Junk food and diabetes | Healthline

Beskrivelse

Søppelmatene er overalt. Du ser dem i salgsautomater, i serviceområder, faser og hoteller. De selges i kinoer, i bensinstasjoner og bokhandlere. Og hvis dette ikke var nok, fremskyndige annonsering fremmer junk food på tv.

Søppelmatene er rike på kalorier, men til lav næringsverdi. Generelt inkluderer disse matvarene bearbeidet og tilberedt snacks med lister over lange og ofte uprøvbare ingredienser.

Forbruket av overflødig sukker og fett tilstede i disse matvarene kan bidra til vektøkningen. Denne overskytende vekten er forbundet med diabetes.

En av de viktigste risikofaktorene for utviklingen av type 2 diabetes er overvekten. Ved transport av en overdreven mengde fettvev, spesielt rundt den sentrale delen, kan kroppsceller bli resistente mot insulinet. Insulinet er et hormon som beveger sukker ut av blod og celler.

Når cellene dine ikke klarer å bruke insulinet riktig, forvirrer bukspyttkjertelen det som et behov for mer insulin, og pumper deretter mer. Til slutt vil bukspyttkjertelen forbruke og slutte å produsere nok insulin for å holde blodsukker under kontroll. Dette gjør at du utvikler diabetes, en tilstand som er preget av høye nivåer av blodsukker.

Garbage Foods er svært forseggjort og rik på kalorier. De har en tendens til å ha få vitaminer og mineraler og er vanligvis lave i fiber. Junk Foods inneholder ofte også store mengder tilsatt sukker og er rike på mettet fett og transfett. Dette kan føre til at de fordøyer raskere, noe som kan øke blodsukkernivået og øke dårlige kolesterolnivåer.

Sktianske og transfett

Sekund American Diabetes Association (ADA), Mettet fett øker nivået av kolesterol. Dette setter deg med størst risiko for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. L’ADA anbefaler at folk skal oppnå mindre enn 10 prosent av mettet fettkalorier.

Transfett øker også kolesterolnivået. Det er enda verre enn mettet fett fordi det øker dårlige kolesterolnivået og senker gode kolesterolnivåer. Transfettet er en flytende olje som har størknet, også kalt hydrogenert fett. Det kan være vanskelig å identifisere fordi matprodusenter kan liste 0 gram transfett på etikettene hvis produktet inneholder mindre enn 0.5 gram.

Unngå junk food

For personer med diabetes er det viktig å begrense sukker og fett i junk food. Dette bidrar til å holde vekt og blodsukkernivåer under kontroll. L’ADA anbefaler å begrense disse matvarene fordi de vanligvis tar stedet for andre næringsrike matvarer i kroppen din.

Det kan være vanskelig å bryte en junk food vane som mange andre dårlige vaner. Selv om du unngår mat, kan tydeligvis masse sukker og fett, som kaker og frites, fett og sukker skjule i matvarer hvor du minst forventer det. Tortilla chips, nudler, muffins, croissanter og krem ​​som sprayer i kafeen kan være rik på enkle sukkerarter og inneholder skadelige fettstoffer. Sukkeret vises også i smaksatt yoghurt og krydder som salat, majones og ketchup-krydder. Det finnes også i høye mengder i noen fettstoffer, da det brukes til å erstatte fett.

Formasjon

Mange med diabetes oppdager at den beste måten å kontrollere L’skadelig fett og sukkerinntak er å bli en utdannet forbruker. Dette inkluderer å lære å lese ernæringsetiketter for å identifisere fett og skadelige sukkerarter. Inkluderer også matlaging oftere hjemme for å kontrollere ingrediensene.

Du kan også sjekke blodsukkernivået og diabetes ved å spise:

 • Lav natriummat
 • Lav mat av mettet og transfett
 • Ubehandlede heltall karbohydrater som grønnsaker, frukt og hele fiberrike hele kornblandinger
 • En administrert mengde karbohydrater
 • En passende mengde protein

Også å spise mindre måltider i stedet for tre rikelig måltider om dagen, kan hjelpe deg med å bedre styre din sult. Gjør mye trening også hjelpe deg med å senke blodsukkernivået.

Du kan også holde en matdagbok for å skrive ned når du spiser og hvor mye. Dette vil hjelpe deg med å se:

 • Hvis du spiser for mye eller stresset
 • Hvis du har andre dårlige spisevaner
 • Hvis du ofte spiser en bestemt junk food

Prøv å erstatte søppelfôr med sunne alternativer. Hvis du liker å spise ute, er det bedre å unngå fastfood. Hvis du tar deg av og til, har ADA disse forslagene til å gjøre din hurtigmat sunnere:

 • Ikke fall inn i fellen for å bestille A’luksus eller stort mat alternativ fordi den har god verdi for pengene. Kan spare penger, men det sparer ikke kalorier, sukker eller fettforbruk.
 • Unngå stekte matvarer og velg grillet eller grillet i stedet. Velg skinny kjøtt som kalkun eller kyllingbryst.
 • Se på krydderene. Sennepet er sunnere enn majones, ketchup eller rike sauser.
 • Om morgenen foretrekker du integrerte smørbrød rik på fiber, brød eller engelsk muffins, som har færre kalorier og fettstoffer.
 • Bestill din hamburger uten ost, som har ekstra kalorier og fettstoffer.
 • Salatene er gode, men begrenset krydderene som bacon og ost. Velg mer sunne fettalternativer som valnøtter, frø og avokado. Full av gulrøtter, paprika, løk, brokkoli, blomkål, selleri og grønnsaker.
 • Hvis du spiser pizza, velg hele integrert skorpe og vegetariske krydder.

Outlook

Tatt i betraktning hvor utbredt junk food i USA kan være vanskelig å motstå. Personer med diabetes må være spesielt oppmerksom på deres kosthold for å kontrollere sin vekt og til slutt deres blodsukkernivå. Motstå pulsen om å spise for mye junk food kan være enda vanskeligere. Du bør begrense søppelmat og velge sunne alternativer når det er mulig. Dette er idealet ikke bare for diabetes, men også for generell helse.