Jordbærben: Behandling, symptomer, årsaker og lasere

Beskrivelse

Hvis du har lagt merke til mørke flekker på bena, som kan se ut som små svarte, kan du ha jordbærben. Begrepet kommer fra # 8217; prikket eller pitted utseende som minner om peeling og frøene til en jordbær.

De åpne komedonene som forårsaker utseendet på jordbærben, er pilifiseringsfollikler eller dilaterte porer som inneholder en blanding som er fanget med olje, bakterier og død hud. Når follikkelen eller poren er utsatt for luften etter barbering, kan den mørke.

Her er hvordan jordbærben er, hva kan forårsake dem og hvordan å behandle dem.

Hva forårsaker jordbærben?

Mens & # 8220; jordbærben & # 8221; refererer til et enestående aspekt, i virkeligheten er det en generisk begrep.

Det er forskjellige forhold som kan forårsake størrelsen på jordbærbenene, hvorav noen kan overlappe den andre.

Barbering

Barbering, spesielt uriktig barbering med gamle ugjennomsiktige barbermaskiner eller uten barberingskrem, kan noen ganger forårsake jordbærben.

L’Razor Burn kan føre til jordbærben og kan også forårsake utvikling av follikulitt. Barbering kan også forårsake inngrodd hår. I enkelte individer kan disse inngrodde hårene være årsaken til utseendet på jordbærben. Dette skjer oftere i de med tykt kroppshår.

I noen tilfeller kan huden rundt follikelet mørke som svar på barberingsirritasjonen, som deretter øker det mørke utseendet;.

Tette porene

Benet huden inneholder tusenvis av porer og, som alle andre porer, kan blokkeres av bakterier, død hud og rusk.

Disse hindrede porene, kalt åpne komedoner, kan bli mørke etter å ha blitt utsatt for luften;. Dette skjer fordi olje og ruskolje og rusk, det indre av porene mørkere når de tørker, akkurat som de små blackheads som vises på ansiktet ditt.

Hvis du har større porer på bena dine på grunn av tykke genetikk eller hårhår, kan de være enkle å finne.

Follikulitt

Follikulitt oppstår når hårfollikelen er betent og noen ganger smittet. Denne tilstanden kan være et resultat av barbering, voksing eller andre hårfjerningsmetoder som forlater den åpne hårfollikelen og i økt risiko for eksponering. Men det kan også oppstå hvis du har blitt utsatt for bakterier, gjær eller sopp.

Også l’bruk av et badestamp med pH og kjemikalier som ikke er riktig justert, kan føre til follikulitt.

Follikulitt starter vanligvis som små redheads eller rød blære, som senere kan utvikle seg i skorper som ikke helbreder lett.

Noen ganger kan follikulittet være relatert til inngrodd hår som sliter med å bryte gjennom huden. Dette kan også bringe til den mørkede hudaspektet forbundet med jordbærben.

Keratose pilare

Pelar Keratosis vises på lårets hud og den øvre delen av armene og er en godartet og vanlig tilstand. Ved første øyekast kan små fremspring forbundet med keratose virke små kviser, lær D’gås eller # 8220; kylling hud & # 8221; Og de er grove og harde for å trykke.

Dossi forårsaket av keratose er faktisk små akkumulasjoner av keratinprotein og døds epitelceller (hud). De kan være pruriginøse og tørkede, men kan behandles med fuktighetsgivende kremer.

Pile keratosis har en tendens til å være sesongmessig, manifesterer deg oftere i de tørre vintermånedene som om sommeren.

Hvis du svømmer ofte om sommeren, kan du imidlertid også oppleve keratosen Pilaire i løpet av disse månedene. Svømmebasseng kjemikalier har en tendens til å tørke huden. Dette kan også være tilfelle hvis du bor i et klima med lav luftfuktighet.

Overdreven tørr hud

Tørket hud kan forårsake eller forverre symptomene på jordbærben, så vel som andre forhold som ligner jordbærben.

Hvis huden din er usedvanlig tørr, er det mer sannsynlig å utvikle irritasjon under barbering. Dette kan forlate deg sårbar for utviklingen av barbermaskinen, follikulitt og L’Karakteristisk utseende på & # 8220; Strawberry Legs & # 8221;.

Tørrheten har også en tendens til å favorisere huden porene dimming. Det gjør også keratose Pilalar, follikulitt, komedoner åpne og barbermaskinen brenner mer åpenbart for det blotte øye.

