Kakaosmør: Fordeler, bruker og mer

COS’er akkurat kakao smør?

Kakao smør kan gjøre forfall desserter som sjokolade barer, mørk lagdelt kake og iskrem med sjokolade dråper. Likevel er denne smakfulle ingrediensen også en grunnleggende mat i hudkrem og andre produkter for helse og skjønnhet. I motsetning til kakao smør i din dessert, vil den i hudpleie regimet ikke gjøre deg fett. Men det kan forbedre utseendet ditt?

Kakao smør er en type fett som kommer fra kakao bønner. For å dra nytte av kakaosmør, blir bønner hentet fra den største kakaoanlegget. Så er de stekt, strippet og presset for å skille fettet, kakaosmøret. Resten blir da forvandlet til kakaopulver.

Kakaoet har blitt brukt i medisin i ca 3000 år. Det var en favoritt ingrediens i de gamle Aztecs og Maya, som selv brukte kakao som valuta. Mer nylig har forskere oppdaget at forbindelser kalt fytokjemikalier i kakao kan bidra til å holde både kropp og hud.

Kakao smør kan virkelig forbedre L’aspektet av huden din? La oss gi en’se på vitenskapen bak uttalelsene på denne søte skjønnhetsbehandlingen.

Hva er fordelene med kakaosmør?

Kakaosmør er rik på fettsyrer, og derfor blir det ofte annonsert for sin evne til å fukte og mate huden og forbedre elastisiteten. Fett i kakao smør danner en beskyttende barriere på huden for å beholde fuktighet.

Kakao smør er også rik på naturlige planteforbindelser kalt fytokjemikalier. Disse stoffene kan forbedre huden til huden og senke huden aldring ved å beskytte det mot solens skadelige UV-stråler.

En vanlig bruk av kakaosmør er å glatte arr, rynker og andre tegn på huden. Mange kvinner tror at kremer og lotioner til kakaosmør kan brukes under og etter graviditet for å hindre og minimere utseendet på strekkmerker. Kakaosmør har også blitt fremmet for å behandle hudutslett fra forhold som eksem og dermatitt.

Hva sier forskningen

Kakao smør kan ha en god lukt og gi en følelse av luksus når du gni dem på kroppen, men det er ikke mange tester som vil forbedre utseendet på huden din. Når det gjelder å behandle arr og strekkmerker, så langt er søket ikke veldig overbevisende. Nylig Undersøkelser På’bruk av kakao smør for strekkmerker antyder at det ikke virker bedre enn en inaktiv eller placebo krem.

Noen Undersøkelser antyder at kakao smør har potensial til å forebygge og behandle hudsykdommer. Det kan også beskytte huden mot skade de kan føre til tidlig aldring. Disse effektene må fortsatt bekreftes av fremtidige studier.

Hvordan kakao smør akkumuleres sammenlignet med andre fuktighetsgivende kremer?

På grunn av sitt høye fettinnhold, har kakaosmør en rikere og rikelig følelse enn mange andre fuktighetsgivende kremer. Det er ofte sammenlignet med Sheas Butter, som kommer fra frø av Shea Tree liggende i # 8217; vestlige og sentrale Afrika.

Karitè Butter er også rik på fettsyrer, selv om det ikke har en søt lukt som kakaosmør. I motsetning til kakao smør, inneholder Karité Butter vitaminer som du vurderer å bidra til å reparere hudskade og akselerere helbredelse.

Se: Hva kan være lavendel for deg »

Hvordan bruke kakaosmør

Du vil ofte se kakaosmør som en ingrediens av lotions og kroppskrem. Fordi det er spiselig, er det også et additiv i noen leppebalmer. Mange produkter basert på kakao smør har lagt til solkrem eller vitaminer. Du kan gni en av disse produktene basert på kakaosmør på huden eller leppene hver dag som en del av hudpleie regimet.

Mange kakao smørkrem og andre produkter inneholder bare en liten mengde kakaosmør, sammen med andre ingredienser og tilsetningsstoffer. Hvis du er ute etter renhet, kjøp den i pinne, som inneholder 100% kakaosmør. Eller, hvis du er bekymret for tilsetningsstoffer, ta et stykke hele kakaosmør og ikke raffinert og smelter det i varmt vann for å lage dine produkter.

Noen gjør-det-selv har gått utover kremer og grunnleggende lotioner. De har skapt sine hjem linjer med hudpleieprodukter med kakao smør. Noen kombinerer kakaosmør med forskjellige oljer, for eksempel L’kokosnøtt eller vitaminolje og, og bruk blandingen som fuktighetsgivende sjampo. Andre bruker det til å lage din egen beard lotion.

Risiko og advarsler

Kakao smør anses å være trygt å bruke på huden. Kakao smør creme produsenter sier det er trygt å bruke under graviditet. For folk som er følsomme for kakaosmør eller andre ingredienser som er tilstede i kakaosmørprodukter, kan det føre til hudutbrudd eller andre allergiske reaksjoner.

Noen tvilte effekten av ingrediensene som ble lagt til kakaosmørprodukter. EN 2015 Studio Han oppdaget at et kakao smørprodukt hadde anti-jersey effekter. Dette betyr at han har redusert eller blokkert effektene av # 8217; kvinnelig hormon, østrogen, på kroppen. L’Eksponering for produkter med antienstogeniske effekter kan ha en effekt på utviklingen av en tenåring under puberteten. Likevel er denne testen fortsatt ny og har ikke vist seg at kakao smør påvirker barnas utvikling.

Tilleggsinformasjon: Naturlige rettsmidler for tørr hud under graviditet »

Bunnlinjen

Mange bruker kakaosmør fordi de liker hvordan de føler seg på huden, eller tror det beste l’aspektet av huden deres. Ikke c’det er ikke noe galt med å prøve en av disse produktene, med mindre du er følsom overfor kakaosmør.

Du kan finne kakaosmørformler i supermarkeder, apotek butikker, online og naturlige matbutikker. Hvis du er bekymret for tilsetningsstoffer, kjøp 100% kakaosmør og lag dine hudpleieprodukter.

Husk at disse produktene ikke har vist å forbedre hudtonen, fade rynker eller redusere strekkmerker. De fleste tester for å støtte disse utsagnene er anekdotiske.

Hvis du er på utkikk etter en behandling for et bestemt hudpleiebehov, kontakt legen din eller dermatologen din. De kan bidra til å utvikle et hudpleie regime som passer best for dine behov.

Les videre: Jeg kan bruke kokosnøttoljen for hudpleie? »