamin C, Echinacea og sink kan redusere levetiden til kulde, selv om beviset på dette er ufullstendige på det beste av hypotesen. Snakk med legen din før du kurerer forkjølelse med alternative rettsmidler.

Når skal du se en lege

De fleste forkjølelser er milde og varer fra tre til syv dager. Hvis symptomene ikke forbedrer seg innen denne tidsrammen eller bli verre, fikse en avtale med legen din. Noen ganger imiterer den vanlige forkjølelsen andre forhold eller utvikler seg i en sekundær infeksjon på 8217. De mest alvorlige symptomene for å være oppmerksom på å inkludere hissing pust, mal d’ører, alvorlig hoste og ansikts smerte. Disse symptomene kan tyde på ett eller flere av følgende betingelser:

 • Ører infeksjon
 • bihulebetennelse
 • sår hals
 • innflytelse
 • lungebetennelse
 • bronkitt

Legen kan diagnostisere problemet basert på symptomer og tilby effektiv behandling. Tamiflu er en godkjent behandling for viruset i’påvirkning, men du bør konsultere legen din for å se om dette stoffet er riktig for deg.

Ta bort

Hvis du er forkjølet, og du tar kaldt stoff, kan du kanskje tro at det er sikrere å avbryte # 8217; amming til symptomene forbedres. Men siden barnet ditt mottar antistoffer fra brystmelken, fortsetter å amme, faktisk kan styrke barnets immunsystem og redusere sjansene for å bli syk.

Andre størrelser for å beskytte barnet ditt mot sykdommen inkluderer:

 • Bruk en ansiktsmaske mens du pleier babyen din
 • Vask hendene dine før du berører babyen din
 • Ikke del puter eller tepper med barnet ditt
 • Vask brystet med en delikat såpe før amming

Hvis du har spørsmål om det faktum at en bestemt kald medisinering er trygg å ansette under amming, snakk med legen din.