Hva er symptomene på jordbærbenene?

Mens jordbærben kan ligne forskjellige forhold, inkluderer detektorskiltene vanligvis:

  • Et stiplet eller pocked se på beinets hud
  • L’mørkning av åpne porer på bena
  • Utseendet på brune eller svarte punkter på bena etter barbering

Hvis du føler deg kløe, dannelse av skorper, irritasjon eller betennelse, kan du faktisk ha en underliggende tilstand som ser ut som jordbærben. Kontakt legen din for å ekskludere en infeksjon på 8217, og velge riktig behandling for huden din.

Hvordan jordbærbenene blir behandlet?

Avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden, kan jordbærben behandles hjemme eller en kvalifisert profesjonell.

Hjemme behandlinger

Hjemmepleie for jordbærben inkluderer:

Lindre riktig og nøye med fuktighetsgivende lotion eller barberingskrem

Unngå å bruke en ugjennomsiktig barberhøvel på tørr eller bare våt hud. Selv hoppe over barberingskremet kan forårsake symptomer, så sørg for at du forsiktig fukter området før det kommer i kontakt med en barberhøvel.

Kjøp en skjegg lotion her.

Bruker en epilator

En epilator er et bærbart elektrisk verktøy som griper og fjerner håret til roten. Selv om bruken av en epilator kan være ubehagelig eller til og med smertefull (som voksing), antyder anekdotiske tester at denne form for hårfjerning kan forhindre forekomst av jordbærben.

Videre er en epilator ikke irriterende for huden som voksing. Kjøp en nå.

Fukt huden grundig og daglig

Erstatte den tapte fuktigheten vil forbedre utseendet på huden din og skal tjene til å lindre eller forhindre symptomene på jordbærben.

Kjøp en fuktighetsgivende kropps lotion.

Exforger huden regelmessig

Fjern forsiktig døde celler fra overflaten av bena bør bidra til å redusere jordbærbenene, samt bidra til å forhindre inngrodd hår. Å fjerne den døde huden fra bena vil gi nytt hår muligheten for lettere å bryte overflaten av huden.

Kjøp en exfoliant.

Bruke et motprodukt (OTC) som inneholder salisylsyre eller glykolsyre

Disse behandlingene bør også bidra til å redusere forholdene til # 8217; akne som kan forårsake eller forverre symptomene.

Kjøp Stridx med produkter basert på salicylsyre og glykolsyre.

Profesjonell behandling

Hvis hjemmemedisinene ikke er effektive, kan jordbærben også behandles av en kvalifisert profesjonell i et klinisk miljø. Mulige behandlinger inkluderer permanent hårfjerning gjennom:

  • Elektrolyse. Denne behandlingen består i # 8217; bruk lave elektrisitetsnivåer for å identifisere de irriterte pilifierens follikler (eller imidlertid problematisk). L’elektrolyse forhindrer repetisjonen av inngrodd hår.
  • Laserterapi. Selv om det krever flere behandlinger for å oppnå permanent hårfjerning, er laserterapi målrettet og presis. Enda bedre, det er i stand til å håndtere mer enn en follikel om gangen. Laserterapiprosessen, som oppstår fra tre til syv ganger, vil ikke skade huden.

Hvis legen din bestemmer at du har å gjøre med follikulitt, kan du anbefale reseptbelagte terapier for å behandle de smittede hårsekkene. Disse kan inkludere orale antibiotika og kremer eller antibiotika geler. For follikulitt vil antibiotikabehandling mest sannsynlig være aktuelt med mindre infeksjonen fortsetter å gjenoppta.

Hvis roten til follikulitt er tilstede A’soppinfeksjon (som gjær), vil du bli foreskrevet en antifungal sjampo, en krem ​​eller en oral antifungal behandling. Du kan også bli behandlet med orale orale antiinflammatoriske stoffer.

Hva er perspektivet for jordbærbenene?

For noen mennesker er jordbærben lett håndterbare. Forebyggende tiltak og hjemmemedisiner kan gjøre mye, så du kan med hell slette jordbærbenene alene.

Men for de med tykkere kroppshår, mørkere hudpigmentering og ytterligere utfordringer for hårsekkene, kan jordbærben ta oftere og være vanskeligere å behandle. Hvis dette er ditt tilfelle, kan profesjonelle behandlingsalternativer være ditt mest effektive alternativ for å lindre langsiktige symptomer.